REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Boboteaza vine cu vreme mai caldă decât în mod normal

Boboteaza vine cu vreme mai caldă decât în mod normal

Replica API 6 ianuarie 2014 | 00:00 126

Prognoza meteo:

Prognoza meteo:

Boboteaza vine şi anul acesta cu vreme mai caldă decât în mod normal în această perioadă, mai ales în vestul ţării, la deal şi la munte.

Meteorologii prognozează maxime cuprinse în general între 4 grade în zonele joase din est şi sud şi 15 grade în dealurile Banatului. În zonele joase din sud şi est cerul rămâne mai mult noros şi mai ales dimineaţă e ceaţă, trecător asociată cu burniţă În celelalte regiuni norii acoperă temnporar cerul şi doar izolat va fi ceaţă. Mai plouă slab în Maramureş, în nordul Crişanei şi al Transilvaniei, iar în Carpaţii Orientali, la altitudini mari sunt posibile precipitaţii mixte.

În Capitală, soarele e foarte scump la vedere, rămâne aproape toată ziua dincolo de un strat de nori joşi. Mai ales dimienaţa va fi ceaţă, iar după amiază vine totuşi cu maxime uşor peste medii, 3-5 grade anunţă meteorologii.

Marţi, vremea rămâne caldă pentru prima parte a lunii ianuarie, mai ales la deal şi la munte, unde soarele e destul de darnic peste zi. În schimb, în zonele joase, cerul rămâne mai mult noros şi îndeosebi dimineaţă local va fi ceaţă, trecător asociată cu burniţă. Vântul nu suflă energic în nicio zona a ţării iar maximele termice se vor situa în general între 2 grade în zonele depresionare din estul Transilvaniei şi 13 grade în Dealurile Banatului.

În Capitală, ziua de marţi începe cu cerul încărcat de nori joşi şi ceaţă, sunt şi condiţii de burniţă şi abia spre amiaaza e posibil să vedem câteva raZe de soare. Mercirul din termometre nu trece dec 4-5 grade, o idee însă mai caldă decât în mod obişnuit.

Şi miercuri tot de temperaturi mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă avem parte, mai ales la deal şi la munte, unde vremea este şi plăcută ca aspect, cu cerul variabil. În zonele de deal şi de podiş vremea e mohorâtă, cu nori mulţi şi local ceaţă asociată izolat cu burniţă. Vântul suflă destul de potolit, iar maximele sunt comparabile cu cele din ziua precedentă, pornesc de la aproximativ 2 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi ajung la 15 grade în dealurile Banatului.

Vreme de toamnă târzie şi în Bucureşti, adică cer noros şi ceaţă, mai ales dimineaţă, dar şi spre seară. Mercurul din termometre se opreşte peste zi la 3-4 grade.

Joi temperaturile rămân mai ridiocate decât mediile climatologice ale perioadei, cu maxime de la 2 la 12 grade, cu cele mai mari valori la deal, unde, că şi la munte, vremea e frumoasă, cu cerul variabil. . În zonele joase de relief rămân norii joşi împreună ceaţă şi izolat burniţă. Spre finalul săptămânii temperaturile continuă să rămână mai mari decât mediile climatologice ale acestei perioade. În vest, în nord şi în centru local vor fi precipitaţii mixte, mai ales ploi iar la munte vor fi precipitaţii mixte. În priemele zile în zonele joase ceaţă va fi încă prezenţa

sursa: LINK

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272