REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.9° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.9° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Bogdan Huţucă (PNL): Şocul economic suferit de România în ultimele luni, fără precedent în istoria recentă

Bogdan Huţucă (PNL): Şocul economic suferit de România în ultimele luni, fără precedent în istoria recentă

Replica API 19 mai 2020 | 00:00 1068

Şocul economic suferit de România în ultimele luni este fără precedent în istoria recentă, în contextul pandemiei create de coronavirus, a declarat luni, în Parlament, deputatul PNL Bogdan Huţucă.

Bogdan Huţucă

"Măsurile de redresare economică lansate de Guvernul Orban pornesc de la o realitate ce nu poate fi ignorată. Şocul economic suferit de România în ultimele luni este fără precedent în istoria recentă. Şocul economic suferit de UE şi de întreaga lume este fără precedent în istoria recentă. Nu discutăm despre o criză clasică, discutăm despre o criză care la nivel global a trimis deja milioane de oameni în şomaj, o criză care la nivel global a afectat milioane de companii şi care va produce probabil pierderi de 10 trilioane de dolari. Ne aflăm într-o economie globalizată şi, prin urmare, nicio ţară nu scapă de efectele acestei crize", a declarat Huţucă la Ora prim-ministrului, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, piaţa muncii în Uniunea Europeană se află sub o presiune masivă, iar analiştii anticipează chiar o agravare în perioada următoare.

"În acest moment, după ce avem deja datele pe primul trimestru, este evident că toate statele europene vor cunoaşte în acest an recesiunea economică,. Nicio ţară nu are soluţii minune care să funcţioneze doar la ea acasă. Şi noi ne aflăm în această situaţie", a susţinut liberalul.

El a susţinut că fosta guvernare este de vină pentru modul în care România a intrat în această criză.

"În anii în care aţi guvernat, România a avut cel mai mare deficit din UE, cea mai mare inflaţie şi cele mai mici procente alocate şi cheltuite cu investiţiile. Aţi risipit banii de creştere economică în creşteri nesustenabile ale cheltuielilor statului. (...) Nu doar că nu aţi generat resurse, chiar aţi împrumutat şi aţi risipit miliarde de euro. România este astăzi vulnerabilă din cauza iresponsabilităţii voastre - şi nu mă refer doar la trio-ul groazei Dragnea - Vâlcov - Teodorovici, ci şi la voi, cei care în aceste zile susţineţi legi şi amendamente populiste al căror singur rol este să împiedice redresarea economică a României", le-a transmis deputatul PNL social-democraţilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa-ti aducem aminte de 96-98? cheia e la tine. si la aia 15mii de specialisti. plm. minte scurta, memorie si mai scurta.
0
0
si cine la creat si propagat daca nu kkt cel mare si guvernul lui de gaozari tradatori,muie iohanis,muie penele
0
1
ce soc economic zici tu acolo, nu-l auzi pe cati ca spune ca am avut crestere economica, voi va bagati in wc si vorbiti singuri sa va aflati in treaba!!!
0
1
Mai avem foarte putini revolutionari si fosti deportati ,pe care trebuie sa ii cinstim ii loc sa ii punem la stilpul infamiei ,dar in schimb avem foarte multi fosti pensionari speciali ai regimului apus care sau pensionat cu pensii peste gen visinescu.
1
0
Ce inteligent e prostul astaaaa
3
1
du-te-n plm si tu cu chitzacul si ovaneziana voastra ! alti oameni nu gaseai in orasul asta...?!?
5
3
Cerem anularea pensiilor speciale, anularea indemnizatiilor revolutionarilor, deportatilor, etc., plafonarea salariilor nete la 5.000 de lei si a pensiilor la 4.000 lei.
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212