REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Bogdan BOLA şi-a PREZENTAT bilanţul de consilier judeţean

Bogdan BOLA şi-a PREZENTAT bilanţul de consilier judeţean

Replica API 19 august 2020 | 00:00 1701

Consilierul județean din partea PNL, Bogdan Bola, și-a făcut public raportul de activitate din perioada iulie 2017 – iunie 2018. Din acesta reiese faptul că alesul, împreună cu ai săi colegi, s-au zbătut pentru implementarea mai multor proiecte de interes ce au fost „date la baie” de opoziție.

Raportul de activitate al consilierului judeţean PNL, Bogdan Bola

Bogdan Bola a participat la toate şedinţele ordinare ale Consiliului Judeţean, precum şi la două şedinţe extraordinare. În calitate de consilier judeţean, în urma votului primit în cadrul şedinţelor Consiliului Judeţean Constanţa, acesta a făcut parte din următoarele comisii de specialitate: Comisia pentru Educaţie, Sport, Turism şi Tineret şi Comisia Juridică, Ordine Publică şi Situaţii de Urgenţă.

În calitate de reprezentant al CJC, a participat la şedinţele Consiliului de Administraţie al Asociaţiei Grup Local Dobrogea Nord, la care a fost convocat de trei ori. Împreună cu ceilalţi membri din conducerea Asociaţiei, Bola mai spune că a participat la Strategia de Dezvoltare Locală Integrată „Dobrogea Nord - Pământul Sălbatic între Dunăre şi Mare“, iar asociaţia a fost selectată pentru finanţare nerambursabilă în valoare de 1.796.596 de lei de Direcţia Generală de Pescuit - Autoritatea de Management pentru POPAM 2014-2020. Această sumă va fi folosită pentru proiecte de dezvoltare a sectorului de pescuit şi de acvacultură, pe tot teritoriul eligibil al FLAG Dobrogea Nord.

Bola a luat cuvântul de mai multe ori în ședințe

În cadrul şedinţelor ordinare şi extraordinare ale Consiliului Judeţean Constanţa, consilierul PNL avut luări de cuvânt pe diverse teme, printre care: „situaţia Centrului Multifuncţional pentru Tineret, a cărui deschidere s-a tot amânat de la lună la lună, privând tinerii din Constanţa de posibilitatea de a desfăşura activităţi specifice în acel spaţiu; m-am opus în mod public modalităţii prin care reprezentanţii Centrului Cultural «Teodor Burada» au înţeles să cheltuie banul public în cadrul evenimentelor «Sărbătoarea Recoltei şi Vinului» şi «Festivalul Berii».

Chiar dacă mai avem şcoli cu grupurile sanitare în curte, consilierii PSD+ALDE+PMP au fost de acord să cheltuie suma de 250.000 de euro pe cele două evenimente. Din păcate, cu toată opoziţia mea şi a colegilor mei consilieri PNL, proiectul a trecut aşa cum a fost propus iniţial; am avut luări de poziție în privința Fundației Județene pentru Tineret Constanța (persoana juridică de drept privat și de utilitate publică, autonomă, neguvernamentală, apolitică și fără scop lucrativ, constituită în baza Decretului–Lege 150/1990 și reglementată ulterior prin Legea 146/2002 privind regimul juridic al fundațiilor județene pentru tineret) solicitând reprezentanților CJC să înainteze o adresă către Guvernul României și către Ministerul Tineretului și Sportului, prin care să solicite aprobarea cât mai urgentă a Regulamentului de punere în aplicare a Legii 146/200; am avut luări de cuvânt în cadrul dezbaterilor privind Bugetul Județului Constanța, solicitând amendamente și propunând proiecte, alături de colegii mei liberali, fără ca acestea să fie introduse pe ordinea de zi sau pe lista de investiții” a declarat Bogdan Bola.

Raport de activitate - solicitări, interpelări, proiecte

În perioada iulie 2017 - iunie 2018, Bogdan Bola a participat la şedinţe de Consiliu Local din mai multe localităţi din judeţ şi a participat la dezbateri locale cu cetăţenii judeţului Constanţa pe mai multe teme, cum ar fi: solicitarea privind repartizarea sumei de 120.000 de lei pentru amenajarea a şase locuri de joacă în comuna Crucea, solicitarea privind remedierea unor nereguli/probleme apărute la şcolile din satele Băltăgeşti şi Stupina - grupuri sanitare neconforme/insalubre/aflate în curte, fiind un pericol pentru sănătatea elevilor; solicitarea de fonduri din sumele defalcate din TVA pentru finanţarea de lucrări de plombare/reabilitare a drumului comunal DC67 spre Ghindăreşti; solicitare fonduri și asistență de specialitate pentru reabilitarea și punerea în valoare a ansamblului „Cimitirul Internațional Mircea cel Bătrân” din comuna Mircea Vodă; solicitare control la locul de joacă pentru copii din localitatea Gîrliciu; și multe altele.

Dezbatere şi propuneri buget CJC din anul 2018

În luna februarie, Bogdan Bola afirmă că a iniţiat mai multe întâlniri şi dezbateri cu primari, consilieri locali şi simpli cetăţeni privind bugetul Consiliului Judeţean Constanţa şi felul în care ar trebui cheltuit mai eficient banul public, pentru binele comunităţii. În urma acestor discuţii, au fost depuse mai multe propuneri de proiecte, alături de reprezentanţii comunităţilor din judeţ. Astfel, câteva exemple ar fi: în comuna Ghindăreşti - reabilitare/modernizare grădiniţă - suma necesară fiind 350.000 de lei, modernizare/reabilitare infrastructură drumuri comunale şi stradale, proiect estimat la suma de 385.600 de lei, reabilitarea singurei șosele care asigură accesul în comună, drumul comunal DC 67; comuna Topalu - acoperişul unui corp de şcoală necesită urgent reparaţii, întrucât infiltraţiile de apă deterioraseră semnificativ pereţii, provocând igrasie şi un miros neplăcut; comuna Aliman - cofinanțare de 4.016.950,54 lei pentru obiectivul de investiții „Asfaltare străzi în comuna Aliman”, proiect derulat prin Programul Național de Dezvoltare Locală; comuna Corbu - finanțarea cheltuielilor privind reabilitarea drumului comunal Corbu-Vadu. Drumul are o lungime de 7.5 km, o reabilitare completă nu s-a mai făcut de aproximativ 15 ani. Suma necesară – 3.2 milioane lei.

Teatrul de Copii se află într-o stare avansată de degradare

„Am inițiat un proiect de hotărâre, la inițiativa colegului meu consilier Stelian Gima, privind aprobarea rectificării Bugetului de Venituri și Cheltuieli a CJC și a listei obiectivelor de investiții a Județului Constanța – studiu de fezabilitate pentru construirea unui nou teatru pentru copii. Actualul Teatru de Copii „Căluțul de Mare” se află într-o stare avansată de degradare, de aceea consideram că este necesară ridicarea unui nou teatru, prima instituție de cultură construită exclusiv cu acest scop în peste 100 de ani. Niciun demers în acest sens nu a fost întreprins de Consiliul Județean” a mai spus Bola.

Acestea sunt doar o parte din propunerile de proiecte exemplificate de consilierul Bogdan Alexandru Bola.

Proiectele nici nu au fost băgate în seamă de ceilalți consilieri

„Din păcate, niciuna dintre aceste solicitări, gândite împreună cu echipele de consilieri liberali, dar şi cu simpli cetăţeni, pentru a aduce un plus nivelului de trai al constănţenilor, nu a fost trecută pe ordinea de zi sau măcar discutată în comisiile de specialitate Mai mult, toți consilierii PSD+ALDE+PMP au votat bugetul fără să aibă măcar idee despre faptul că am putea aduce anumite ajustări acestuia de care ar beneficia în mod direct locuitorii din județ“, susţine Bogdan Bola.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bravo Bogdan Bola! Lasa-i sa comenteze. S-au gasit desteptii care nu fac nimic, sa comenteze.
2
1
El in frunte cu Omocea ,doamne fereste de asa PROSTI.... Generatia Facebook,,,,Sava lipste din ecuatia asta !
3
1
Cat va plateste sa scrieti despre el de bine? Cum zbura el cu drona si verifica fiecare centimetru de plaja...ai de plm
2
2
Baiatul lui tati are aspiratii de primar, viseaza frumos. Omul asta nu a realizat nimic in viata lui, nu a fost angajat nicaieri. Tasu a luat ITM pe persoana fizica. Nu se mai satura. Un gunoi!
5
3
Cum este posibil sa pui candidat la primarie din partea PNL fara acordul organizatiei locale, un primar in functie de la alt partid care pana acum a terorizat membrii PNL. Nu erai in partidul lui erai dusmanul lui.
0
0
din poarta in poarta, din scara in scara,vorbe aruncate sa fie crezute de oamenii care pun ...urechea si mana fara cap la vot!dupa nu te mai cunosc si nu recunosc nimic din cele spuse sau promit in continuare aruncand vina pe trecut!
1
0
Bola astia sunt ca Bratienii, familie de politicieni. Singura diferenta este ca Bratienii erau patrioti, aveau creier si nu se inventase inca spaga pe vremea lor.
10
0
Huuuuuuuuu
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108