REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

BOMBĂ! Boc şi Blaga refac Partidul Democrat

BOMBĂ! Boc şi Blaga refac Partidul Democrat

Replica API 12 martie 2018 | 00:01 468

foto: b1.ro

În ultima perioadă se înregistrează frământări pe scena politică din România, existând mai multe scenarii care converg spre o reinventare a dreptei. Surse demne de încredere, foşti şi actuali parlamentari, dar şi lideri judeţeni consultaţi de „Replica” de Constanţa, ne-au declarat că foştii lideri ai Partidului Democrat, Emil Boc şi Vasile Blaga sunt artizanii unui plan de revenire în forţă chiar sub numele partidului care i-a consacrat şi cu celebrul imn „Verde înrourat”. Discuţiile pe această temă sunt justificate de nemulţumirea crescândă din PNL: foşti PDL-işti reproşează că odată „absorbiţi” în PNL nu au mai avut şansa de a se afirma; un alt neajuns este acela că actualul lider al liberalilor, Ludovic Orban, este prea slab: „Este ruşinos. Avem un preşedinte de partid care nu are forţa unui adevărat lider, aşa cum era odată Vasile Blaga. Orban nu are discurs şi nu are viziune, nu a reuşit să apropie oamenii”, ne-a declarat o sursă.

Nostalgicii vremurilor de odinioară din Partidul Democrat au în vedere, în discuţiile privind refacerea acestui partid, şi pericolul ca PNL să fuzioneze cu USR şi să-şi piardă identitatea. „În curând, PNL va fi USR. Cu cine? Cu un Dacian Cioloş care a primit tot şi nu a făcut nimic?”, comentează aceeaşi sursă. Aşadar, previziunile despre viitorul PNL sunt sumbre, iar ideea refacerii PD poate avea succes, inclusiv în alegeri. Conform surselor noastre, noului PD ar urma să i se alăture o serie de parlamentari de dreapta, de la PNL şi chiar PMP (partidul lui Traian Băsescu). Cu o menţiune: Traian Băsescu nu va face parte din acest proiect politic!

Partridul Democrat pe care plănuiesc Boc şi Blaga să îl reînvie pe scena politică ar urma să atragă voturi atât de pe dreapta, dar şi de pe stânga, de la acei simpatizaţi ai PSD care nu se mai regăsesc în imaginea actuală a partidului – Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă.

Important de precizat: pentru acest proiect există, spun sursele noastre, şi studii sociologice. O astfel de iniţiativă ar pleca, potrivit studiilor, nu de la un punct zero, ci de la o cotă de popularitate şi încredere de peste 10-12%, ceea ce este foarte mult. PD ar putea aduna „grosul” membrilor şi votanţilor din rândul PNL, dar şi PSD, care are o sumă considerabilă de nemulţumiţi care aşteptau să aibă loc Congresul din data de 10 martie, pentru a avea pretextul perfect pentru a se reorienta.

Alexandra CUCU

foto: Monitorul de Cluj

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
kovesi presedinte!!!!!!!
1
3
Primul pe lista va fi Palaz. Acest oportunist care a si facut rezervarea denumirii PD la OSIM. Cu oameni ca el, partidul s-a nascut mort. Mai vine si Dutu si e ok.
1
1
La puscarie golanilor impreuna cu Basinaosul betivan fira ti ai dracu da cremenali ! impuscati leprele astea !
7
3
bai da astia nu sunt la puscarie?au furat si au facut ravagii pe timpul lor
9
4
Fuziunea cu PNL a fost o gresala.
3
5
la mue PSD castiga detasat ! mue BLAGA
5
3
Dar sa fie si cu ridzi,eba si udrea.Sa fure toate cum le place.
15
2
Buna PD, buna PDL! Era momentul sa va cer iertare! E momentul sa apareti! USL EXISTA!!!
3
6
oameni buni!! pe langa faptul ca boc e cazut in cap la propriu!! ce dracu nu vedem realitatea NOASTRA?? toata lumea face comapratii cu alte tari,ca acolo ca asa ca etc...Meritam ce ni se intampla!! ne distrag de la realitate cu emisiuni care mai de care la tv! si din cand in cand latram aiurea! ASTIA ca e boc ca dragnea ca e dracu ca e lacu!! se cearta doar la tv dupa care se ling in cur! nu e asta e altu si ce???se invart si schimba intre ei! toti sunt o apa si un pamant! din 89 se invart intre ei ce dracu nu e evident! ham ham de ca ala fura ala mafiot ala nu stiu ce! va enervati de pomana!
11
2
Votez statul mafiot.
5
5
Inainte de a participa la alegeri impotriva hotilor pesedei ar trebui explicata populimii pe-ndelete ce nu au putut sa faca. Din cauza hotilor. Opozitia e buna. Oricare ar fi.
6
6
Au ramas fara bani si infinteaza iar partid de hoti sa taie veniturile ca doar blaga a pierdut bani gasiti in masina. Sa-i voteze DRACU de CRIMINALI si nemernici ce sunt.Piticu de boc are tupeu dupa ce a scapat de DNA cu blaga impreuna ,la PUSCARIE CU VOI.
14
7
Ar fi extraordinar.
7
13
poate mai taie iar din salarii....
20
8
Este ca si cum Sorin Ovidiu Vantu , ar candida la sefia DNA.
20
7
Un proiect interesant ! Unul care va marca sfarsitul PNL . Care , condus de hahalere imberbe , nepricepute , penale , dedate contractelor umflate cu statul USL-ist , dar si opozitiei mimate , mincinoase , securiste ... In fond , si FSN-istii tarati si ratati , au dreptul la o umbrela politica ! Nici PSD-ul , nici PNL-ul , neputand cuprinde pe toti sacalii si pe toate hienele ... Apoi , si limbricii , si viermii , si bacteriile , si virusii putreziciunii rosii , se pot manifesta plenar , in cadru democratic basist ...
12
11
au vazut ca romanul a uitat repede de taiarile de salarii si de cresterea tva-ului ca sa nu mai spun de alte masuri specifica acestor mafioti ocoliti de DNA
25
13
ce tot vrea hapsanul ala de blaga si excrocul ala de boc nu stia cum sa ma prosteasca sa facem bani sa furam si cand iese nasoala boc spune eu nu am facut eu nu stiu s,a
21
14
Poate cu ocazia asta o sa ne mai pupi in cuc pe pesedei.
19
17
poate cu ocazia asta este si inceputul sfarsitului PSD-istilor!!!!!!!!
21
22

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367