REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
11° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Blocul cu 12 etaje de lângă Reyna ar putea fi DEMOLAT

Blocul cu 12 etaje de lângă Reyna ar putea fi DEMOLAT

Replica API 3 martie 2020 | 10:18 3391

Blocul turn de 12 etaje situat în Faleză Nord, chiar în buza plajei Reyna, este în pericol de demolare după ce s-a cerut, la Judecătoria Constanța, autorizația desființării lucrărilor, pe motiv că documentația care a stat la baza construcției nu ar fi fost emisă cu respectarea normelor legale. Blocul este construit pentru SC Cristian Impex SRL, firmă ce aparţine în acte lui Cristian Caraman, adică fiul Sirmei Caraman, în prezent secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale. S-a invocat excepția necompetenței materiale a Judecătoriei Constanța astfel că dosarul, cel mai probabil, va fi scos de pe rol și declinat în favoarea Tribunalului.

Societatea deţine fabrica de pâine „Cuptorul de Aur“, înființată încă din 1994, dar care de-a lungul timpului a reuşit să depăşească stadiul de patiserie în Piaţa Veche din Tulcea. Firma are acum în spate o fabrică modernizată pe baza unui proiect de 1,3 milioane de euro, finanţare europeană. Aceeaşi societate, Cristian Impex SRL, a bifat şi un proiect FEADR, pentru siloz şi moară cereale, în valoare de aproximativ 200.000 euro. Nici nu este de mirare că societatea s-a descurcat atât de bine în hăţişul birocraţiei, de vreme ce mama lui Cristian Caraman este fostul director executiv al Consiliului Judeţean Tulcea, Sirma Caraman. Iată că, de la modesta patiserie la fabrică şi moară de cereale, familia Caraman investeşte într-un bloc care va avea ca destinaţie locuinţe de vacanţă şi regim hotelier. Aceeași Sirma Caraman pe care Sevil Shhaideh, pe vremea când era ministru, mai exact la data de 11 octombrie 2017, i-a delegat atribuţiile pentru o zi Sirmei Caraman, pentru ca aceasta să poată participa la şedinţa de Guvern. Motivul: în ziua cu pricina ex-ministrul Shhaideh s-a prezentat la DNA pentru a fi audiată în dosarul Belina, în care este urmărită penal pentru abuz în serviciu.

Ulterior, Shhaideh a demisionat din funcţia de ministru, dar nu a plecat de tot din Guvern, fiind numită consilier de stat. Amintim că, în 2015, societatea familiei Caraman încerca să obţină certificat de urbanism pentru modificarea proiectului de construire a unui imobil P+2E cu destinaţie locuinţe colective şi spaţii comerciale în limita a maximum 25% din suprafaţa construită. Astfel, el dorea să ridice un bloc cu şase etaje şi comerţ la parter, dar nu i s-au eliberat documentele necesare. Între timp, cum-necum, problema a fost rezolvată!

Inițial, autorizația de construire a fost eliberată pentru societatea Best Wood Company SA, deținută de trei italieni, Mattia Venezia, Michele Arriello și Carmelo Gariffo, însă proiectul a fost cedat, trei ani mai târziu, firmei Cristian-Impex.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Au vopsit blocul sa se camufleze cu norii DAR TOT ILEGAL ESTE SI TREBUIE DEMOLAT! Distruge peisajul infrastructura mediul si afecteaza localnicii!!!!
0
0
ETE PULA DEJA SE VAND APARTAMENT...CUM ERA BOVINELOR MA PISH PE EL DE VOT NU? ACUM SE PISA EI PE VOI
1
0
Nu se demoleaza nimic, niciodata. Cand in istoria primariei s-a demolat un bloc construit ilegal?
1
0
Makidoancele se fut cat fraieri alearga dupa bani....ca de treb sa construiasca blocuri. Arzoaice cu nasu mare ...si ...mare
2
2
Pe incompetentul de Cristi Rosu cine l-a facut inginer sef la Centrala Nucleara de la Cernavoda? Prost dar cu aere de martafoi.
4
1
Sa iti mortii si familia in pula mokanelul.ro
6
4
Cu blocul sa se faca dreptate,nu am nimic impotriva .... In rest..sa le sugeti stiuletii machidonilor.
5
7
Normal curat, bre! Sirma are si fetita si ginerele la curtea de conturi! si rudele de la sefia ADR sud est. Adica, painea si cutitul.. Da si Palaz la 30 m mai incolo ca a blocat faleza cu vila lui in buza marii!!
17
2
Oltenasule, mare dreptate ai, mushatele sunt arzoaice rau si au o placere diabolica sa-si insele urechiatii. Si stiu toata gama, ce mai, cu ele ai asigurata shaorma cu de toate ! Sa o ai tare, oltene, ca e mult de lucru in sectorul asta.
17
6
Makidonii se apara intre ei, Romanii isi trimit parintii la azil...cam asa sta treaba si tot la makidoni le cautati nod in papura. Natie de secaturi
14
21
Numai m . . e. Ella.
14
3
Ai dreptate, ultimele trei cazuri sint la aeroportul mk unde a fost reangajat fara examen Samata zis Sale, urmeaza fosta doamna Muhtaru, actuala amanta a comandantului si la final sotia lui Samata, celebra Petruta! De urmarit!
9
6
cu ciupanii inauntru!!!
16
5
In ce institutie a statului mergi dai de machidoni ajunsi acolo pe pile.
25
3
Daca vreti dreptate in leg cu constructia din statia Sucevei, strangeti toata brigada si mergeti in vizita la casa lui Cambela, pe str Unirii 34A. Si nu uitati sa luati cu voi si muraturile stricate pe care le aveti prin balcoane.
13
7
Cambela sc astupa fundatia bl. din st Suceava de pe str Alex. Lapusneanu ne strici fatada si micul parculet.Acum ai pierdut procesul.Te ai facut de kkat fraiere! O sa vezi si forta,vai de k tau.
9
4
Cam cat trebuie sa asteptam?
9
3
Bai, stelica, nu prea ai dreptate. Ai avea daca am trai intr-o tara normala. Dar nu e cazul. Aici e legea junglei. Nu e pe meritocratie, e pe smecherie.
17
2
din spatele tastaturii toti sunt tari in gura! in realitate toti frustratii care comenteaza pe aici au nevoie de un tap ispasitor pentru ca, atunci cand se uita singuri in oglinda, sa aiba o jusitificare pentru faptul ca sunt niste ratati! Machidonii sunt de vina! Ok, dar pentru faptul ca mamica voastra a nascut niste ratati, tot ei sunt de vina? Faceti si voi daca sunteti in stare.
14
29
ELLA sati dam MUIE toti cipanii!!!
16
19
Bobo....ete ca machidoni spurcati cum ii numesti tu,fac fala acestei tari de tigani....doi machidoni au facut sa apara Romania pe harta lunii...Hagi si Halep!City Park e construit de machidoni?Plaja e data toata la machidoni!Terenul dat lui Borcea de Mazare a fost dat fiindca era machidon!Fostul sot al Raduleascai are terenuri garla in Constanta...evreul era machidon?Bateti campii cu gratie! Voi romanii preocupati-va sa umpleti caminele de batrani si casele de copii,unde va pricepeti cel mai bine si stati linistiti ca nu o sa dati peste machidoni acolo,niciodata!Ciocul mic si joc de glezne!
24
29
cine trage la raspundere vinovatii?ei trebuie sa plateasca, sa se sesizeze institutiile statului de drept
24
7
Jos cu blocul! Puneti la pamant kitsch-ul! O sa se surpe malul si o sa moara oameni. Demolati acum! Incepeti cu acest bloc si continuati, ca sunt multe de demolat. Oameni buni, nu va apropiati de aceste cladiri, nu cumparati!!!
35
6
Am trait sa o vedem si pe asta. O fi adevarat ?
21
3
ce fatza are sirma .oricum blocul ala cade la cit e de infipt in mal macar sa-ldemoleze dar fara oameni in el
27
5
Si la Costinesti, sunt unii care construiesc acum pe malul marii . Nu e lege care spune ca nu ai voie sa dai autorizatii la mai putin de 300 m de malul marii ? Se aude d-nu Cristea ? Se incalca legea !
22
4
Fratilor,sunteti in urma rau de tot...Dna Sirma Caraman a fost demult demisa de Orban...Tocmai de aceea se demoleaza blocul, ca nu mai are putere mamica...
35
4
Un bloc chici
22
4
Ii face casa ptr ea baaaa nu vinde blocuri apartamentee
9
5
Asa ceva numai in mizeria asta de oras se poate intampla.Huoo Fagadau ! Mama voastra de nemernici !
43
2
Dc s a cerut dupa nu stiu cati ani demolarea, nu poti sa mai demolezi. Poate doar dc nu s a respectat autorizatia de construire
11
5
Bulshit! De la s-a cerut la Judecatoria Constanta desfiintarea autorizatiei pana la ar putea fi demolat este cale lunga, pana atunci are autorizatie de construire. Sunt mii de astfel de sesizari la Tribunal si nu s-a demolat nimic, terminati cu prostiile.
26
4
se rezolva cu SHPAGA
27
4
Toti machidonii din Tulcea, vor la Constanta. Huooo popor fara tara!!!
56
11
Problema vine din denumirea de urbanism.Avand aceasta drectie in primariii , noi ne ducem cu gandul la ceva modernism si civilizator,ori ei ne duc direct in antichitate.Un amestec de zigurat cu favela .Psihologii ar trebui sa explice cum va evolua un copil care va creste in acest tip de adapost..Acest individ care va cobori din pat direct intr o aglomeratie de masini si care va trebui continuu supravegheat .
27
3
Combinatii machidonesti.. Acum au ajuns in guvern si au mana libera sa construiasca mizerii dinastea.. Am vazut cand faceau fundatia la porcaria aia de bloc.. Nu are Piloni Piloti cine cumpara acolo isi asuma un mare risc
51
11
Ok. Inteleg frustrarea celor de mai jos, desi eu as pedepsi asta. Daca tu nu ai, sa nu aibe nimeni. Lucrurile astea se intampla pentru ca nu sunt reglementate de primarie. Primaria este cea care accepta toate astea. Mai bine iesiti la vot si hai sa schimbam primarul. Pai noi nu avem Plan Urbanistic General din 1990. Harababura asta e din cauza lor.
24
13
Combinatia Sevil cu cipani duce la tiganii arhitecturale
52
5
Nu e corect AR PUTEA FI DEMOLAT trebuie DEMOLAT. In ce tara traim? Un ditamai blocul ridicat intre case fara nici un fel de gandire. Vara e jale sa gasesti parcare in zona. Dupa ce s-ar fi dat in folosinta. Zona ar fi fost blocata tor timpul anului. Demolati toate constructiile ilegale. M-ai e un bloc in statie la Republica. Pune-ti-l jos la pamant. Nu se poate sa transformati orasul in ghetou. Blocuri mansardate, inghesuite,in cativa ani frumusetea orasului de altadata va fi umbrita de aceste constructii. Vedeti si blocurile construite in zona capitol putin mai sus de spitalul militar
63
6
Romanes ghiftzi tzigoina. Huo neam de secaturi si zdrente
19
38
Machidoni spurcati. Suntetii mai rau ca tiganii
67
18
Se inclina in mare acea cinstructoe cu materiale ieftine cum sunt toate blocurile noi de azi cinstructii noi si proaste pe spati verzi
64
6
Cancerul Constantei ! Cum sunt aia de la S.C. Cambela care construiesc u loc pe Sos. Mangaliei nr. 61 ! Primaria si Politia locala Cta le tin protectie !
68
10
Toti vor duce banii, cladirile in mormant, va ramane dupa ei doar raul facut. Problema Romaniei e ca exista o majoritate proasta, infometata ca altfel orase cum e Constanta nu se distrugeau.
61
8

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212