REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

BOLA: Mulți operatori nu au crezut că vor avea CONSTRUCŢIILE ÎNGROPATE în NISIP

BOLA: Mulți operatori nu au crezut că vor avea CONSTRUCŢIILE ÎNGROPATE în NISIP

Replica API 8 decembrie 2020 | 16:37 29265

Lucrările de înnisipare a plajelor derulate de Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral continuă. Până în acest moment, pe o distanță de aproape 1.000 de metri, plajele au început deja să devină mai impunătoare. În urma lucrărilor de înnisipare din zona Mamaia - Năvodari, plajele s-au lățit cu peste 50 de metri pe o lungime de aproape un kilometru. La finalul proiectului, România va câștiga peste 230 de hectare noi de teritoriu, potrivit reprezentanţilor ABADL.

Construcţiile de pe plajă, îngropate în nisip

Bola a precizat că până în prezent nu au existat probleme majore. “Din păcate există operatori care nu ne-au crezut când le-am spus că vor avea construcțiile îngropate în nisip, dacă nu și le îndepărtează. Acum, sunt aproape invizibile și pline de nisip și apă, având în vedere că profilul plajei s-a înălțat cu peste 2-3 metri”, a mai explicat Bogdan Bola.

Plaje lăţite cu peste 50 de metri

Conform spuselor lui Bogdan Bola, directorul ABADL, acest proiect este printre puținele proiecte de infrastructură mare care nu s-a împotmolit, momentan. „Suntem pe teren, în fiecare zi, pentru a monitoriza lucrările de înnisipare din zona Mamaia - Năvodari. Aici, plajele deja s-au lățit cu peste 50 de metri pe o lungime de aproape un km. În paralel, pregătim terenul și organizările de șantier din zona Eforie, Agigea și Edighiol - Periboina, lucrările urmând să înceapă în primăvara următoare. Până atunci, profităm de vremea bună și apăsăm pe pedala de accelerație în proiectul de înnisipare”, a declarat directorul ABADL.

Lucrări la Edighiol și Periboina în valoare 15 milioane de euro

Zona Edighiol – Periboina se află la doar 30 de km de Constanța, fiind în administrarea Rezervației Biosfera Delta Dunării. “Edighiol și Periboina reprezintă canalele naturale prin care lacul Sinoe comunică cu Marea Neagră. În cadrul proiectului nostru de stopare a eroziunii costiere, dar și din cauza vechimii acestui sistem de stăvilare, vom începe și lucrările pentru reabilitarea stăvilarelor Edighiol și Periboina, ale căror costuri se ridică la aproape 15 milioane de euro. În aceste zone, vor fi construite amenajări speciale de mediu, cu un aport semnificativ în reducerea riscului de deteriorare sau de pierdere a habitatelor și dezvoltarea biodiversității marine”, a declarat directorul ABADL. Scopul acestor lucrări este de a proteja ecosistemul din această zonă.

Pe 17 decembrie, operatorii care au construcții pe plajă sunt invitați de ABADL la o întâlnire pentru a le prezenta proiectul.

Video:

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Numai cirjaliu se lauda ca la agigea o sa i faceti port la Golful pescarilor !rusine domnule maricel cirjaliu vipera de agigea.a ingropat pescuitul si turismul pe viata
1
0
Bravo Bogdane.
4
1
S.au activat machidonii la comentarii....s.a terminat cu sezlongurile si tarabele voastre infecte pe plaja
10
3
Bolaa, sa monteze Olandezii si sezlonguri direct
2
2
Olandezi fura. Proiectul,asta este platit sa se faca cu nisip de rau de pe dunare , adus cu barjele. Dar oladezi adun nisip din mare, LUCRAREA CU NISIP,DE MARE ESTE DE 5 ORI MAI IEFTINA. CE PROSTI SUNT ROMANI. SE MAI CRED SI COLEGI EUROPENI CU OLANDEZI......
4
4
Plaja nu este reabilitata pentru turism, ci pentru protectia zonei costiere de fenomenele meteorologice periculoase.
16
4
ma gindesc daca economic renteaza Banii investiti intr-o asemenea lucrare in cit timp se vor recupera ? la turismul nostru de week-end cred ca e vorba de secole dar daca sint bani de la soros sau masoni deia gratis atunci nu-i bai
3
6
cine plm este Bola asta ,el nu stie de unde curge apa ,din aval sau amonte....
9
16
Ele sunt ingropate in nisip, dar cum rezolvati problema lor?
9
4
Ohoo, acuma se pot construii blocuri si terase unde incepe palaja
20
4
Stie cineva ca Autorizatia de Construire obtinuta de Boskalis se bazeaza pe o documentatie falsa neverificata de CJul PSDist a lui Tutuianu? Sa vedem cine o sa plateasca banii inapoi la UE cand se vor face verificarile? Olandezii o sa-si banii si prostii de romani o sa plateasca.
17
2
Poate puneti ceva nisip si in zona teraselor Ancora si La Cena. In ambele bate marea! Prima este a unui nene de treaba, care se chinuieste singur, la fiecare inceput de sezon, sa retuseze si sa repare ceea ce distrug valurile iarna. A doua era, intr-o vreme, a lui Serghei Mizil. Am inteles ca s-a retras din afacere. S-a saturat sa aiba terasa pe mare, nu la mare, dupa cum chiar el spunea. Aceasta a doua terasa are si o cazemata inglobata, mascata, peste care s-a construit. Se poate face un obiectiv de vizitat chiar. Glumesc.
19
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218