REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.7° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Bogdan Maganu a CÂŞTIGAT... şi NU prea concursul pentru şefia Sanatoriului Balnear Mangalia

Bogdan Maganu a CÂŞTIGAT... şi NU prea concursul pentru şefia Sanatoriului Balnear Mangalia

Replica API 28 octombrie 2020 | 23:48 4864

Bogdan Maganu, de la Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia, se judecă cu Ministerul Sănătăți, după concursul susținut în august pentru șefia unității medicale. În timp ce aștepta răspunsul favorabil pentru încă un mandat, Bogdan Maganu s-a trezit cu o adresă prin intermediul căreia era anunțat că nu va prelua conducerea. În acest sens, Maganu a dat Ministerul în judecată, solicitând suspendarea efectelor actului administrativ emis de minister.

La Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia (SBRM) a avut loc, în data de 12 august, concursul de ocupare a postului de manager al unității medicale de la malul mării, după expirarea mandatului șefului instituției, Bogdan Maganu. Comisia de concurs a fost formată din Cristina Schipor, directorul Direcției de Sănătate Publică din Constanța, dr. Ramona Iliuță, directorul adjunct al DSP, în calitate de președinte al Consiliului de Administrație, Liviu Mocanu și Alina Dan, managerul Spitalului Mangalia. În urma examenului, Bogdan Maganu a fost reconfirmat în funcția de manager al Sanatoriului Balnear din Mangalia.

Cum s-a ajuns în instanță?

Însă, în timp ce aștepta numirea de la minister, ce să vezi! Bogdan Maganu a fost înștiințat, printr-o adresă, că nu va mai conduce instituția. Nemulțumit, Maganu și-a căutat dreptatea în instanță, solicitând suspendarea executării actului administrativ emis de Ministerul Sănătății.

Cererea a fost respinsă de Curtea de Apel pe 26 octombrie. Actul la care se face referire este legat de numirea unui interimar pe postul de manager câștigat de Maganu. „S-a ajuns aici după ce Ministerul Sănătății a organizat un concurs iar acesta a fost câștigat de Bogdan Maganu. După un mandat de 3 ani, plus o prelungire, când să fie pus în funcție a primit un ordin de ministru prin care era pus în funcție un interimar. Astfel s-a ajuns în situația de față, în care Bogdan nu mai este managerul Sanatoriului Balnear Mangalia”, au declarat unele surse pentru Replica.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Maganule, nu-ti ajunge cat ai stat politic, apucate de gradinarit ca ion taicatau, prea ai tras mata de coada.
2
0
Alinuta nu face testari asistentelor si doctorilor la Mangalia,asistente de acolo deja sunt internate cu Covid.Niste nimeni in drum pusi manageri la unitati sanitare fac dezastru national,genocid,din cauza sistemului schizoiod de stat. Sanatatea de fapt nu conteaza,doar se mimeaza asa zisa grija fata de om. Angajatii spitalelor sunt efectiv batjocoriti,umiliti,siliti sa se sacrifice iar conducerile se ingrasa ,fac falci si mugegai la poponetele lor puturoase de incompetenti aroganti.
8
1
decide politic pana la nivel de portar si sofer de institutie,totul e decis politic.Competenta,seriozitate,...nu intereseaza pe paunii care ne conduc
5
0
Concursul a fost organizat cu incalcarea legii
3
3
normal ca e ofticat,Maganu acum 4 ani a pus umarul serios la realegerea lui raducu.mocanu-membru pnl,alinutza membra radu cristian,corpul de balet de la dsp nu cantau decat la masa pnl.Deci konkursul l-a luat pe bune magarul. E foarte competent in ierburi etno. Si acum sa-l curenteze guvernul pnl.Trist. Rumanski tzaptzarap
5
0
Maganule cum ai luat tu locul altuia pe criterii politice asa iti v-a lua altul tie locul pe aceleasi criterii politice.Nu mai ai sustinere politica mars acasa,te-a nascut mata director de sanatoriu?!Tupei de borfas!
11
0
Ce inseamna sa nu ai coloana vertebrala, sa te umilesti asa!Pai el cand a fost numit , nu a luat locul unui domn din PNL ?
10
0
Bogdane,asta nu inteleg managerii catine,pusi politic,ai fost pus politic,din demnitate si barbatie tre sa pleci deoarece nu mai ai sprijin politic,este foarte simplu.Acum ca ti din cu dintii de acel post cald,eu te inteleg dar politic ai fost pus,sti foarte bine,politic esti dat afara nu mai ai sustinerea PNL-ului,PSD-ul nu mai este la putere.Poti sa iei exemplui sefului tau Felix Stroie,si-a dat fortat demisia de la RAJA deoarece nu mai avea sprijin politic.Fi barbat si pleaca cu fruntea sus,nu te mai milogi acum la PNL!
12
1
asta nu e fostul vice din Mangalia ?nu e ala care a fost acuzat ca facea smenuri cu autobuzele scolare .trecea mai multi elevi beneficiari decat existau in Mangalia ?he he
15
1
Ia repede legatura cu Nitoi Cristinel te rezolva el. Sa rezolvat pe el te rezolva si pe tine Mganule. Daca ai bistari multi esti rezolvat. A invatat Nitoi multe cat a fost inchis la beciul domnesc, salvarea e doar la Nitoi
7
2
Daca Alina Dan a facut parte din comisia de examinare e clara treaba, a devenit experta si in balneologie.
11
2
Se stie de ceva vreme in mangalia : maganu nu l-a sustinut cum trebuie pe RC si a fost dat la o parte. In felul asta observam cat de puternic e RC
11
2

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436