rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 8 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

BOMBĂ cu CEAS! Constănțeni veniți cu AUTOCARE din Italia: Nu ne-a CONTROLAT nimeni!

Constănțenii întorși din Italia zilele acestea au intrat în panică! Zeci de sesizări au fost făcute numai către Cotidianul Replica, pentru a afla mai multe detalii despre răspândirea virusului în România. Astfel, un bărbat a contactat ziarul Replica, precizând că mai multe persoae au sosit la Constanța, zilele trecute, cu autocarul, și că nu au fost controlați la graniță. De asemenea, o femeie ne-a sesizat că a revenit în țară, marți, din Roma, cu avionul, și că nu știe ce să facă.

Ce este cert însă, deocamdată, nu a fost identificat nici un caz de coronavirus pe teritoriul țării, însă mai multe persoane sunt sub supraveghere. Cetățenii trebuie să mergă la medicul de familie imediat cum au ajuns în localitățile de reședință pentru a intra astfel în evidența acestora și pentru a putea fi monitorizați timp de 14 zile. Pe cealaltă parte, românii rămași în Italia sunt speriați de ceea ce a putut produce acest virus în doar câteva zile, însă respectă sfaturile autorităților și rămân în țară pentru a evita orice răspândire a virusului.

Intrați în panică, constănțenii au sesizat ziarului Replica de Constanța mai multe situații legate de temutul virus. Mai mult, aceștia au solicitat mai multe informații legate de ce ar trebui să facă, menționând faptul că extinderea necontrolată crează o panică imesă în rândul cetățenilor. Astfel, o constănțeancă, întoarsă din Roma, a solicitat mai multe informații despre acest virus pentru că cetățenii sunt foarte panicați și nu știu ce să facă mai întâi. Mai grav este faptul că din spusele acesteia, a reieșit faptul că unii oameni nu conștientizează situația în care se află România la acest moment și refuză să meargă la medic. „Am venit ieri din Roma, total în afara ariei afectate însă m-am autocarantinat, dacă pot spune așa. Am mers la medicul de familie și mi-a spus că deocamdată sunt în regulă, însă eu am decis să stau la domiciliu acele 14 zile. Acum, întrebarea mea cea mai mare este: Oare câți din cei care erau în același avion cu mine au făcut ceea ce am făcut eu? Cum putem controla acest virus dacă unii oameni nu respectă regulile și refuză să meargă la medicul de familie?” transmitea o constănțeancă.

Astfel, contactați fiind reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, aceștia au transmis faptul că cei care nu respectă metodologia, vor fi sancționați conform legii. Tot aceștia ne-au transmis faptul că în momentul de față, în Constanța sunt 28 de persoane monitorizate de reprezentanții DSP. „În momentul de față mai sunt 28 de persoane monitorizate epidemiologic la domiciliu. Toate persoanele care vin din Italia sunt rugate să ia legătura cu medicul de familie, să îi spună acestuia din ce țară a venit, astfel încât medicul să îi aibe în evidență, ca posibili infectați.Astfel, aceștia le monitorizează starea acestora și văd dacă au febră, tuse sau o stare generală alterată. Metodologia spune că dacă ai venit dintr-o zonă de focar, timp de 14 zile, persoanele trebuie să rămână sub supraveghere epidemiologică la domiciliu, fiind atent monitorizați dimineața și seara de medicul de familie și de personalul din Serviciul de Epidemiologie al Direcției Județene de Sănătate Publică. Cei care nu se supun acestor norme vor primi sancțiuni conform codului penal” a declarat Loti Popescu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică. Recomandările reprezentanților DSP în cazul celor veniți din Italia sunt legate de sesizarea imediată a medicului de familie și de autocarantinarea la domiciliu timp de 14 zile. „Persoanele rămase izolate la domiciliu ar trebui să își măsoare temperatura dimineața și seara, să aerisească încăperile, pe cât posibil, să stea în aceiași cameră, să folosească doar vesela personală și să nu o amestece cu a celor din casă și la cele mai mici modificări ale stării de sănătate să ia legătura cu medicul de familie, exclus, la secțiile de urgențe ale spitalelor din municipiu” a mai adăugat reprezentanta DSP.

Pe de cealaltă parte, situația în Italia este una alarmantă. Românii aflați în zona afectată au „fugit” cât mai rapid către România cu toate că autoritățile italiene le-au transmis să nu facă acest lucru, spunându-le să rămână la domiciliile din țară pentru a evita o posibilă extindere a virusului. Pe lângă acest lucru, în nordul Italiei și mai cu seamă, în Lombardia, spațiile publice precum unitățile de învățământ, muzeele, teatrele și bisericile au fost închise iar secțiile de urgențe ale spitalelor au fost restricționate. Deschise au mai rămas doar magazinele alimentare și farmaciile, pentru ca cetățenii să se poată aproviziona. „Noi suntem în provincia Bergamo, Lombardia care este deja în zona galbenă. Aici, măsuri de siguranță au fost deja luate de zilele trecute iar școlile, gradinițele, creșele și unele instituții publice au fost închise. Nici ceremoniile religioase nu se mai țin. S-au închis și muzeele, teatrele, cinematografele iar paradele de carnaval din această perioadă au fost anulate. Totul a fost închis deocamdată până pe 1 martie. Intrările în secțiile de urgență ale spitalelor din zonă au fost restricționate iar oamenii au fost anunțați să vină la spital doar pentru cazurile cu adevărat grave. Pentru cele mai puțin grave, oamenii au fost rugați să ia legătura cu medicii de familie, iar cei care au copii, cu pediatri, pentru o consultație telefonică inițială, pentru a evita supraaglomerarea cabinetelor și o posibilă răspândire a virusului. Mai întâi, trebuie să suni doctorul, iar el decide dacă este nevoie să te cheme pentru o consultație. Momentan au rămas deschise supermarketurile și farmaciile chiar și cele din zona roșie pentru ca oamenii să își poată procura alimentele și medicamentele. Ce trebuie să vă mai spun în legătură cu medicamentele este faptul că farmacia din localitatea noastră, de exeplu, nu mai eliberează nici măcar paracetamol fără rețetă de la medicul de familie. Astfel, toate persoanele sunt obligate să treacă prin filtrul medicului de familie. S-a creat o panică și aici pentru că oamenii se gândesc să nu se agraveze situația și cumpără alimente în neștire. Chiar astăzi, la casele de marcat ale unui supermarchet, în fața mea, o persoană cumpărase alimente de peste 1000 de euro de teamă să nu rămână fără provizii” a declarat pentru Ziarul Replica, o constănțeancă aflată în zona afecată din Italia.

Trebuie să vă reamintim faptul că cercetătorii muncesc non stop pentru descoperirea unui antidot pentru acest virus. În acest sens, acțiunile companiei americane, Gilead Sciences au crescut, luni, cu 4% după ce un oficial de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că un medicament creat de firma de biotehnologie ar putea ajuta la tratarea simptomelor coronavirusului. „Există doar un singur medicament eficient în acest moment, iar noi credem că este remdesivir”, a declarat Bruce Aylward, director general adjunct la OMS, în timpul unei conferințe de presă susținută la Beijing. Oficialii de la OMS au adăugat că studiile clinice ale „remdesivir” asupra oamenilor sunt în desfășurare și că rezultatele ar putea fi disponibile în doar câteva săptămâni. Compania americană Gilead Sciences a confirmat faptul că deja colaborează cu autoritățile medicale din China, în cadrul a două studii clinice cu pacienți infecați cu COVID-19, numele oficial al acestei tulpine de coronavirus. „Cele două studii - unul asupra pacienților cu o formă gravă a bolii, iar altul asupra celor cu o formă moderată a infecției - acceptă momentan înscrierea participanților și anticipăm apariția primelor rezultate în aprilie”, a afirmat un purtător de cuvânt de la Gilead Sciences. Compania de biotehnologie a mai declarat la începutul acestei luni că lucrează îndeaproape cu autoritățile din China pentru a afla dacă „remdesivir”, un medicament experimental care a fost folosit pentru tratarea Ebola, ar putea combate simptomele coronavirusului. Totodată, compania a mai spus, în urmă cu câteva săptămâni, că „remdesivir” a tratat cu succes Sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS) și Sindromul Acut Respirator Sever (SARS), doi viruși similari cu noul coronavirus apărut în orașul Wuhan.

D.B., L.I.

marţi, 25 februarie 20204460
Comentarii

00sa va trag(17 mar 14:43)
muie pnl fiindca nu ati reactinat la timp
00Ramona(25 feb 23:32)
Monitorizti si controlati pe naiba. Am pacienta intalianca, nu a intrebat-o nimeni nimic cand a sosit duminica in tara. Sa ne fereasca Dumnezeu de ceva serios, ca aici murim pe capete. Important e sa facem stocul de masti hahaha
01Giussepe(25 feb 23:24)
Majoritatea celor care se intorc din Italia o fac pt ca acolo nu muncesc legal si nu isi platesc asig de sanatate. Tot mai bine in Romanica - te duci la urgenta si trebuie sa te trateze moka.
43@21:28(25 feb 21:32)
lingi pula vierme
44Pt dorin(25 feb 21:28)
Sluga e mata ca spala wc ul dupa tine. Frustrat muist psd ist
63Dorin(25 feb 20:57)
Toate slugile din Italia ramaneti acolo si spalati wc-uri, PSD nu-i lasati sa intre in tara.
15Dan(25 feb 20:56)
Cei care s-au intors in tara, in loc sa contacteze doctorul, au contactat intai fituica Replica.....fix asa...
57cezara(25 feb 18:41)
restrictii majore la granita si aeroport, sa nu se intre si sa nu se iasa, asta e solutia
79o pla(25 feb 18:15)
Cu incompetentii de la conducere, in mod sigur vom avea toti romanii infectati. Cu de alde arafat, streinu cercel, iohannis dulap, pesede etc. am pus-o.
312gigi(25 feb 17:50)
atentie la boschetii virusati si panarame care ne vor imbolnavu. Bouarilor,in italia va mai trata cineva,aici de la spital mai plecati si cu ceva bacterii rezistente la tot,daca veti supravietui!
mai mult...Replica
8 apr 00:00ReplicaCum i-a dat Ghaleb de la Byblos ȚEAPĂ lui Dănuț Moisoiu!

Fostul consilier local, Dănuţ Moisoiu, continuă lupta cu regele lipiilor din România. Moisoiu a deschis, recent, o...546

8 apr 00:25Replica30 de angajați de pe vasele de croazieră au trăit coșmarul vieții lor la întoarcerea acasă VIDEO646
8 apr 00:00ReplicaHoria Constantinescu: Conducerea ANPC nu mă mai vrea înapoi!540
8 apr 00:00ReplicaControl la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu: De materialele de protecţie beneficiază superiorii şi apropiaţii lor

În plină pandemie, ies la iveală problemele din sistemul de siguranță națională. Nu doar medicii sunt cei care au...376

8 apr 00:00ReplicaHAOS în intersecții din cauza semafoarelor care funcționează pe galben intermitent! VIDEO685
8 apr 00:00ReplicaFemeie AMENINȚATĂ din cauza unui loc de parcare!360
8 apr 00:17ReplicaMontarea dezinfectantelor în scările de bloc mai așteaptă până la Crăciun!

Guvernul României pare că este desprins din altă realitate, în încercarea de a diminua cât mai mult răspândirea...273

8 apr 23:13ReplicaMircea Dobre: Guvernul promovează minciuna ca politică de stat! VIDEO174
8 apr 00:00ReplicaCum contestăm o amendă luată în timpul stării de urgență276
8 apr 00:00ReplicaMihai Leu, despre perioada generată de coronavirus! VIDEO

Deoarece este o perioada dificilă pentru toată lumea, iar izolarea a devenit un chin pentru persoanele mai puțin...166

8 apr 00:00ReplicaAleile pietonale din fața sediului Consiliului Județean vor fi placate cu granit195
8 apr 00:00ReplicaPrimarul din Limanu, măsuri pentru limitarea răspândirii virusului la nivelul comunei179
Vremea
5.4°5.4° - 7° miercuri, 8 aprilie 2020
ConstanțaUmiditate: 66%
Vânt: 4.96 m/s
Presiune: 1031 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
8 apr 00:00SportFederaţia Internaţională de Automobilism a pelungit de la trei la cinci săptămâni perioada de închidere a fabricilor din Formula 1, din cauza pandemiei

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a pelungit de la trei la cinci săptămâni perioada de închidere a...121

8 apr 00:00SportUn american a câştigat rola de hârtie de aur, după un ultramaraton virtual de 63 de ore

Americanul Michael Wardian a fost câştigătorul unui ultramaraton virtual, ''Quarantine Backyard Ultra'', marţi, la...128

8 apr 00:00SportMulte cluburi şi chiar ligi ar putea dispărea, avertizează preşedintele Federaţiei engleze, Greg Clarke

Multe cluburi engleze şi chiar ligi ar putea dispărea dacă pandemia de coronavirus va continua pe o perioadă mai...126

8 apr 00:00SportOlandezul Virgil van Dijk spune că vrea să devină o 'legendă' a lui Liverpool

Fundaşul olandez Virgil van Dijk spune că vrea să devină o ''legendă'' a clubului englez de fotbal Liverpool,...129

Local
8 apr 00:00LocalAutoritatea Naţională Sanitar Veterinară, despre infectarea animalelor domestice şi de companie cu COVID 19

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, care descriu infectarea unor animale de companie şi de...134

8 apr 15:43LocalAEC: Dreptul la educație nu este asigurat în această perioadă!

Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI) și Asociația Vâlceană...118

8 apr 00:00LocalSe va circula pe o singură bandă pe sens, pe drumul Constanța - Vama Veche, până la sfârșitul anului

Pe DN 39, km: 45+223-45+464 (Constanța - Vama Veche) se efectuează lucrări reparații pod, în perioada...139

8 apr 00:00LocalPrimăria Constanța continuă lucrările din cartierul Compozitorilor

Primăria Constanța continuă lucrările din cartierul Compozitorilor. Astfel, s-au semnat 15 autorizații de...131

8 apr 00:00LocalMinistrul Educaţiei a făcut anunţul: când începe şcoală!

Monica Anisie a făcut declaraţii de presă, anunţând data la care elevii vor reveni la cursuri, dar şi ce se va...136

8 apr 00:00LocalPrimăria Municipiului Medgidia va distribui la domiciliu tichete sociale

Primăria Municipiului Medgidia va distribui începând, cu 8 aprilie, la domiciliul beneficiarilor, un număr de 3031...122

8 apr 00:00LocalRAJA S.A. răspunde provocărilor COVID-19

SC RAJA SA Constanţa continuă lupta cu coronavirus. Regia a reuşit să se mobilizeze şi să deruleze toaate...117

8 apr 00:00LocalCarosabil modernizat pe mai multe străzi din Constanţa

Lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere acoperă tot mai multe zone rezidențiale. După ce săptămâna...124

8 apr 00:00LocalSpitalul Mangalia va fi dotat cu echipamente și aparatură medicală pentru patologii complexe

La Spitalul Municipal Mangalia se vor achiziționa echipamente și aparatură medicală, necesare în această perioadă...127

8 apr 00:00LocalLavoare cu apă și săpun în zonele aglomerate din Constanța

Primăria Municipiului Constanța a amplasat în 10 zone aglomerate din oraș lavoare mobile cu apă, săpun și...128

Politică
8 apr 00:00PoliticăIohannis: După ce depăşim această criză, e nevoie să regândim sistemul de sănătate românesc

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, marţi, la ceremonia de semnare a Acordului de Colaborare Bienală între...116

8 apr 00:00PoliticăOrban - întâlnire cu reprezentanţii industriei farmaceutice: Un obiectiv al Guvernului este stimularea producţiei interne

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, că un obiectiv al Guvernului este stimularea producţiei interne de...119

8 apr 00:00PoliticăCristian Buşoi: Dincolo de obligativitate, vaccinurile trebuie să fie disponibile

Europarlamentarul Cristian Buşoi a declarat că este important ca toţi românii să aibă acces la vaccinuri,...120

8 apr 00:00PoliticăZiua Sănătăţii: Iohannis, în dialog cu reprezentanţi OMS; a fost subliniată necesitatea continuării restricţiilor în contextul COVID-19

Preşedintele Klaus Iohannis a participat marţi, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, la ceremonia de semnare a...119

8 apr 00:00PoliticăOrban, la întâlnirea cu reprezentanţii marilor reţele comerciale: Guvernul îşi propune să menţină puterea de cumpărare a populaţiei

Premierul Ludovic Orban a dat asigurări, la întâlnirea pe care a avut-o marţi cu reprezentanţii marilor reţele...118

8 apr 00:00PoliticăMarius Paşcan (PMP): Statul român nu poate obstrucţiona dreptul constituţional şi vital la tratament şi sănătate

Preşedintele executiv al Partidului Mişcarea Populară (PMP), Marius Paşcan, a anunţat că a solicitat reformularea...115

8 apr 00:00PoliticăFlorin Buicu (PSD): Anul 2020, dedicat asistenţilor medicali şi moaşelor şi rolului lor în asigurarea sănătăţii

Preşedintele Comisiei pentru sănătate şi familie a Camerei Deputaţilor, parlamentarul PSD Mureş dr. Florin Buicu,...111

8 apr 00:00PoliticăMAE: 92 de cetăţeni români - repatriaţi din Arabia Saudită

Un grup de 92 de români a fost repatriat, în noaptea de luni spre marţi, din Arabia Saudită, informează Ministerul...126

8 apr 00:00PoliticăOrban: Ziua Mondială a Sănătăţii - simbol al eforturilor supraomeneşti pe care medicii le fac pentru a salva vieți

Premierul Ludovic Orban subliniază că anul acesta, în contextul COVID-19, Ziua Mondială a Sănătăţii devine un...113

8 apr 22:17PoliticăDancă: Numărul de semnături necesare pentru depunerea candidaturilor la alegerile locale, redus la jumătate

Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă care vizează prelungirea mandatelor pentru autorităţile locale şi a decis...576

Monden
8 apr 00:00MondenCum arată Bianca Drăgușanu după ce și-a făcut implant fesier

Bianca Drăgușanu și-a făcut o nouă intervenție estetică. Vedeta ține secret pentru moment, însă schimbarea...137

8 apr 00:00MondenClaudia Pătrășcanu și-a luat copiii și s-a mutat la mama ei, în Constanța. „Suntem în siguranță”

Claudia Pătrășcanu s-a mutat la Constanța împreună cu cei doi copii, acolo unde locuiește mama acesteia. Artista...134

8 apr 00:00MondenCât a slăbit Sorin Bontea la Asia Express. El și Răzvan Fodor au format una dintre cele mai amuzante echipe din concurs

Sorin Bontea este unul dintre cei mai simpatici concurenți din sezonul trei al show-ului Asia Express, și unul dintre...119

8 apr 00:00MondenRandi a lansat piesa „Suflete în carantină”, inspirată din situația creată de noul coronavirus

Randi dovedește încă o dată că inspirația, creativitatea și iubirea nu cunosc restricții nici măcar în vreme...115

8 apr 00:00MondenSoția lui Rod Stewart a atras toate privirile pe plajă, cu sânii uriași. Rocker-ul nu suportă izolarea

Are 75 de ani, e un rebel și nu are stare. E greu să-l ții în casă pe Rod Stewart, celebrul rocker care e surprins...137

8 apr 00:00MondenAndrea Bocelli va cânta în duminica Paştelui catolic la Domul din Milano, fără spectatori

Tenorul italian Andrea Bocelli va interpreta în duminica Paştelui catolic o suită de cântece religioase, care vor fi...118

8 apr 00:00MondenAnna Kournikova şi Enrique Iglesias au publicat pe Instagram noi fotografii cu fiica lor Masha

Anna Kournikova şi Enrique Iglesias au publicat pe reţeaua de socializare Instagram noi fotografii cu fetiţa lor Mary...121

8 apr 00:00MondenAlec Baldwin şi soţia sa, Hilaria, aşteaptă al cincilea copil

Soţia actorului american Alec Baldwin, Hilaria, a dezvăluit că este însărcinată, la circa cinci luni după ce a...123

8 apr 00:00MondenPrinţul Harry şi soţia lui vor să înfiinţeze o nouă organizaţie de caritate, denumită Archewell

Prinţul Harry al Marii Britanii şi soţia lui, Meghan, care s-au mutat de curând la Los Angeles după ce au renunţat...113

8 apr 00:00MondenCoronavirus: Elton John, Alanis Morissette şi Eddie Vedder, printre starurile care participă la un concert online caritabil

Global Citizen, organizaţia aflată în spatele "valului" de concerte susţinute de diverse staruri în reşedinţele...117

Mapamond
8 apr 00:00MapamondCoronavirus: Peste 4 miliarde de persoane, obligate sau sfătuite să rămână acasă

Peste patru miliarde de persoane din aproape 100 de ţări sau teritorii sunt obligate sau sfătuite de autorităţi să...119

8 apr 00:00MapamondCoronavirus: Regatul Unit a înregistrat 786 de noi decese în 24 de ore, un record de la începutul epidemiei

Regatul Unit a înregistrat 786 de noi decese ale unor persoane contaminate cu noul coronavirus în 24 de ore, un nou...112

8 apr 00:00MapamondCoronavirus: Statul New York a înregistrat 731 de morţi în 24 de ore, un nou record

Statul New York a înregistrat 731 de decese cauzate de noul coronavirus în ultimele 24 de ore, un nou record de la...111

8 apr 00:00MapamondCoronavirus: Italia a înregistrat 604 decese în 24 de ore, dar numărul cazurilor noi e cel mai scăzut în 25 de zile

Numărul de morţi de COVID-19 a crescut marţi în Italia cu 604, dar cel al cazurilor noi a înregistrat cea mai...109

8 apr 00:00MapamondCoronavirus: Germania a efectuat peste 300.000 de teste în ultima săptămână şi poate face mai multe

Laboratoarele germane au prelucrat săptămâna trecută 332.414 teste pentru depistarea cazurilor de COVID-19, cu 5,9%...127

8 apr 00:00MapamondCoronavirus: Pandemia de COVID-19 s-a soldat cu peste 50.000 de decese în Europa

Noul coronavirus a provocat cel puţin 50.000 de decese în Europa de la apariţia sa în luna decembrie în China, a...114

8 apr 00:00MapamondCoronavirus: Peste 100 de morţi în ultimele 24 de ore în Suedia, mult peste media din alte ţări nordice

Mai mult de 100 de persoane contaminate cu noul tip de coronavirus au murit în ultimele 24 de ore în Suedia, potrivit...115

8 apr 00:00MapamondPedofilie: Vaticanul salută achitarea cardinalului australian George Pell

Vaticanul a salutat marţi achitarea cardinalului australian George Pell, în trecut unul dintre colaboratorii cei mai...119

8 apr 00:00MapamondCoronavirus: Situaţia actualizată a cazurilor de COVID-19 în ţările vecine României

Numărul persoanelor din Bulgaria confirmate cu COVID-19 a ajuns marţi la 565, în creştere cu 24 faţă de ziua...122

8 apr 00:00MapamondCoronavirus: OMS avertizează cu privire la relaxarea prematură a măsurilor de restricţie împotriva COVID-19

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu are o recomandare generală pentru ţări şi regiuni privind relaxarea...118

Sănătate
8 apr 00:00SănătateTătaru: În cursul acestei săptămâni se va reglementa şi rezolva problema privind medicamentul Euthyrox

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat marţi, la Braşov, că în cursul acestei săptămâni se va rezolva...111

8 apr 00:00SănătateLaszlo Attila: Anul acesta, de 5,8 ori mai multe cazuri de boli respiratorii acute

Preşedintele Comisiei senatoriale pentru sănătate, Laszlo Attila, a declarat, marţi, că anul acesta au fost de 5,8...115

8 apr 00:00SănătateRafila: Vaccinul antigripal va preveni co-infecţia, în toamnă sau în iarnă, cu virusul gripal şi cu noul coronavirus

Vaccinul antigripal va preveni co-infecţia, în toamnă sau în iarnă, cu virusul gripal şi cu noul coronavirus, a...116

8 apr 00:00SănătateCNAS: Peste 1,1 milioane de măşti de protecţie vor fi distribuite medicilor de familie

Un număr de 1.121.800 de măşti chirurgicale cu trei pliuri vor fi distribuite de CNAS începând de marţi către...121

8 apr 00:00SănătateTătaru: Programul de vaccinare trebuie să continue; nu există doar patologie COVID-19 pozitiv în acest moment

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, marţi, că programul de vaccinare trebuie să continue prin medicii...120

7 apr 00:00SănătateINSP: Un nou deces din cauza virusului gripal tip B

Un nou deces din cauza virusului gripal a fost înregistrat în România, numărul total al persoanelor care au murit...359

7 apr 00:00SănătateLegătura dintre coronavirus şi consumul excesiv de alcool

Izolarea la domiciliu poate fi destul de frustrantă, mai ales dacă obişnuiaţi să aveţi un stil de viaţă activ...608

7 apr 00:00SănătateImportanţa nutrienţilor în reducerea riscului infecţiilor

Micronutrienţii sunt importanţi în dieta zilnică. Aşa cum s-a arătat prin nenumărate studii, vitaminele şi...342

7 apr 00:00SănătateColegiul Farmaciştilor acuză depozitele de profil pentru lipsa medicamentelor indispensabile pacienţilor

Colegiul Farmaciştilor Cluj acuză depozitele de medicamente pentru faptul că nu distribuie farmaciilor o serie de...345

7 apr 00:00SănătateOrdin de ministru: Evaluarea activităţii managerului spitalului public pe 2019 - până la data de 30 iunie

Evaluarea activităţii managerului spitalului public pentru anul calendaristic 2019 se realizează până la data de 30...313