REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.5° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
16.5° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Bogdan BOARCĂ propune o ALTFEL de POLITICĂ, la Cernavodă

Bogdan BOARCĂ propune o ALTFEL de POLITICĂ, la Cernavodă

Replica API 19 septembrie 2020 | 22:11 2642

Născut și crescut în orașul Cernavodă, în prezent consilier local și inginer la Centrala Cernavodă, Bogdan Boarcă aspiră la fotoliul de primar al localității din care face parte, fiind candidat din partea Partidului Social Democrat. De asemenea, alături de Bogdan Boarcă s-a aflat colega din Consiliul Local Cernavodă, Laura Marinela Nicola, medic de familie și, totodată, candidat pentru un nou mandat de consilier local. Ambii au acordat un interviu cotidianului Replica, în care au ales să vorbească mai mult despre proiecte și mai puțin despre activitatea primarului în funcție, Liviu Negoiță.

„Nu vrem să aruncăm în noroi într-un alt partid sau candidat”

Candidații PSD la Primăria Cernavodă și la Consiliul Local Cernavodă au stat de vorbă cu cetățenii din oraș și au aflat care sunt principalele lor preocupări. Topul nevoilor este ocupat de transparență, infrastructură și locuri de muncă.

„Am decis să fac pasul spre politică atunci când, în urma discuțiilor cu cernavodenii, am observat că aceștia și-au pierdut orice speranță că orașul va deveni unul curat, frumos și civilizat. Îmi doresc să redau cernavodenilor această speranță, le spun că se poate și că putem să facem împreună din Cernavodă un oraș nuclear, așa cum merită. Ne-am dorit să facem o campanie frumoasă, în care să vorbim doar de obiectivele noastre, de ce vrem să le realizăm și cum vrem să le realizăm. Nu vrem să aruncăm cu noroi într-un alt partid sau candidat.”, a declarat Bogdan Boarcă, candidatul PSD la Primăria Cernavodă.

„Bogdan Boarcă este un model demn de urmat”

La rândul ei, Laura Marinela Nicole, consilier local cu experiență în Cernavodă, a precizat că îi acordă toată încrederea colegului Bogdan Boarcă, pe care-l consideră cel mai potrivit pentru a prelua frâiele orașului.

„Sunt un om realizat din toate punctele de vedere, cu o familie frumoasă. Îmi place să lupt pentru crezurile mele. Sunt membru PSD de patru ani, sunt alături de Bogdan pentru că acest om merită, din toate punctele de vedere. L-am cunoscut acum patru ani și între timp relația s-a strâns. M-a impresionat prin capacitatea sa de adaptare, de luptă. În momentul în care își stabilește un țel, merge până la capăt pentru atingerea lui, vorbim de țeluri în sens pozitiv, bineînțeles. Crește ca om politic din zi în zi în această campanie și se autodepășește zilnic. Este un model demn de urmat.”, a afirmat Laura Marinela Nicola, candidat PSD pentru un nou mandat de consilier local.

„Paradoxal, există o lipsă acută a locurilor de muncă în oraș”

Deși vorbim despre un oraș care beneficiază de centrală nucleară, care oferă locuri de muncă, se pare că această nevoie este încă una stringentă în orașul Cernavodă. Tocmai de aceea, dacă va câștiga Primăria Cernavodă, Bogdan Boarcă își dorește să încheie și parteneriate cu societățile comerciale din oraș, pentru a spori șansele celor din oraș pentru a avea un loc de muncă.

„Paradoxal, deși avem Centrala Nucleară Cernavodă, există o acută lipsă a locurilor de muncă în oraș. Ne-am gândit să mergem pe ideea parteneriatelor cu firmele care își desfășoară acolo activități, astfel încât elevii celor două licee din oraș, să poată ocupa un loc de muncă în cadrul acestor firme. Ne-am gândit să acordăm facilități fiscale și chiar teren celor care vor să dezvolte parcuri industriale în zonă, întrucât ocupăm o poziție geografică foarte bună. Suntem lângă autostradă, lângă canal și lângă Dunăre. Trebuie să ne legăm de aceste lucruri pentru a crea locuri de muncă. Un alt obiectiv este infrastructura drumurilor. Ne dorim să facem lucrurile etapizat și cu cap. Ne dorim să înlocuim tot ceea ce înseamnă conducte îngropate, iar apoi să venim cu stratul asfaltic. Este un proiect ambițios, pe o durată de cel puțin 15 ani.”, a mai adăugat Bogdan Boarcă.

Sondaje de opinie pentru implementarea proiectelor, la Cernavodă

De asemenea, cetățenii din Cernavodă le-au spus candidaților PSD că au nevoie de locuri de joacă reabilitate, piste de biciclete în tot orașul, dar și piste de alergare în parcuri. La aceste nevoi se adaugă și proiecte pe termen lung de refacere a infrastructurii rutiere, cât și eforturi pentru a îngropa tot ceea ce înseamnă cabluri aflate pe stâlpi.

„Părerea mea este că un om este inteligent atunci când știe să asculte și să <> de la cei din jur. În momentul în care mergi într-un oraș și vezi ceva frumos, ideea este să-ți placă și să îl poți implementa în orașul tău. Noi propunem sondaje de opinie, prin diferite canale, cu principalele proiecte propuse de noi și oamenii din Cernavodă, un fel de referendum la început de an. Considerăm că cetățenii trebuie să stabilească ordinea în care sunt îndeplinite proiectele.”, a declarat Laura Marinela Nicola.

Orașul Cernavodă beneficiază de un buget anual de 23 de milioane de euro. Cum are de gând Bogdan Boarcă, candidatul la Primăria Cernavodă, să gestioneze acest buget și toate detaliile despre proiectele propuse, puteți afla urmărind restul interviului.

VIDEO:

Cod mandatar PSD Filiala Constanța 21200019

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Succes Boarca Bogdan si echipei!
5
2
in consiliu si in viata, nu cunoaste nici acum subtilitatile administratiei publice ,fiind consilier de atatia ani, e manevrat usor de rechinii politici si instabil in decizii, razbunator si neloial ,nu poti avea incredere in el , parerea mea!
4
6
evident ca trebuiau sa se gaseasca comentatori de rau. Cel mai bun sa castige. Mai bine iesiti la vot si lasati comentariile. In cabina de vot, voi sunteti stapani. Mereu comentati aici sub anonimat, fata in fata nu aveti tupeu
10
0
Bravo pentru cum intelegeti sa faceti campania .Succes si sigur va voi vota!
6
4
Cine voteaza PSD sa fim seriosi cu Emil Nicolae in frunte, Boarca e doar o marioneta
7
8
Felicitari!
7
2
Multumim Bogdan Boarca si echipei ca ne ati aratat faptul ca se poate si o campanie curata, fara scandal sau injurii
8
5
Am ascultat cu interes acest interviu,care mi-a demonstrat ca acest tanar este exact ceea ce are nevoie Cernavoda, m-am intors de curand in oras,si nu mai plec,sunt hotarat sa ies la vot,si sa votez Boarca Bogdan, pt ca merita,pt ca poate aduce schimbarea,pt ca mi-a castigat increderea... Sa fi prea orb sa nu vrei asa ceva pt orasul tau. Succes PSD
7
6
Piste de biciclete ne lipsea
5
6
mai tii minte boarca cand lucrai la primarie si ai fost surprins in birou cu Emi si i-o trageai la gaos ?
5
10
Felicitari noii generatii de politicienii Pe mine m-a convins modul clar, onest si hotarat al acestor oamenii Votez sigur Boarca Boarca si echipa sa de consilieri
7
7

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272