REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Bola a discutat o eventuală colaborare cu Armata, în cazul fenomenelor meteo extreme

Bola a discutat o eventuală colaborare cu Armata, în cazul fenomenelor meteo extreme

Replica API 23 ianuarie 2014 | 00:00 132

Comandantul Diviziei a II-a Infanterie "Getica", în vizită de lucru

Comandantul Diviziei a II-a Infanterie "Getica", în vizită de lucru

Un moment fastuos a avut loc miercuri la sediul Instituţiei Prefectului, prin vizita noului comandant al Diviziei a II-a Infanterie "Getica", Lucian Foca. În cadrul discuţiilor cu prefectul Eugen Bola, s-au stabilit mai multe planuri de cooperare, fie pe aria intervenţiilor pe timp de situaţii de urgenţă, fie pentru comemorări în cadrul unor zile aniversare. Despre situaţiile de urgenţă, Bola a oferit mai multe detalii: "Astăzi am avut plăcerea şi onoarea de a fi vizitaţi de către domnul general de brigadă, Lucian Foca. Dânsul este noul comandant al Diviziei a II-a Infanterie "Getica", cu cartierul general la Buzău. Unităţile Armatei din Dobrogea sunt subordonate domnului general şi este prima vizită pe care dânsul o face în această calitate. Am purtat această discuţie în jurul câtorva teme, printre care planurile pe care divizia le are în legătură cu unităţile militare subordonate din judeţul Constanţa sau o eventuală posibilitate de a colabora în situaţii de urgenţă, cu unităţile militare, pentru a primi sprijin în oameni, echipamente, în situaţia în care se înregistrează fenomene meteo periculoase", a menţionat Bola.

De partea cealaltă, Foca a vorbit despre motivele pentru care s-a deplasat la Constanţa. "Astăzi, la sediul brigăzii 9 mecanizate Constanţa, am executat analiza stării structurilor pentru anul 2013. Adică, am analizat în amănunt cu ofiţerii din comanda acestei mari unităţi toate aspectele care au reliefat activitatea pe anul trecut, cu referire la exerciţii, aplicaţii, participarea la misiuni internaţionale, logistică, de personal, astfel încât să ştim ce avem de făcut pentru a remedia anumite neajunsuri care s-au manifestat în anul 2013 şi să mă conving că, pentru 2014, ordinul de instrucţie emis a fost înţeles şi că resursele financiare au fost suprapuse perfect pe misiunile pe care ni le-am propus şi standardele de eficienţă, performanţă, vor fi atinse la sfârşitul acestui an", a menţionat Foca. De asemenea, generalul nu a ezitat să menţioneze că a fost plăcut impresionat de Muzeul Militar Naţional "Regele Ferdinand", din Constanţa, închinat eroilor care şi-au vărsat sângele pentru România, la fel cum fac şi cei din zilele noastre, care, la rândul lor, sunt apreciaţi de trupele NATO. "Pe parcursul acestei prezenţe, am vizitat muzeul militar, care este unul de excepţie. Personal, nu am mai văzut la nivelul unei mari unităţi un astfel de muzeu, cu atâtea aspecte din trecutul glorios al Armatei Române pe aceste meleaguri. Această structură are o istorie veche. Anul acesta, se împlinesc cinci ani de când această mare unitate a fost redislocată din punct de vedere administrativ şi a fost numită ca şi brigada 9 mecanizate Constanţa. Resursele tehnice, materiale, umane, pe care le avem vor fi puse în aplicare în cel mai scurt timp, în caz de situaţii de urgenţă. Vieţile cetăţenilor în acest judeţ, bunurile lor materiale sunt pentru noi sfinte şi vom acţiona dacă situaţia o va impune. De asemenea, împreună cu autorităţile locale, noi colaborăm pentru comemorarea eroilor neamului, îngrijim mormintele şi monumentele care au fost înălţate în memoria eroilor care şi-au dat viaţa pe câmpurile de luptă. Totodată, am adus în vedere domnului prefect şi alte activităţi ale brigăzii 9, cum ar fi donarea de sânge, acte caritabile pe care militarii le fac, ajutând copii sau bătrâni. În 10 ani de la intrarea României în NATO, pot să vă spun că prin participarea militarilor români în teatre de operaţiuni din Afganistan, Irak sau Balcanii de Vest, militarii noştri au fost excelenţi ambasadori ai poporului român şi şi-au făcut datoria acolo cu cinste, cu onoare. Sunt recunoscuţi şi apreciaţi de ceilalţi militari ai armatelor NATO. Lucruri care trebuie să ne facă să ne simţim mândri prin participarea noastră la aceste misiuni internaţionale", a menţionat Foca.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272