REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Blocul din Faleză Nord ce aparține familiei unui secretar de stat de la Ministerul Dezvoltării, în pericol de demolare

Blocul din Faleză Nord ce aparține familiei unui secretar de stat de la Ministerul Dezvoltării, în pericol de demolare

Replica API 12 august 2019 | 01:55 1953

Blocul turn situat pe Faleză Nord, în pericol de demolare, după ce Asociația Constanța Altfel a solicitat, la Judecătoria Constanța, autorizație desființare lucrări, pe motiv că documentația care a stat la baza construcției nu ar fi fost emiseă cu respectarea normelor legale.

Blocul este construit pentru SC Cristian Impex SRL, firmă ce aparţine în acte lui Cristian Caraman, adică fiul Sirmei Caraman, în prezent secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale.

Societatea deţine fabrica de pâine „Cuptorul de Aur“, înființată încă din 1994, dar care de-a lungul timpului a reuşit să depăşească stadiul de patiserie în Piaţa Veche din Tulcea. Firma are acum în spate o fabrică modernizată pe baza unui proiect de 1,3 milioane de euro, finanţare europeană. Aceeaşi societate, Cristian Impex SRL, a bifat şi un proiect FEADR, pentru siloz şi moară cereale, în valoare de aproximativ 200.000 euro. Nici nu este de mirare că societatea s-a descurcat atât de bine în hăţişul birocraţiei, de vreme ce mama lui Cristian Caraman este fostul director executiv al Consiliului Judeţean Tulcea, Sirma Caraman. Iată că, de la modesta patiserie la fabrică şi moară de cereale, familia Caraman investeşte într-un bloc care va avea ca destinaţie locuinţe de vacanţă şi regim hotelier.

Aceeași Sirma Caraman pe care Sevil Shhaideh, pe vremea când era mionistru, mai exact la data de 11 octombrie 2017, i-a delegat atribuţiile pentru o zi Sirmei Caraman, pentru ca aceasta să poată participa la şedinţa de Guvern. Motivul: în ziua cu pricina ex-ministrul Shhaideh s-a prezentat la DNA pentru a fi audiată în dosarul Belina, în care este urmărită penal pentru abuz în serviciu. Ulterior, Shhaideh a demisionat din funcţia de ministru, dar nu a plecat de tot din Guvern, fiind numită consilier de stat.

Amintim că, în 2015, societatea familiei Caraman încerca să obţină certificat de urbanism pentru modificarea proiectului de construire a unui imobil P+2E cu destinaţie locuinţe colective şi spaţii comerciale în limita a maximum 25% din suprafaţa construită. Astfel, el dorea să ridice un bloc cu şase etaje şi comerţ la parter, dar nu i s-au eliberat documentele necesare. Între timp, cum-necum, problema a fost rezolvată! Dar iată că imobilul a ajuns în atenția Asociației Constanța Altfel, care a cerut, pe 8 august, Judecătoriei Constanța, autorizarea desființării lucrărilor.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Alungati de greci vor si ei ceva, dar.....
0
0
sa vina institutiile statului sa ancheteze, sa se faca dosare celor vinovati si demolarea imediata
2
0
Anulati si demolati. Imputati la Vanturache. Destul co obositii care se combina la functii publice doar ca sa-si faca ei pe unde vor ce vor. MERLA? Tic-Tac?
8
0
nu se platesc asigurari la acest bloc
5
0
A intoxicat institutiile statului cu machedonii ei parveniti si tupeisti. Pute constanta, tulcea,bucuresti de rudele lui sirma caraman.da telefoane directorilor din teritoriu, primarilor sa i se rezolve urgent problemele personale la SICAP, OCPI CONSTANTA,ANAF, Ministerul dezvoltarii,consiliul judetean tulcea sint rudele lui caraman.rusine psd ul sa tina o parvenita in functie!!!
18
1
Pt asa zisa secretara de stat nu exista legi. Si a angajat nepoatele la oficiul de cadastru, ANAF, ministerul dezvoltarii. Alte performante nu are duduia, decat sa prospere firma feciorului.dute acasa duduie!
19
0
Vedeti ma romanilor asta este diferenta dintre un machidon si un tigan,tiganul se caca in drum pe cand machidonul face un cacat de ajunge pana la cer.
11
1
Si la masoni la fel de Fagabou este ! Daca nu ies bani nu face nimic ! S a spurcat omul rau !
11
1
Daca ii da Fagadau o camera nu un apartament intreg in acest bloc.. o sa ii beti sperma lu Mazare si dragnea si nu o sa mai comentati
2
8
VANTURACHE SI FAGADAU sunt cei mai bun prieteni si il au la inaintare pe analfabetul de BABU MITICA care este dispus sa primeasca orice suma de bani nu conteaza cati
20
1
o spaga sau 2,niste trafic de influenta si gata intra in legalitate HAHA
15
1
Campanie electorala pentru amiralul care a vazut marea de pe plaja si pentru jigodia aia de avocata armeanca care numai la bani ii este gandul , nu are nicio problema cu orasul... Daca ii pasa trebuia de mult sa vada si terenul luat moca de raspopitul care pusese biserica pe persoana fizica in Parc Tabacarie...
8
11
tupeu machedonesc, nu degeaba au fost alungati de peste tot.
30
3
cipani cipani cipani.Parati ,parati
24
4
Nu mai minti orice demolare se face pe banii beneficiarului constructiei si chiar daca darama primaria factura o deconteaza tot beneficiarul cel care a construit ilegal . Si chiar daca se darama din banii primariei eram deacord pt ca numai daramand unu doua blocuri ilegale se vor stopa de frica aceste constructii .
32
1
De ce nu zice Constanta Altfel ca daca se vor demola blocurile construite cu autorizatii de la primarie, indiferent ca vor fi anulate sau nu, primaria va deconta investitia si profiturile ??? Pt ca nu ii intereseaza, pe Constanta Altfel intereseaza doar sa faca politica
8
26
Cand o s-o ia malul la vale, ca in Cumpana, o sa ajunga blocul in mare. Viitorii proprietari nu vor avea apartament la mare, ci in mare. Fiecare pasare pe limba ei piere...
45
0
Sa vedem cand il darama . Eu nu prea cred. Dupa ce o sa fie amendata tribunalul o sa oblige primaria sa puna blocul in legalitate
23
0
GILF lover?????
4
1
V-ati saturat de alde sirma, chiratza si marica? Daca da - dati-le mooye. Daca nu - kktziva pe ele.
35
7
carne de mici expirata, condimentata putin si mancata de turisti. Cea mai mizerabila unitate de restaurant.
48
2
Nu iese din tiparul omului simplu devenit politician parvenit
46
0
Asa se face dati drumul la treaba ca o reglam pe parcurs !
37
0
Sirma Caraman este o persoana care a capusat institutiile de stat ani de zile. A mai si maritat o pe fiisa cu Gogancea de la anaf. Are milioane de euro trasi de la stat avand in vedere ca e din echipa dragnea.
60
1
Reclama mascata la Solid House.
31
6
Mai aveti putin si construiti si pe plaja..
57
0
Nu ma nebunule ! O sa faca farsirotii blocuri!
38
1
O sa mangleasca clubul elevilor !!! O sa fie cel mai mare tun imobiliar !!!
42
1
Sarmosenia din foto e chiar buna!!!
5
20
bloc a la cipan
59
6
Toti portughezii din Constanta fac blocuri cu girul sefului de loja fagadau.
61
7

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108