REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
11.6° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Bloggerul Palaz îl compară pe Constantinescu cu Geoană

Bloggerul Palaz îl compară pe Constantinescu cu Geoană

Replica API 7 noiembrie 2011 | 00:00 88

Iată ultima postare a prefectului Claudiu Palaz pe blog:

"Mă bucur că s-a încheiat acest efort financiar şi emoţional la care Nicuşor Constantinescu a supus întregul judeţ doar pentru că reforma administrativă, recunoscută unanim de către toate forţele politice, atât de la putere cât şi din opoziţie, ca absolut necesară, va desfiinţa nu judeţul, cum într-o manieră crasă a încercat să inducă acest baron local, ci funcţia de preşedinte de Consiliu Judeţean, cea care-i conferă puterea şi banii cu care jonglează de atâta timp pe seama primarilor şi a cetăţenilor judeţului Constanţa.

Am constatat pas cu pas ilegalităţiile comise în organizarea şi desfăşurarea acestui simulacru de referendum, în cadrul căruia Nicuşor Constantinescu a vrut să inducă falsa idee că însăşi integritatea unităţii administrativ-teritoriale este ameninţată, încercând să sensibilizeze opinia publică cu o întrebare lipsită de fundament, întrucât nu s-a pus niciodată şi nici nu se va pune problema desfiinţării judeţului. Dacă tot voia referendum, legal şi oportun, întrebarea ce trebuia pusă ar fi fost "Sunteţi de acord cu desfiinţarea funcţiei de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa?", la care cetăţenii ar fi răspuns în unanimitate DA, căci, se ştie, românul nu prea mai suportă principiul "doi cu mapa, cinci cu sapa" şi chiar nu mai este dispus să suporte financiar un aparat administrativ care nu-şi va mai găsi locul în contextul viitoarei regionalizări.

În seara asta, Nicuşor a ieşit pe tonomatul local TV Neptun, grăbindu-se să anunţe, ca Geoană la prezidenţialele din 2009, că a câştigat. Mai lipsea "Mihaela, dragostea mea!" şi scenariul era identic. Probabil că Radu Mazăre nu era prin preajmă! Iar de ţopăit... nici nu poate fi vorba. Dar de mâine, când vor începe să apară datele oficiale, va constata cu aceeaşi stupoare că cei 51% din votanţii Constanţei pe care i-a invocat în seara astea sunt, în realitate, 40... şi ceva, căci Nicuşor a raportat procentul la numărul de alegători stabilit prin recensământul care tocmai s-a încheiat, care este diferit faţă de cel de astăzi".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212