REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Blocul Furnica a devenit un pericol pentru trecători. Video

Blocul Furnica a devenit un pericol pentru trecători. Video

Ana Maria LIPAN 31 mai 2023 | 00:00 2908

În inima Constanței, într-un oraș vizitat de sute de mii de turiști anual, o clădire cu 4 etaje, lăsată în paragină și vandalizată, conturează o imagine dezolantă, desprinsă parcă dintr-un film cu temă post-apocaliptică. Este vorba despre blocul Furnica, care zace de ani buni în ruină, lăsând o pată asupra tabloului urban. Viitorul incert al clădirii este umbrit doar de istoricul său controversat. Dar, cui să-i pese?!

Blocul Furnica a devenit un pericol pentru trecatori. Video
Pe bulevardul Tomis, chiar în centrul Constanței, se află blocul Furnica, greu de trecut de vederea de trecători, din cauza aspectului dezolant al acesteia. Blocul, aflat într-o stare avansată de afectare, are un istoric controversat, clădirea fiind disputată de renumitul afacerist Nicolae Chivu și de firma Federalcoop, aceasta din urmă fiind încă proprietara imobilului.

Blocul Furnica a devenit un pericol pentru trecatori. Video

Clădirea reprezintă un real pericol pentru trecători, care riscă să fie loviți de bucățile din zidurile roase de timp și igrasie. Imobilul pare a fi victima unui bombardament. Parterul blocului a fost, pur și simplu, vandalizat, iar tencuiala de pe fațada clădirii a dispărut. Mai mult decât atât, toate geamurile clădirii au fost sparte, iar în spatele imobilului zace un morman de gunoaie. Și terenul din jurul blocului este afectat, în unele locuri surpându-se și creând adevărate cratere. 

Cine este proprietarul clădirii

Al cui este blocul lăsat în voia sorții? Acesta este întrebarea!? În acte, proprietar figurează societatea cooperativă de consum Federalcoop și Chivu SRL, ultima fiind deținută de Nicolae Chivu și de Cerasela Miron. Aceștia se luptă de ani buni în instanță pentru imobilul cu pricina.

Blocul Furnica a devenit un pericol pentru trecatori. Video
Nicolae Chivu, administratorul firmei S.C. Chivu S.R.L., zice că el este proprietarul din buricul orașului: 
„În anul 2007, imobilul Furnica a fost definitiv adjudecat de S.C. Chivu S.R.L. Prin promovarea mai multor procese de către Federalcoop s-a reușit blocarea noastră de a intra faptic în posesia imobilului. De 12-15 ani, statul român își bate joc de noi. Am o sentință definitivă de eliberare de 8 luni. Nu mi s-au comunicat actele și nu am ce să fac, deși am câștigat în instanță. Nu am decizia definitivă. Deși s-a pronunțat în 6 iunie 2022, ea nu a fost eliberată. Am făcut și cereri de eliberare a sentinței. Trebuie să vină sentința să se vadă că celălalt proprietar, Federalcoop, care ne-a obstrucționat accesul până acum și care a tot zis că are acte, s-a dovedit că nu are nimic. Dar ne ține cu actele în pom. Cei de la Federalcoop au făcut plângere că avem dosar penal, au mai inventat chestii. La ultimul proces au pierdut definitiv. Abia după ce vom primi sentința definitivă vom vedea ce e de făcut cu imobilul. Avem 13-14 ani de când am intrat în posesie și ei folosesc clădirea.”

Litigiul încă în instanță

Cu toate că Nicolae Chivu susține că decizia este definitivă, realitatea pare a fi alta. Concret, pe data de 21 decembrie 2020 magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis să respingă ca neîntemeiată acțiunea formulată de Federalcoop în contradictoriu cu S.C. Chivu S.R.L, având ca obiect revendicare.  Acțiunea Federalcoop a fost respinsă. Sentința nefiind definitivă a fost atacată de societate la data de 14 iunie 2022, procesul aflându-se încă pe rol la Curtea de Apel Constanța.

Care e legătura dintre SC Chivu SRL și Federalcoop?

În urmă cu mulți ani, Nicolae Chivu, fost director al Dobrogeacoop, structură dezafiliată de Federalcoop, a fost acuzat că a pus mâna pe imobil, printr-un şiretlic. Pe vremea când era director al Dobrogeacoop, pare că a jucat pe două fronturi. El şi-a înfiinţat o societate, S.C. Chivu S.R.L., împreună cu fostul purtător de cuvânt al Poliţiei Transporturi, Cerasela Miron, activând, o perioadă, şi la Dobrogeacoop, şi la firma sa.

Blocul Furnica a devenit un pericol pentru trecatori. Video

Potrivit Federalcoop, la un moment dat, Dobrogeacoop avea nevoie de bani pentru a reamenaja unele active ale societăţii şi s-a împrumutat de la S.C. Chivu S.R.L. Practic, cele două societăţi s-au împrumutat una pe cealaltă, la ambele figurând Nicolae Chivu. În baza acestui împrumut, după cum susţin sursele, întrucât Dobrogeacoop nu avea cum să restituie banii la termenul prevăzut, S.C. Chivu a executat silit societatea, cu ajutorul fostului executor judecătoresc Adrian Romanescu. Astfel, firma privată a lui Chivu şi-a adjudecat imobilul situat în inima oraşului. Astfel s-a ajuns în instanţă, Federalcoop contestând actele de adjudecare.

Date despre cele două firme

Chivu SRL a fost înființată în anul 1991. Ea a fost înființată de Nicolae Chivu, împreună cu fostul purtător de cuvânt al Poliţiei Transporturi, Cerasela Miron, el fiind majoritar în firmă, cu 64% din acțiuni. În anul fiscal 2022, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 17.628 de lei, profit pe zero și datorii în valoare de 69.544 de lei.     
Pe de altă parte, Federalcoop este condusă de Cârlan Eugenia, Frîncu Aurelia, Ivanov Culina, Rotariu Cornelia, Stere Tănase, fiind înființată în 2005. 

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cladirea nu este uitata de "posesori" Replica,cladirea este vanata de infractori penali de ani de zile.Acesta este un ciolan mare pentru acesti parveniti impostori,infractori care au fost ajutati de instanta cu documente false, aceasta cladire vanduta, executata silit de alt i*******r penal executor silit.Cum executi o societate care apartine aceluiasi "proprietar"acelasi individ aceiasi persoana? Unde sunt locatarii, proprietarii apartamentelor din acel imobil? Unde i-au mutat ? Tot la Henri Coanda? Le-a dat apartamente sa plece de acolo? Le-a dat bani noul proprietar pe apartamente? La etajul 3 era o femeie cu 5 copii.Aveau si gaze trase in acel bloc. Cati infractori se lupta pentru acel teren? Va dura procesul 34 de ani ca si procesul Continental? Va fi si acesta procesul Furnica Continental 2? Ce nume mai sunt implicate in aceasta hotie? Cei din primarie ce spun de aceasta cladire? Stiau ca proprietarul este decedat. Cate imobile ca astea mai sunt de furat cu teren cu tot ? Moca
5
0
De 34 de ani primaria,cu m********i din constructii executori etc,fac afaceri cu propietatiele cladirile din centrul vechi,din toata Constanta.Cu proprietari decedati.Cu urmasi care s-au judecat cu primaria au decedat si nu si-au recastigat bunurile.Primaria si cei din primarie sunt vinovati de toate cladirile si tot ce s-a vandut ilegal catre mafiotii Constantei.Primaria trebuia sa consolideze si sa restaureze cladirile.Primaria destine arhiva cladirilor.Sarlatanii au acces la documente ei au vandut toata Constanta infractorilor penali de azi.De asta arata Constanta asa de 34 de ani.Primaria ,primarii si afacerile dubioase pe miliarde de lei furati de toti si toti infractorii .Acestia trebuie sa ajunga toti la inchisoare nu sunt proprietarii cladirii.Sunt infractori sustinuti de alti infractori executori cu falsuri in acte.Rusine infractorilor din primarie si celor care i-au ajutat sa distruga tot in acest oras.
4
0
Proprietrul cladirii din anul 1933 din c******i este decedat.Acestia sunt niste infractori care se dau proprietarii acestui imobilLa fel ca toate cladirile vechi din Constantacare au fost lasate in paragina in mod rau voit intentionat sapuna mana pe cladiri ruine sa le demoleze apoi,la fel ca soarta hotelului Continental.Toate cladirile din centru zona peninsulara care au fost luate de toti infractorii pe nimic.Toti evacuati si ei au furat cladirile si terenurile.Toti infractorii mari proprietari.
5
0
Sunteti toti niste infractori penali.Nu va mai ajung banii.Luati cladiri ale statului si va dati mai proprietari de drept.M-am nascut si am copilarit in acel bloc.Imobilul care era lipit de Hotel Continental este la nr 61 cel din poza.Pe fatada blocului exista placuta memoriala anul in care a fost construit acel imobil 1933 a proprietarului din c******i.Asa ca nu mai mancati c***t ca sunt ale voastre infractorilor.Ce ati filmat pe exterior,in spatele cladirii in fosta Piata a Unirii era hala de carne si peste la subsol acolo unde filmati sunt ruinele din fostul hotel Continental,nu ruinele blocului.Acel imobil bloc a fost hotel in 33,apoi ocupat de rusi ,dupa plecarea rusilor a fost dat muncitorilor.Parintii mei s-au mutat 52,53 aproximativ in acel bloc.Cladirea aceaia si arhitectura puteau fi conservate si restaurate dar nu s-a vrut se vrea terenul sa construiasca ei mastodonti hidosi fara pic de gust si rafinament.In alte tari au constructii de 500 de ani pastrate si restaurate.
5
0
tu ai fost in centrul bucurestiului sa vezi ca e la fel? si acolo sumt mult mai mult astfel de cladiri! e deplorabil, e imaginea adevarata a haosului in care traim din 89
1
0
noi armanii avem distinctia noastra, telemea pe dinti si lilieci in pantofi.
2
1
luat proprietarul si bagat la penitenciar
4
3
inca o dovada a furtului calificat din societatea romaneasca, dupa 90.instantele costantene nu au reusit sa faca lumina, intr-un caz simplu.
8
0
Te-a sedus si abandonat vreun m******n de ai atata ura? Imi pare rau daca muia primita are un gust amar dupa despartire.
7
10
Blocul furnica si multe altele cu defecte de structura al caror numar si identitate sunt necunoscute nu sunt in starea asta din cauza celor 2 care se judeca ci din cauza primariei care nu i-a sanctionat suficient de dur ca sa nu se ajunga aici sau in cazul in care primaria nu poate face nimic legal de acest fel este vina parlamentului care de 30 de ani nu a fost in stare sa dea o lege care sa permita primariilor sau altei autoritati sa faca verificari si sa santioneze dur proprietarii criminali ca astia care sunt in numar foarte mare si pun vietile oamenilor in pericol
9
3
pentru fiecare macchedon
17
8

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614