REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.8° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Bogdan Moşescu nu mai este city-manager al municipiului Medgidia. Dezvăluiri, după ce a fost dat afară!

Bogdan Moşescu nu mai este city-manager al municipiului Medgidia. Dezvăluiri, după ce a fost dat afară!

Replica API 9 octombrie 2019 | 10:22 1659

Tânărul „de aur”, prezentat ca o „minune” pentru orice administraţie locală dornică să se dezvolte prin accesarea de fonduri europene, Bogdan Moşescu nu mai este City-manager al municipiului Medgidia. Prezentat de primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie drept o revelaţie a generaţiei pe care o reprezintă, un om muncitor şi dedicat, Bogdan Moşescu a fost aruncat ca o măsea stricată, generatoare de infecţii la nivel administrativ.

Colaborarea între primarul Vrabie şi city-managerul Moşescu a fost pe roze preţ de 2 ani şi jumătate. A urmat degradarea relaţiilor cordiale, eliminarea lui Moşescu din Consiliul de Administraţie a Spitalului Municipal Medgidia, retragerea atribuţiilor acestui şi, în final, „eliberarea” din funcţia de city-manager. „Am fost City-Manager al Municipiului Medgidia vreme de 3 ani şi 23 de zile. După toată această perioadă în care am depus toate eforturile în slujba locuitorilor Municipiului Medgidia, am fost destituit fără nici măcar o explicaţie sau motivare întemeiată”, a anunţat, ieri, prin intermediul unei scrisori deschise, Bogdan Moşescu.

În continuarea scrisorii, Moşescu face referire la activitatea sa, la proiectele demarate în mandatul său de city-manager, dar şi la faptul că Medgidia riscă să piardă bani pentru că actuala administraţie locală nu gestionează corespunzător proiectele cu pricina: „(...) În toată această perioadă de 3 ani, în care majoritatea zilelor de lucru aveau pentru mine câte 14-16 ore, şi toţi locuitorii vedeau lumina aprinsă la biroul unde lucram, închei un capitol în care am reuşit, alături de echipa pe care o coordonam, să atragem fonduri nerambursabile pentru foarte multe din proiectele Municipiului Medgidia. Toată această muncă este acum ponegrită de personaje al căror singur interes a fost cel politic, fără să ţină cont de nevoile reale ale medgidienilor. În ultima perioadă aceste aşa-zise personaje politice, au lansat la adresa mea o serie de atacuri total nefondate, care nu au nici un fundament legal sau vreo susţinere din punct de vedere moral. Interesul acestor „politicieni” de Medgidia este doar acela de a confisca munca tehnicienilor şi de a-şi aroga toate meritele, în timp ce răspunderea pentru eventualele insuccese este bineînţeles pusă exact în spatele celor care au muncit zi şi noapte pentru proiecte. În aceşti trei ani am observat că fuga disperată de răspundere şi goana după confiscarea rezultatelor sunt cele două sporturi la care avem cel puţin un „campion” în Municipiul Medgidia. Am considerat că expertiza mea în domeniul scrierii proiectelor poate fi folosită în interesul locuitorilor oraşului Medgidia. Aflu acum cu surprindere că a fi „politician” în Medgidia înseamnă că, după ce ai încheiat o colaborare, este aproape obligatoriu să ieşi şi să arunci cu noroi şi să murdăreşti activitatea unui fost colaborator. Şi probabil că nu sunt singurul care va primi un astfel de tratament, şi cred cu tărie că şi alţi foşti colegi se gândesc că este o chestiune de timp până le va veni rândul”, transmite fostul city-manager.

„(...) În timp ce alţii se rezumă doar la a arunca invective, eu dovedesc cu documente incapacitatea de a duce mai departe ceea ce eu, prin munca mea şi a echipei pe care am coordonat-o, am construit. Din aprilie, din păcate, o parte din proiectele aflate în faza de implementare au suferit mari blocaje. Un exemplu ar fi proiectul de reabilitare a grădiniţelor Piticot, Lucian Grigorescu Grădiniţa nr. 11. Contractele de proiectare şi execuţie au fost semnate încă din 3 octombrie 2018 (contract nr. 278/03.10.2018), dar au fost prelungite la nesfârşit, pentru că lucrările efective au fost începute abia în vara acestui an. Dar nici nu au început bine pentru că au şi fost oprite deoarece, în urma realizării proiectului tehnic au fost introduse lucrări suplimentare. În aceste condiţii Primăria este obligată să organizeze noi licitaţii, pentru că aşa cere Agenţia Naţională a Achiziţiilor Publice (ANAP). Sesizarea ANAP a fost transmisă în data de 12 iulie 2019. De ce la acea dată eventualele noi licitaţii nici măcar nu au fost încărcate în Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice cu documentaţiile tehnice pentru lucrările suplimentare. Mai mult, pentru Grădiniţa Ion Creangă, Grădiniţa Valea Dacilor, Colegiul K. Ataturk, Grădiniţa nr. 8, există contractele de proiectare şi execuţie semnate tot în data de 03.10.2018, respectiv 10.04.2019, dar nici până în ziua de astaăzi nu au fost demarate lucrările de executie. Rezultatul acestor erori în lanţ? Toti copiii din cele trei grădiniţe au fost mutaţi în alte trei. Practic, în acest moment, copiii care ar fi trebuit distribuiţi în cele şase clădiri existente, sunt înghesuiţi în trei. Şi asta doar pentru la nivelul administraţiei locale se gândeşte doar în interesul propriu, în timp ce locuitorii sunt amăgiţi cu tot felul de declaraţii politicianiste fără a le oferi argumente logice. De ce s-a întâmplat acest lucru? Locuitorii nu pot afla răspunsul decât de la cei care gestionat total defectuos acest lucru, fie din incompetenţă, fie din alte interese, dar cu siguranţă nu ale medgidiienilor”, mai arată Moşescu în scrisoarea deschisă.

Desigur, cam târziu a realizat tânărul ex-city manager cu cine bate palma să lucreze. Aşa colaboratori şi-a ales, aşa deznodământ!

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La 187 mioane lei pe luna??? Mai tinere VRABIE TE A ANGAJAT IAR TU IL INJUNGHII PE LA SPATE? Acum ca tu cu iubita si cumnata ta ce le ai angajat in primarie ai vrut sa le pui in functii , sef la birou proiecte si secretar de primarie, tupeu mare tinere. , normal ca te a mirosit Vrabie si te a executat,asta merita arogantii ,perversii si tupeistii !!! Face primaria economie cu 187 milioane lunar salariul city-managerului si asa nu favea nimic decat poze.,
0
1
ba manager de noua generatie poate experienta ta nu expertiza analfabetule.esti city manager si ala a beneficiat de expertiza ta.mars ma la scoala.
4
2
in fapt e doar un alt fomist.
1
6
cu cinstea nu ai ce cauta in primarie . nici la constanta
2
2
Azi ne pupam, maine ne scuipam. Comportament de Medgidia.
2
6
Titi Moinescu primar , Mosescu vice , Vrabia sa-si ia zborul .
3
12
Un tanar care merita sa fie primar, un om educat si demn pentu o asemenea functie. V.Vrabie e un sarlatan care baga in faliment primaria Medgidia la fel cum a facut si cu primaria Pestera. Dnl procuror Bodean poate ne scapati si de Vrabie la fel cum ati facut si cu fieful Mazare-Constantinescu.
8
7
vrabie un betiv notoriu ,nu exista termen de comparatie.acest tanar merita o sansa.
12
6
s-ar putea sa fie viitorul primar,daca este sustinut de cineva puternic are toate sansele sa castige.
12
8
sustinem Bogdan avem nevoie de tineri nu de otetari ca vrabie si pensionari ca Moinescu sa intekelegeti odata pentru totdeauna mai concetateni nu votati Vrabie ca ne duce in contiunuare in cap
10
4
A fost bine trei ani, acum te vrei primar,mah pusti ciordit!
9
13
Sustinem Bogdan!!! Avem nevoie de acest tanar , care poate duce orasul pe culmi !
16
13

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369