REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.2° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.2° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Bode a EXPLICAT ce se va întâmpla cu ARSVOM! Video

Bode a EXPLICAT ce se va întâmpla cu ARSVOM! Video

Replica API 27 iulie 2021 | 00:41 1344

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, s-a aflat, luni, 26 iulie, în județul Constanța, la Cernavodă, într-o vizită de lucru. Ce această ocazie a făcut declarații și cu privire la situația ARSVOM, menționând că nu s-a pus problema de desființare, ci doar de o preluare.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunța, la începutul lunii iulie, într-o conferință de presă, că Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) va fi desființată, urmând ca atribuțiile să fie preluate de IGSU, care e în subordinea MAI. De atunci, sindicaliștii ARSVOM au tot făcut demersuri pentru a clarifica situația, au mers inclusiv la Ministerul Transporturilor, pentru discuții, dar au participat și la proteste.

Luni, 26 iulie, Lucian Bode, ministrul MAI, aflându-se în județul Constanța, la Cernavodă – mai exact, a fost întrebat și despre acest aspect.

”Pornind de la faptul că această instituție este în subordinea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și ea asigură activitatea de căutare și salvare a vieții omenești pe mare și intervenții în caz de poluare.

Deci, o activitate, din punctul meu de vedere, vitală pentru această zonă și unică în domeniu. Având în vedere rolul și responsabilitățile celor două autorități în domeniu, și aici mă refer în special la ARSVOM, la rolul pe care îl au în domeniul situațiilor de urgență, domeniu pe care, așa cum bine știți, îl gestionează Ministerul Afacerilor Interne prin Departamentul pentru Situații de Urgență, am constatat necesitatea inițierii demersurilor pentru integrarea în cadrul Ministerului Afacerilor Interne și coordonarea acestuia de către Departamentul pentru Situații de Urgență. În acest sens a fost constituit un grup de lucru interministerial, în scopul elaborării unui proiect de act normativ, necesar pentru preluarea ARSVOM și a Centrului de Cooperare a Activităților de Căutare și Salvare a Vieții Omenești pe Mare din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Nici o clipă nu s-a pus problema desființării ARSVOM! Categoric este o instituție cu rol esențial în domeniu, ea are nevoie de un proces de restructurare, dar nicidecum nu se pune problema desființării. În consecință, acest grup de lucru interministerial va pune pe masa Guvernului, acelor doi miniștri, Transporturi și Interne, o propunere, în sensul în care noi ne-am exprimat intenția de a prelua, prin DSU, coordonarea acestei Agenții. Aș încheia cu un citat despre ce spuneau Sindicatele de la ARSVOM: Dacă un parlamentar sau mai mulți sunt dovediți hoți, desființăm Parlamentul?”, a spus ministrul Lucian Bode.

Video:

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Centrului de Cooperare a Activitatilor de Cautare si Salvare a Vietii Omenesti pe Mare... Sigur exista Centrul asta?
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614