REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
18.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Boboteaza, sărbătorită și în municipiul Medgidia

Boboteaza, sărbătorită și în municipiul Medgidia

Replica API 7 ianuarie 2022 | 23:49 1197

Și în municipiul Medgidia, joi, 6 ianuarie a.c., credincioșii ortodocși au sărbătorit Botezul Domnului, una dintre cele mai importante sărbători ale creștinătății. Cu acest prilej, Primăria Municipiului Medgidia, în colaborare cu Protoieria Medgidia au organizat, pe faleza canalului Dunăre-Marea Neagră, manifestările liturgice devenite tradiție.

În această zi, conform tradiției creștine se organizează slujbe de sfințire a Aghiasmei celei Mari, iar în localitățile situate lângă ape preoții aruncă Sfânta Cruce, pentru a fi recuperată și adusă la mal. Potrivit tradiției, cel care prinde crucea va fi sănătos și binecuvântat în tot ceea ce face. Ca în fiecare an, administrația publică locală în colaborare cu Protoieria Medgidia au organizat slujba de sfințire a Aghiasmei Celei Mari pe faleza canalului Dunăre-Marea Neagră.

Prezenți în număr mare la eveniment, locuitorii municipiului Medgidia alături de reprezentanți ai administrației publice locale au asistat la slujba de sfințire a apei.

Un alt moment multașteptat al manifestării a fost săvârșirea ritualului de aruncare a Crucii în apă. Conform tradiției creștine, preoții aruncă Sfânta Cruce, pentru a fi recuperată și adusă la mal. Datina spune că persoana care va recupera crucea va cunoaște numeroase binecuvântări.

Încurajați de vremea binevoitoare nouă de tineri curajoși s-au întrecut la înot în vederea recuperării Sfintei Cruci.

Câștigătorul competiției din acest an a fost Florentin Alexandru Goiceanu, un electrician în vârstă de 37 de ani.

Administrația publică locală a recompensat curajul și credința câștigătorului cu suma de 2000 lei, o diplomă de merit și crucea de lemn, felicitându-i totodată pe toți participanții pentru credința, curajul și ambiția de care au dat dovadă.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
aruncat in cdmn? a fost vreun credincios ?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212