REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Bogdan Despescu, noul şef al Poliţiei Române

Bogdan Despescu, noul şef al Poliţiei Române

Replica API 10 decembrie 2015 | 21:57 2176

Chestorul Bogdan Despescu, şeful IPJ Constanţa, a fost propus la conducerea Poliţiei Române, în urma unei videoconferinţe care a avut loc la Prefectură în cursul zilei de joi, 10 decembrie. Ulterior a apărut în monitorul Oficial şi actul nr. 336, emitent fiind primul-ministru: "Decizie privind numirea domnului chestor de poliţie Bogdan Despescu în funcţia de inspector general, cu rang de secretar de stat al Inspectoratului General al Poliţiei Române"

Precizăm că Bogdan Despescu a fost numit la comanda Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa din data de 8 aprilie 2014, atunci când a expirat împuternicirea lui Constantin Dancu. Ulterior a susţinut un examen pe care l-a şi promovat.

"La data de 25 iunie, la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române s-a desfăşurat concursul pentru ocuparea funcţiei de şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa. În urma evaluării, comisarul-şef de poliţie Despescu Bogdan a fost declarat admis la concursul organizat pentru funcţia de şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa", au anunţat reprezentanţii IPJ Constanţa, în anul 2014.

"A fost un examen, pentru că nu putem numi concurs când este un singur candidat. Mi-am prezentat ideile, priorităţile directe de acţiune şi măsurile pe care vreau să le implementez. Toate acestea au ca şi obiectiv principal creşterea siguranţei publice în Constanţa şi protecţia persoanei, patrimoniului, combaterea infracţionalităţii stradale şi riscul rutier. Pot să vă spun că o prioritate este şi combaterea infracţiunilor de natură economică şi a celor cu violenţă. Este un judeţ cu o situaţie operativă complexă, dar mă bazez pe colegii mei, pe poliţiştii Inspectoratului. Împreună cred că vom gestiona situaţia într-un mod corespunzător şi prioritatea numărul unu la acest moment este sezonul estival, să nu înregistrăm evenimente deosebite şi să gestionăm situaţia pentru ca tot ce înseamnă turist sau locuitor al judeţului să petreacă fără probleme toată această perioadă", a declarat, pentru "Replica", Bogdan Despescu imediat după aceea.

Cât despre activitatea sa, Bogdan Despescu a mai ocupat funcţia de adjunct al şefului IPJ Buzău, din 2006 până în 2011, când a fost numit la conducerea Poliţiei Prahova. În CV-ul lui Despescu se mai arată, în 2012, a primit Ordinul Bărbăţie şi Credinţă în grad de Ofiţer. Conform declaraţiei de avere, deţine patru terenuri şi două case în Buzău, un VW Passat, două conturi în bănci, dar şi un C.A.R. Este născut în Buzău, în anul 1972, este căsătorit şi are un copil. A absolvit Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" Bucureşti şi este doctor în domeniul ordine publică şi siguranţă naţională, însă menţionează în CV-ul său şi mai multe cursuri postuniversitare. La capitolul "experienţă profesională", de menţionat că în 2013 figura ca adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Buzău; în 2012 - şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova; 2006-2011 - adjunct al şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău; 2005-2006 - şef al Serviciului de Investigare a Fraudelor din IJP Buzău; 2002-2005 - adjunct al şefului Poliţiei Municipiului Buzău; 2001-2002 - şef Birou Poliţie Berca din cadrul IJP Buzău; 1996-2001 - ofiţer cu atribuţii în domeniul investigării fraudelor, judiciar şi cercetare penală din cadrul Poliţiei Oraşului Nehoiu; 1995-1996 - ofiţer în cadrul Biroului de Investigare a Fraudelor la Poliţia Municipiului Buzău.

Precizăm că în locul său, cel mai probabil, la cârma IPJ va rămâne Adrian Rapotan.

UPDATE: Declaraţia noului şef al Poliţiei Române

„S-a publicat în Monitorul Oficial, da. Sunt deosebit de onorat pentru investirea în această funcţie, o funcţie cu responsabilităţi complexe, cu o problematică foarte importantă, o instituţie de bază a Statului Român. Sunt optimist că vom continua să obţinem rezultate pozitive la nivel de Poliţie Română având în vedere de calitatea resursei umane, respectiv poliţiştii care au un nivel de pregătire ridicat şi care până acum au asigurat un nivel de securitate, zicem noi, corespunzător. Continuăm proiectele, programele, dezvoltăm noi măsuri având în vedere contextul internaţional, având ca şi obiectiv principal siguranţa cetăţeanului. Parteneriat, echipă şi colaborare cu celelalte structuri – acestea sunt direcţiile de acţiune şi nu altele. Nu schimbăm ceva ce este bun, îl continuăm. Cât despre Constanţa..., deşi am trecut prin alte două judeţe, aici am aşa... o anumită chestiune, pentru că de aici am promovat, am fost avansat şi voi fi, în continuare, alături de toţi colegii mei, cum şi ei au fost alături de mine şi am făcut o echipă bună”, a declarat, pentru „Replica”, Bogdan Despescu, noul şef al Poliţiei Române.

PRECIZĂRI MAI

Începând cu data de 10 decembrie a.c., la propunerea ministrului afacerilor interne, Petre Tobă, prin Decizii ale Primului ministru, Dacian Cioloș, au fost operate următoarele modificări la nivelul conducerii M.A.I., astfel:

Domnul general magistrat dr. Ilie Botoș a fost eliberat, la cerere, din funcția de secretar de stat în M.A.I., în locul acestuia fiind numit, prin Decizie a Primului ministru, chestor general de poliție Ioan Buda, care a deținut până în prezent funcția de inspector general al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Domnul Bogdan Tohăneanu a fost eliberat din funcția de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, în locul acestuia fiind numit, prin Decizie a Primului ministru, domnul Trifan Florea Tiberiu, care a deținut până în prezent funcția de coordonator al secției consulare, ministru plenipotențiar, în cadrul Ambasadei României în Italia.

Domnul Cornescu Gheorghe a fost eliberat din funcția de subsecretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, iar chestorului de poliție Ion Stoica i-a încetat exercitarea cu caracter temporar a funcției publice de secretar general al Ministerului Afacerilor Interne.

Totodată, începând cu data de 10 decembrie a.c., la propunerea ministrului afacerilor interne, Petre Tobă, prin Decizie a Primului ministru, chestorul de poliție Despescu Bogdan a fost numit inspector general al Inspectoratului General al Poliției Române.

Noul inspector general al Inspectoratului General al Poliției Române, a absolvit Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza în anul 1995, ulterior ocupând diferite funcții în cadrul Inspectoratelor de Poliție ale Județelor Buzău, Prahova și Constanța.

Din 20 iulie 2014 și până în prezent, acesta a ocupat funcția de inspector șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.

Chestorul de poliție Despescu Bogdan are 43 de ani, este căsătorit și are un copil.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369