REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
12.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Boeru, agățat de DNA pentru o șpagă de 100.000 de euro, a dat o altă lovitură

Boeru, agățat de DNA pentru o șpagă de 100.000 de euro, a dat o altă lovitură

Mirela PASCAL 12 noiembrie 2022 | 00:00 7687

Dorin Ivașcu și Ștefan Adrian Vasilache, asociați la Regional Air Services (RAS), firmă care controlează Aerodromul din Tuzla, îi dau consultantului Gheorghe Boeru 68.992.403.24 lei, echivalentul a aproximativ 14 milioane de euro, pentru modernizarea aeroportului, contractul fiind atribuit firmei lui Boeru, Romair Consulting, pe 17 octombrie. Afaceristul este anchetat de DNA pentru luare de mită, după ce a dat bani să pună pe un contract în Prahova.

Gheorghe Boeru, sursa foto: agerpres

Gheorghe Boeru a dat lovitura la Constanța, mai exact la Tuzla, de unde îi vin aproximativ 14 milioane de euro pentru servicii de proiectare și execuție a lucrărilor pentru ”modernizarea și dezvoltarea infrastructurii aeroportuare la Aeroportului Tuzla. Firma care controlează Aeroportul, Regional Air Services, este deținută de cunoscutul Dorin Ivașcu și Ștefan Adrian Mihalache.


Investiția este finanțată prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 în baza contractului de finanțare nr. 81/07.10.2020. și vizează, mai exact, următoarele componente și activități: -Elaborarea Proiectului Tehnic, a detaliilor de execuție asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada execuției lucrărilor; execuție lucrări de construcții și instalații: suprafață de mișcare aeroportuară, instalații de balizaj luminos, drum perimetral de securitate, sistem de supraveghere cu televiziune în circuit închis pentru gardul perimetral, turn de control etc.

Aeroportul Tuzla

Boeru, sprijin… pe bani de la un fost președinte CJ pentru a obține contract cu statul

Așa cum am arătat și mai sus, firma câștigătoare este cea a lui Gheorghe Boeru, Romair Consulting, acuzat de dare de mită, cumpărare de influență și evaziune fiscală.  Boeru este  acuzat de DNA că, în perioada august 2010 - aprilie 2011, Semcu Adrian-Emanuil, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova, folosindu-se și de influența pe care o avea la reprezentanți ai conducerii SC Hidro Prahova SA Ploiești și în înțelegere cu Boeru Gheorghe, reprezentantul SC Romair Consulting SRL București, l-a ajutat pe acesta din urmă ca asocierea din care făcea parte să câștige la licitație un contract de achiziție publică, finanțat în majoritate din fonduri europene. Pentru sprijinul acordat la obținerea contractului, în luna ianuarie 2012, Semcu Adrian Emanuil a primit de la Boeru Gheorghe suma de 100.000 euro (din totalul sumei promise de 200.000 euro). În acest sens, Semcu Adrian – Emanuil, prin intermediul altor persoane, l-a susținut pe Boeru Gheorghe, pe parcursul derulării procedurilor de achiziție, până la stabilirea finală a câștigătorului, spun procurorii.

Legături și cu Constanța

În fine, Gheorghe Boeru, un specializat în proiecte derulate din bani publici, a fost considerat un apropiat ba al PNL, ba al PSD ori PDL, în funcţie de interes, după cum stă bine oricărui businessman care se respectă. Boeru este cel care a intermediat și  împrumutul de 8,6 milioane de euro obţinut de către Consiliul Judeţean Constanţa de la Dexia Kommunalkredit Bank AG pentru realizarea Pavilionului Expoziţional. Acelaşi Gheorghe Boeru a fost angajat de către Ministerul Mediului să presteze servicii de consultanţă şi pentru Consiliul Judeţean Cluj, în cadrul unui proiect ecologic în valoare de aproape 43 milioane de euro, a instruit, tot din bani publici, şomerii din judeţul Prahova, iar în Bucureşti a beneficiat, de-a lungul timpului, de mai multe contracte de consultanţă, evaluate la câteva zeci de miliarde de lei vechi, din partea fostului lider PDL şi primar al Capitalei, Adriean Videanu. Acesta a şi fost unul dintre motivele pentru care s-a spus că Boeru este un apropiat al lui Videanu, dar la fel de bine pot fi amintite relaţiile de afaceri cu Alexandru Bittner, unul din oamenii de casă ai fostului lider PSD Adrian Năstase.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La astia li se maresc pensiile cu 10% si tot mai iau mita? Ia sa le dam 1600 lei +160 lei majorare sa vedem cum se descurca 30 zile si in luna decembrie cand trebuie sa puna pe masa ceva si sa mai cumpere si cadouri pt copii, aaa si am uitat de alicatia copiilor care este 243 lei si hrana la gradinita de stat sa o plateasca 420 lei ca de s-au scumpit toate
0
0
Personaj interesant. SC Allplan știe de ce
1
0
pentru hotii, acum dadea lovituri cu kuru !
3
0
Boeru chiar a adus finantari pentru multe proiecte cu bani europeni dar este un personaj dubios cu multe relatii si interventii la limita legii. Nu te poti baza pe el si minte cum deschide gura, face parte din cei care daca vezi unde au lucrat inainte de revolutie trebuie ocoliti.
10
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212