REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Blocul Furnica va fi readus la viață... la Sfântu` Așteaptă. Video

Blocul Furnica va fi readus la viață... la Sfântu` Așteaptă. Video

Victor ROTARU 3 martie 2023 | 00:00 6041

În inima Constanței, într-un oraș vizitat de sute de mii de turiști anual, stă „proptită” o clădire cu 4 etaje, a cărei imagine pare desprinsă din filmele horror. Vorbim despre vestitul bloc Furnica, ajuns în atenția opiniei publice de mai multe ori, în ultimii ani. Precizăm faptul că istoria din spatele blocului cu pricina este una mai complexă, pe care o vom reaminti mai jos.

Blocul Furnica va fi readus la viata... la Sfantu` Asteapta. VideoBlocul Furnica

Pe bulevardul Tomis, chiar în centrul Constanței, se află vestitul bloc Furnica. Pentru cei care nu știu, blocul are o istorie destul de zbuciumată, clădirea fiind disputată de renumitul afacerist Nicolae Chivu și de Federalcoop, aceasta din urmă fiind încă proprietara imobilului.

Blocul Furnica va fi readus la viata... la Sfantu` Asteapta. VideoBlocul Furnica

Pietonii care trec pe aici își riscă viața, deoarece bucăți din clădire se pot desprinde oricând, întreaga clădire arătând ca după bombardament. Parterul blocului a fost, pur și simplu, vandalizat, iar tencuiala de pe fațada clădirii a dispărut. Mai mult decât atât, toate geamurile clădirii au fost sparte, iar în spatele imobilului zac o grămadă de gunoaie, iar în unele locuri, terenul s-a surpat.

Blocul Furnica va fi readus la viata... la Sfantu` Asteapta. Video

Blocul Furnica

Blocul Furnica va fi readus la viata... la Sfantu` Asteapta. VideoBlocul Furnica

Cine este stăpân peste „mușuroi”?

Al cui este blocul lăsat în voia sorții? Acesta este întrebarea!? În acte, proprietar figurează societatea cooperativă de consum Federalcoop și Chivu SRL, ultima fiind deținută de Nicolae Chivu și de Cerasela Miron. Aceștia se luptă de ani buni în instanță pentru imobilul cu pricina.

Blocul Furnica va fi readus la viata... la Sfantu` Asteapta. VideoBlocul Furnica

Nicolae Chivu, administratorul firmei S.C. Chivu S.R.L., zice că el este proprietarul din buricul orașului: „În anul 2007, imobilul Furnica a fost definitiv adjudecat de S.C. Chivu S.R.L.. Prin promovarea mai multor procese de către Federalcoop s-a reușit blocarea noastră de a intra faptic în posesia imobilului. De 12-15 ani, statul român își bate joc de noi. Am o sentință definitivă de eliberare de 8 luni. Nu mi s-au comunicat actele și nu am ce să fac, deși am câștigat în instanță. Nu am decizia definitivă. Deși s-a pronunțat în 6 iunie 2022, ea nu a fost eliberată. Am făcut și cereri de eliberare a sentinței. Trebuie să vină sentința să se vadă că celălalt proprietar, Federalcoop, care ne-a obstrucționat accesul până acum și care a tot zis că are acte, s-a dovedit că nu are nimic. Dar ne ține cu actele în pom. Cei de la Federalcoop au făcut plângere că avem dosar penal, au mai inventat chestii. La ultimul proces au pierdut definitiv. Abia după ce vom primi sentința definitivă vom vedea ce e de făcut cu imobilul. Avem 13-14 ani de când am intrat în posesie și ei folosesc clădirea.

Blocul Furnica va fi readus la viata... la Sfantu` Asteapta. VideoBlocul Furnica

Litigiul încă în instanță

Cu toate că Nicolae Chivu susține că decizia este definitivă, realitatea pare a fi alta. Concret, pe data de 21 decembrie 2020 magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis să respingă ca neîntemeiată acțiunea formulată de Federalcoop în contradictoriu cu S.C. Chivu S.R.L, având ca obiect revendicare. Acțiunea Federalcoop a fost respinsă. Sentința nefiind definitivă a fost atacată de societate la data de 14 iunie 2022, procesul aflându-se încă pe rol la Curtea de Apel Constanța.

Blocul Furnica va fi readus la viata... la Sfantu` Asteapta. VideoMinută judecătorească

Cum a început războiul între Federalcoop și Chivu S.R.L.?

În urmă cu mulți ani, Nicolae Chivu, fost director al Dobrogeacoop, structură dezafiliată de Federalcoop, a fost acuzat că a pus mâna pe imobil, printr-un şiretlic. Pe vremea când era director al Dobrogeacoop, pare că a jucat pe două fronturi. El şi-a înfiinţat o societate, S.C. Chivu S.R.L., împreună cu fostul purtător de cuvânt al Poliţiei Transporturi, Cerasela Miron, activând, o perioadă, şi la Dobrogeacoop, şi la firma sa. Potrivit Federalcoop, la un moment dat, Dobrogeacoop avea nevoie de bani pentru a reamenaja unele active ale societăţii şi s-a împrumutat de la S.C. Chivu S.R.L. Practic, cele două societăţi s-au împrumutat una pe cealaltă, la ambele figurând Nicolae Chivu. În baza acestui împrumut, după cum susţin sursele, întrucât Dobrogeacoop nu avea cum să restituie banii la termenul prevăzut, S.C. Chivu a executat silit societatea, cu ajutorul fostului executor judecătoresc Adrian Romanescu. Astfel, firma privată a lui Chivu şi-a adjudecat imobilul situat în inima oraşului. Astfel s-a ajuns în instanţă, Federalcoop contestând actele de adjudecare.

Blocul Furnica va fi readus la viata... la Sfantu` Asteapta. VideoBlocul Furnica

Date despre cele două firme

Chivu SRL a fost înființată în anul 1991. Ea a fost înființată de Nicolae Chivu, împreună cu fostul purtător de cuvânt al Poliţiei Transporturi, Cerasela Miron, el fiind majoritar în firmă, cu 64% din acțiuni. În anul 2021, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 3600 RON, profit de -24.013 RON și datorii de 47.856 RON, figurând cu un singur angajat.

Pe de altă parte, Federalcoop este condusă de Cârlan Eugenia, Frîncu Aurelia, Ivanov Culina, Rotariu Cornelia, Stere Tănase, fiind înființată în 2005. În 2021, cifra de afaceri a firmei a fost de 1.430.786 RON, profit de 19.272 RON și datorii de 402.405 RON, având 18 angajați.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mai este locuit ?
4
0
inca nu s-a dat destula spaga judecatorilor super corrupti si super spagari. In momentul in care suma e destul de mare se termina litigiul. Mwie justitiei cu kkt !!!
12
0
Ai uitat sa precizezi ca esti si idiot, nu numai trist. Si p***t pe deasupra. Nu, nu e m******n. E roman 100%! Oare dupa mintea ta de cretin, si fotbalistul Chivu a fost m******n? Boule....
5
13
smenul obisnuit in romania.
15
0
O singura solutie frate, simplu. Cusca pe viata in conditii de gulag siberian pentru toti, chivu mivu federal mederal, executori kkt. Si cladirea sscoasa la licitatie pe bune, sub supravegherea dna
21
1
Bai frate, da numai makidoni, sunt peste tot astia...
28
8
Nu i greu de înțeles. Clădirea aparținea de Dobrogeacoop,ceva al r*mânilor.Smecherii ,ce erau de fapt angajați acolo ,nu proprietari,se bat între ei pentru clădirea ce nu le a aparținut niciodată, doar ca au prins valul când mulți și au adjudecat ce n a fost al lor,ci al tuturor,adică țara.Cam toți se cred mai presus de blestemele neamului.
23
1
Acum intelegem si noi ,nationalizarile facute de comunisti ! Atunci poate ca au fost si cazuri in care averea a fost facuta legal si moral. Acum....cu siguranta ...nationalizarea ar fi binevenita ! Toti jegosii care au fost in preajma aparatului au dobandit pe nimic ,cu hartii facute de cate vreun decedat....bunuri de valoare !
24
5
Asa au ajuns propietari fostii directori de la societatile de stat ca si fostii sefi de sala, propietari pe restaurantele comuniste. Nu ai cum sa cumperi tu, un angajat la stat, chiar director o cladire asa mare, in buricul constantei cu un salariu de bugetar. Nu degeaba au confiscat comunistii atatea cladiri de la hotii care acum le-au revendicat si primit inapoi. Cica acum este democratie...vaii pla noastra.
33
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272