REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.3° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Blocul în care stă fostul ministru de Finanţe Ionuţ Mişa va fi debranşat de RADET! Printre rău-platnici: sora lui Gabi Stan

Blocul în care stă fostul ministru de Finanţe Ionuţ Mişa va fi debranşat de RADET! Printre rău-platnici: sora lui Gabi Stan

Replica API 30 ianuarie 2018 | 16:54 2149

Ca să vezi cine e chiriaş la ANL!

Ca să vezi cine e chiriaş la ANL!

În anii trecuţi, era bătaie mare pe blocurile construite prin Agenţia Naţională de Locuinţe. Garsonierele şi apartamentele ANL, destinate tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, nu sunt locuinţe sociale; însă chiriile erau atât de convenabile (până de curând) încât nu de puţine ori s-a suspectat că au reuşit să „prindă lista” cu precădere apropiaţi, cunoştinţe ori neamuri ale persoanelor cu funcţii sus-puse în adminsitraţia publică locală.

În mandatele fostului primar Radu Mazăre s-a comentat că o serie de subalterni ai acestuia au fost „cap de afiş” în listele pentru ANL; în acte, nici unul nu încălca legea, adică se încadrau perfect în condiţiile impuse de lege, cu toţii dovedind că au locuri de muncă stabile, că nu au alte proprietăţi etc. În prezent, nimeni nu mai pare interesant de locuinţele ANL – cine a „prins una”, „neamul cui e” sau alte asemenea.

Între timp, unii dintre chiriaşi au devenit şi proprietari, legea permiţând achiziţia. În schimb, problema în prezent este legată de datoriile acumulate. Aşa se face că, în cazul unui bloc situat pe strada Traian din Constanţa, toţi locatarii riscă să fie debranşaţi de RADET! Motivul: asociaţia de proprietari are un debit consistent.

„Nu se poate aşa ceva. Suntem somaţi cu debranşarea. Sunt câţiva rău-platnici în bloc, între care şi Graţiela Trepteanu, sora fostului viceprimar Gabi Stan. Are peste 7.000 de lei restanţă la întreţinere. De fapt, ea nici nu prea stă aici, am înţeles că are casă în altă parte. E treaba ei, pe noi ne afectează ameninţarea cu debranşarea”, a declarat, revoltat, un locatar al blocului K2A de pe strada Traian nr.70. Tot acesta ne-a mai precizat că blocul, fiind încă în grija Regiei Autonome „Administrarea şi Exploatarea Domeniului Public şi Privat” Constanţa, se pregătesc şi câteva dosare de evacuare pentru chiriaşii rău-platnici.

Deplasaţi la faţa locului, într-adevăr, avizierul ne confirmă cele reclamate de constănţean, dar ne oferă şi o altă surpriză: în bloc locuieşte şi Ionuţ Mişa, fostul ministru al Finanţelor.

Contactat telefonic, administratorul blocului, Liviu Anghel Radu nu a dorit să ofere detalii, invocând clauza de confidenţialitate. În schimb, surse din cadrul RADET ne-au precizat că asociaţia înregistraează datorii mari, motiv pentru care „este iminentă debranşarea de la agentul termic”.

RAEDPP: 17 apartamente din 30 sunt închiriate

Potrivit Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public și Privat Constanța (RAEDPP), în blocul respectiv 17 persoane stau cu chirie, restul până la 30 fiind proprietari. Dintre restanțieri, o singură persoană stă sub formă de chirie, dar debitul acesteia este mic. La chirie nu sunt înregistrate debite. Pe data de 15 ianuarie, Regia a fost înștiințată de către administrator cum că există debite la întreținere. În blocul K2A nu se pune problema unei acțiuni de evacuare pe motiv de restanțe la chirie, însă dacă urmează să fie cazuri pentru prelungirea contractelor de închiriere, atunci oamenii trebuie să se prezinte cu o adeverință de la administrație cum că nu sunt înregistrate debite restanțiere. Doar așa se poate face contractul de prelungire. Dacă nu vor fi aduse acele adeverințe, atunci urmează să fie rupt contractul de închiriere, urmând, desigur, evacuarea persoanelor. Conducerea RAEDPP consideră că nu este cazul momentan să fie pusă această problemă mai ales că debitele nu sunt foarte mari, existând posibilitatea înțelegerii amiabile între restanțieri și administrație.

Alexandra CUCU, Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai tara asta se va face bine cand locuitorii vor vota cu totii ,nu vor sta ascunsi in casa ! Si cand ,bineinteles ca vor fi constienti ca cei care conduc Constanta de 25 de ani au facut asa de mult rau ca va fi nevoie de inca 25 de ani ca sa reparam...Banii au fost luati de la buget, adica de la noi , cei care platim taxe si impozite ! Dar beneficiari au fost cei din clica celor din conducerea orasului! Bineinteles si cate un scapatat ca sa mai acopere din furtul pe fata...Ah, daca plateau chirie de 250 de euro pe luna, iar banii veneau la bugetul local, atunci nu era o problema sa de mare...
0
0
Mereu am crezut ca Gabi Stan este un accident genetic, un prostalau unicat. Vad insa ca mai are o sora.........
9
0
Si-au pus gaze si nu au mai platit radet-ul tocmai ca sa-i debranseze.
3
1
Pacat ca ionut era ce-l mai bun ministru
3
12
ce vrajeala. misa locuieste in mamaia intrun bloc de lux pe partea cu lacul. pb nu apare pe numele lui apartamentul. asta cu anl-ul e vrajeala ca si saracul mazare care statea in chirie. sa le plangi de mila nu alta. aaaa...apropos. pentru unul care sta in bloc ANL oare de unde a avut sa cotizeze 1 mil euro ca sa devina ministru. cred ca sunt suparati machidonii care au cotizat ptr misa, dobre si stroe
18
1
o sa incepa sa planga! scopul era sa isi puna gaze si nu stiau cum sa scape de radet. cand vrei gaze nu mai platesti intretinerea.
10
3
Dar puteti si sa-l demolati nu doar sa-l debransati.Oricum nu sta nimeni in el si e incalzit degeaba.Toti au case la curte,apartamentele sunt doar pusculite de bani ca nu ii tina la saltea.
20
1
Si a luat casa la anl gratis
22
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212