rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 23 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

BOMBĂ! Dan Iliescu, noul RECTOR de la Ovidius, NU va fi VALIDAT de MINISTERUL EDUCAŢIEI?

Recent, în urma alegerilor de miercuri, 24 iunie, președintele Senatului Universității Ovidius, conf. univ. dr. Daniel Marcel Iliescu, a obținut funcția de Rector al instituției de învățământ, obținând 78,66% voturi. Dincolo de acest moment de succes pe care l-a înregistrat Iliescu în cadrul ultimelor alegeri din UOC, trebuie luat în calcul un aspect foarte important care a fost trecut cu vederea încă din anul 2012, atunci când a fost numit pro-decanul Facultăţii de Medicină al Universităţii Ovidius.

Despre proaspăt alesul rector se spune că s-a aflat nu doar în conflict de interese, ci chiar într-o situație de incompatibilitate care poate să devină obiectul unei acțiuni din partea Agenției Naționale pentru Integritate.

Conflict de interese...

Despre faptul că a fost în conflict de interese s-a pronunțat și unul dintre contra-candidați la funcția de rector, conf. univ. dr. Octavian Unc, care în mai multe postări pe rețelele de socializare sau în interviuri acordate mass-media a atras atenția că nu este normal ca cineva să candideze din postura de Președinte al Senatului (practic al doilea om din Universitate) la funcția de Rector. Acest conflict de interese în care s-a aflat timp de mai multe luni conf. univ. dr. Iliescu este ilustrat cel mai bine de către art. 17 din Codul de Etică și Deontologie care spune foarte clar: „Art. 17. (1) O persoană care ocupă o funcţie în Universitatea “Ovidius” din Constanţa se află în conflict de interese atunci când, în virtutea funcţiei pe care o ocupă, ia o decizie sau participă la luarea unei decizii cu privire la care are şi un interes personal.

(2) Interesul personal include orice avantaj de natură patrimonială sau nepatrimonială, atât pentru persoana în cauză, cât şi pentru soţ/soţie, rude ori afini, pe linie directă sau colaterală, până la gradul al IV-lea inclusiv.”

Art. 17 din Codul de Etică și Deontologie

Așadar, timp de peste 3 luni de zile, conf. univ. dr Dan Iliescu, în calitate de Președinte al Senatului UOC, a luat decizii sau a participat la luarea unor decizii care îl priveau și pe candidatul la funcția de Rector, adică pe conf. univ. dr. Dan Iliescu! Dacă nici acesta nu este conflict de interese…. atunci care?

Nu mai spunem că, deși există clar o incompatibilitate între funcția de Președinte al Senatului și aceea de Decan, nu se știe public dacă odată ales și validat ca Președinte al Senatului UOC Iliescu a mai rămas sau nu Decan al Facultății de Medicină. Pe surse, am aflat că și-ar fi dat demisia, dar nu există nicio o decizie de Consiliu de Administrație sau Senat prin care să se ia act de această demisie și de numirea/desemnarea unui Decan interimar, în timp ce pe site-ul oficial al Facultății de Medicină apare în continuare ca Decan conf. univ. dr. Dan Iliescu!

Incompatibil pe vremea când a fost pro-decan şi decan...numit de Epure

Spuneam mai sus despre faptul că a existat și o situație de incompatibilitate care poate face obiectul unei autosesizări a Agenția Națională de Integritate. Aceasta se referă la o încălcare a art. 295 alin. 4 din Legea 1/2011 Legea Educației Naționale. Ce spune acest articol: „4) După intrarea în vigoare a prezentei legi se interzice ocuparea concomitentă de către soţi, afini şi rude până la gradul al III-lea inclusiv a funcţiilor prin care unul sau una se află faţă de celălalt sau cealaltă într-o poziţie de conducere, control, autoritate sau evaluare instituţională directă la orice nivel în aceeaşi universitate.”

Cum a ajuns Iliescu pro-decan!

Daniel Marcel Iliescu, rectorul proaspăt ales al Universității Ovidius, a avut o traiectorie interesantă în cadrul universității. Pe vremea când Dănuț Epure era rector, iar Petru Bordei președintele Senatului UOC, aspirațiile lui Daniel Marcel Iliescu erau înalte.

Declaraţia de avere, din anul 2012 a lui Dan Iliescu, atunci când era pro-decanul Facultăţii de Medicină, iar soţia asistent universitar în cadrul aceleiaşi facultăţi

A mers de mână cu Bordei la rectorul Epure pentru a-l pune decan la Facultatea de Medicină, Bordei făcând lobby pe lângă Epure spunând că e om serios, că e băiat de activist comunist şi că ar fi bun pentru a ocupa funcţia. Numai că Epure avea alte jocuri şi l-a numit decan al Facultății de Medicină pe Nicolae Ceamitru. Şi, ca să-l mulţumească pe Bordei, l-a pus pe Iliescu pro-decan al Facultăţii de Medicină.

Cu această ocazie, Iliescu și-a depus și declarația de avere din care reiese că era căsătorit cu Mădălina Iliescu, ce deținea funcția de asistent universitar în cadrul aceleiași facultăți. Când Dan Iliescu a fost desemnat în funcția de Pro-Decan al Facultății de Medicină, art. 295 alin. 4 din Legea 1/2011 Legea Educației Naționale intrase deja în vigoare și ca atare, dacă apărea o situație de incompatibilitate, aceasta trebuia rezolvată anterior preluării funcției.

Art. 295 alin. 4 din Legea 1/2011 Legea Educației Naționale

Cum a ajuns Iliescu decan la Facultatea de Medicină!

Această situație a continuat și după ce Dan Iliescu a devenit Decan al Facultății de Medicină. În anul 2013, după ce Epure a avut probleme cu justiția, pierzându-și scaunul de rector, conducerea Universităţii a fost preluată de Gabriela Stanciu, însă domnia acesteia a fost scurtă, fiind și ea pusă sub acuzații de procurori.

Declaraţia de avere din anul 2013, atunci când Iliescu era pro-decanul Facultăţii de Medicină, iar soţia lui, Mădălina Iliescu, şef lucrări

După Stanciu, a urmat la conducerea UOC Ion Bordeianu, care a asigurat interimatul funcţiei de rector din septembrie 2013, până-n martie 2014. Din scaunul de rector, Bordeianu a făcut presiuni asupra decanului de la Medicină de la acea vreme, Nicolae Ceamitru, astfel încât, acesta din urmă și-a dat demisia din funcția de decan, în martie 2014. De această dată. Bordei, în colaborare cu noul rector Bordeianu, a reuşit să-l impună pe Dan Marcel Iliescu în scaunul de decan, în locul lui Nicolae Ceamitru. Cu această ocazie, Iliescu, acum decan al Facultăţii de Medicină, şi-a făcut, în conformitate cu prevederile legii, declaraţia de avere de unde reiese faptul că soţia sa Mădălina Iliescu a ajuns, între timp, şef de lucrări în cadrul Facultăţii de Medicină al Universităţii Ovidius.

Deci, ce concluzie putem trage de aici?! Că în mandatul său de pro-decan al Facultăţii de Medicină, Iliescu şi-a promovat soţia de la asistent universitar la şef de lucrări în cadrul Facultăţii de Medicină a UOC, încălcând dispoziţiile art. 295, alin. 4, din Legea 1/2011, Legea Educaţiei Naţionale.

Declaraţia de avere din anul 2014, atunci când Iliescu era decan al Facultăţii de Medicină şi soţia, şef lucrări în cadrul aceleiaşi facultăţi

Declaraţia de avere din anul 2015, atunci când Iliescu era decan al Facultăţii de Medicină şi soţia, şef lucrări în cadrul aceleiaşi facultăţi

Stupoare, în 2016, soţia lui Iliescu nu mai era soţie

În declaraţia de avere din anul 2016, ce să vezi?! Soția iese din peisaj. În cazul acesta, aşa cum arătam mai sus, există două variante: ori au divorțat ”fictiv” ori, cu bună știință, nu și-a mai trecut consoarta în declarația de avere, conștientizând, probabil, că a încălcat legea. Și nici în celelalte declaraţii de avere care au urmat până astăzi, Mădălina Iliescu nu mai apare.

Declaraţia de avere din anul 2016, atunci când Iliescu era decan al Facultăţii de Medicină, iar soţia dispare din peisaj

Asta însemnând că nu mai este căsătorit. Interesant este faptul cum de nu a sesizat nimeni că Daniel Iliescu s-ar fi putut afla, ani de zile, în stare de incompatibilitate, că soția acestuia deține funcție în cadrul aceleiași facultăți, urcând ierarhic, de la asistent universitar la şef lucrări.

Declaraţia de avere din anul 2017, atunci când Iliescu era decan al Facultăţii de Medicină. Soţia nu apare, nici de data aceasta

Şoţia nu apare nici în declaraţia de avere a lui Iliescu din 2018, atunci când era decan

Declaraţia de avere a lui Daniel Iliescu din 2019, soţia nu apare

Mădălina Iliescu nu apare nici în declaraţia de avere a lui Iliescu din 2020

Pe facebook, Mădălina Iliescu recunoaşte că este căsătorită cu Dan Iliescu

Mădălina Iliescu îi dă de gol statutul matrimonial al lui Iliescu şi manevrele care au fost făcute, recunoscând pe pagina sa de facebook de azi că este căsătorită cu proaspătul rector al Universității Ovidius, Dan Iliescu, deși, repetăm, din declarațiile de avere ale lui Iliescu, dar și ale ei, nu reiese acest lucru.

Statutul matrimonial, dat de gol de soţie pe facebook, scoate la iveală manglele lui Iliescu

Mădălina Iliescu deține două clinici, una dintre ele are aceeași adresă ca şi adresa de domiciliu a lui Dan Marcel Iliescu.

Culmea este că, singurele declarații de avere ale Mădălinei Iliescu le găsim în anul 2019, dar și în anul 2020, postate pe site-ul Sanatoriului Balnear Techirghiol, acolo unde profesează. Cea din 2019 apare și pe site-ul UOC. Ceea ce nu specifică Mădălina Iliescu în declarație este faptul că deține calitatea de asociat cu 100 % din acțiuni la SC Fizioclinic SRL, și 99 % din acțiuni la SC Recuperare Medicală Aqua SRL.

Mădălina Iliescu, asociat 100 % în Fizioclinic SRL

Fizioclinic SRL a fost înființată în anul 2012, iar sediul figurează la aceeași adresă de domiciliu pe care o are rectorul ales,…la numărul numărul 26, şi pe care o are trecută în CV.

CV-ul lui Dan Iliescu, unde apare la adresa de domiciliu, aceeaşi adresă a firmei Fizioclinic

Potrivit declarației de avere a lui Dan Marcel Iliescu din 2014, acesta a investit 120.000 lei în societate. În declarația din 2015, Iliescu recuperase suma de 60.000 lei. În declarațiile viitoare, nu mai specifică despre această investiție.

În 2014, un caz tras la indigo, tot la Facultatea de Medicină, crează un precedent pentru noul rector Dan Iliescu

Făcând o paranteză, reiterăm o situație similară ce a fost sancționată de Agenția Națională de Integritate.

Comunicatul ANI cu privire la incompatibilitatea lui Eugen Dumitru

Eugen Dumitru, directorul Departamentului Discipline Clinice Medicale din cadrul Facultății de Medicină de la Universitatea ”Ovidius” Constanța, (nu decan, nu po-decan, ci un simplu director) a fost găsit incompatibil de către Agenția Națională de Integritate (ANI) pentru că el și soția lui au lucrat în cadrul aceleiași instituții, soția sa aflându-se în raporturi ierarhice directe cu soțul său. El s-a aflat în situație de incompatibilitate în perioada 1 noiembrie 2011 - 11 mai 2012, când a fost director al departamentului. Soția lui deținea, începând cu 27 februarie 2008, funcția de șef lucrări la Catedra de Discipline Clinice Medicale II, în cadrul Facultății de Medicină a UOC.

Ce zice ANI:

Conf. dr. Eugen Dumitru a încălcat dispoziţiile articolului 295, alineatul (4) din Legea nr. 1/2011, care prevede că ”se interzice ocuparea concomitentă de către soţi a funcţiilor prin care unul se află faţă de celălalt într-o poziţie de conducere, control, autoritate sau evaluare instituţională directă la orice nivel în aceeaşi universitate”.

Exact de acelaşi lucru şi-a dat seama şi Iliescu, că se află în stare de incompatibilitate..si a incercat să salveze aparenţele disimulându-şi statutul matrimonial încă de pe vremea când ocupa funcţia de pro-decan şi decan al Facultăţii de Medicină al Universităţii Ovidius.

Acestea fiind spuse, aşteptăm reacţia MINISTERULUI EDUCAŢIEI, înainte de a valida alegerile pentru funcţia de rector şi, de asemenea, solicităm Ministerului o anchetă serioasă la Facultatea de Medicină din cadrul UOC, de unde a plecat Iliescu, pentru a face lumină în acest caz controversat de incompatibilitate evidentă.

De asemenea, solicităm AGENŢIEI NAŢIONALE DE INTEGRITATE să se autosesizeze în acest caz.

Andreea POPA

luni, 29 iunie 20207070
Comentarii

03FURT in forma CONTINUATA laUOC(20 aug 09:45)
Verificati si veti vedea cine cel mai mare HOT in forma organizata si continuata de la Ovidius. Cine este aranjorul de voturi in alegeri? Ati ghicit: alex bobita. Verificati-l si pe el, cand a devenit sef de departament statea intr-un apartament de 2 camere, vai de capul lui! In mai putin de 7 ani de cand are acces la banii universitatii si-a luat ap nou cu 4 camere, a schimbat masina. Isi mareste salariul, isi da salariu de merit, fura bani din proiecte. Sa mai spun?
71constantean(14 iul 15:48)
mizerabil articol, mizerabila fituica care vrea sa para ziar! draga fituica de ziar, te cred ca ai nevoie de bani, dar nu asa se fac banii, lucrati corect, domnilor! sa va fie rusine, mascariti pe toata lumea, sunteti lipsiti de orice forma de educatie! mars din sistem, faceti presa de ras! mai lasati si alti needucati sa-si verse invidia pe voma voastra de ziar.
29liga studenti-lor(5 iul 16:30)
vot-am Bobe rectorul inimi-lor noastre!! v-a iubim! tinet-i-o tot as-a!
110tabele, liste , mafioti(4 iul 08:17)
Tineti minte cum se faceau alegerile in Columbia lui Escobar? Cu pistolul la tampla. La noi se fac cu liste ce trec pe la toate facultatile si se impun nume ce tin de structurile mafiote de actiune. State pentru ei si familiile lor. Cine nu e cu ei, pa norme didactice si gradatii de merit legale! Ia uitati-va cine sunt din 2012 in Senat, consilii de facultate si in consiliul de administratie? Numai ei!!Implor DNA sa se autosesizeze!Cand veti afla ce se comite aici.....RO va exploda in presa.
313Liga Mucosilor(3 iul 13:58)
Nu mai lasati comentarii false la comanda lui Bobe ca a peirdur,Unc va fi rector cand se reiau alegerile. Ciocu mic
814UOC(2 iul 08:09)
Fabrica de diplome fara acoperire. 90% dintre absolventi nu stiu sa scrie si sa se exprime.
024Bobel(1 iul 00:21)
Iti tremura chilotii cand te cauta baietii cu ochisori albastri! Te pisi pe tine de frica, slinosule! Un las mai ordinar si un lingau mai abject ca Bibe nu veti gasi! Prosti sunt cei care-l iau in barca le acest specimen fandosit
76muncitorii si taranii infratit(30 iun 21:11)
pa unc puteti sa-l pupati si in dos nu numa sa il votati.Pai daca nu iese Ilie nu mai raman decat unc sau mamut ca poporu constantei e compus numa din astia 3. Asa ca........traiasca si infloreasca tov unc sau mamut.
419Uoc(30 iun 19:31)
ca sa ramana in functie ,Laurentiu Sarbu il baga pe Bobe in combinatiile lui cu achizitii
124Simplu(30 iun 10:38)
DNA sa ia la mana pe cei care din 2012 se invart numai ei pe functii
412Mariana(30 iun 09:01)
Dreptul il sustine pe dl Unc!! Toate cele doua voturi ale faculttii merg spre medicul inimioor noastre!eu si cu mine votam Unc!!!
118UOC, mama surogat a cjc(29 iun 23:26)
degeaba se comenteaza, dar universitatea a facut un bine diviziei de paza cand a platit penalitati in cuantum de 80000 euro si 30000 lei pentru intarzieri la plata facturilor in 2017. asa e la statul roman, nu conteaza cum se gestioneaza banii, ci tertipurile legale de a sifona bani. totul curat si decent prin hotarare de instanta judecatoreasca ca sa nu raspunda nimeni pentru faradelegi. prinde orbul, scoate-i ochii. si cica nu e bine la bugetari. si toate acestea sub conducerea lui Rugina
036Cititor(29 iun 15:39)
Bobe vrea sa fie de toate!Putin consul onorific Estonia,putin prorector al universitatii ,se lauda ca e frate cu toti ,de la studenti la servicii si ca tot el va conduce si OVIDIUS,putin mai face si carte ca e greu..asta scufunda barca prin ambitia lui..de lector care vrea sa fie rector.Si cum mai purta geanta lui Epure. ILIESCU e victima lui BOBE
115Vai, vai(29 iun 15:28)
Dar ce descoperire. Eu zic sa fie mai atent comandantul cu 2012-2013. Are multe de descoperit. Sa se verifice inclusiv alegerile.
114Sigur(29 iun 14:50)
Prea multa carte strica. Bani sa ai frate.
122eddy eforie(29 iun 14:37)
mosneanu sa fie rector!
422cezara(29 iun 14:09)
trebuie sesizat dna ul
031Bobe(29 iun 14:03)
BOBE VREA EL RECTOR. LUCRATURA A FOST FACUTA CU VANCEA. BOBE SI VANCEA VOR SA CONDUCA UOC. IMPREUNA CU O GASCA DE DECANI, ACTUALI SI NOU GASITI. UOC O GRUPARE INFRACTIONALA.
432Pentru lepra de student(29 iun 10:53)
Informatiile le da Girtu, penalul penalilor, care spera sa-l prosteasca pe Iliescu cum a facut si cu Rugina....si acum nu pierde o ocazie sa-l denigreze peste tot. Pune mana si invata si lasa supozitiile! Ar trebui sa terminati cu improscarile si sa va apucati de treaba. Daca vreti sa transmiteti ceva, semnati-va si asumati-va! Rusinos modul cum actionezi!....sub pseudonim student. Mare frustrat!
1115Ce sa faceti(29 iun 10:20)
Stati linistiti ca se valideaza, mai fac si copiii astia un ban de la nebuni obsesivi.
123Tutankamon(29 iun 10:17)
Iar va conduce o contabila Uoc?Alegeti doar ca sa va scufundati mai rau
1914student(29 iun 09:52)
Imi este sila cum preluati informatii de la tori penalii: Epure, IPS, Stanciu, Popescu. Daca era vreo problema, nu se solutiona pana acum?
615Unc(29 iun 09:48)
Bine ca stergeti comentarii. Epure era presedinte al senatului cand a fost ales rector. Dupa l-a inlocuit fix Bordei la Senat!
713Student(29 iun 09:45)
Inca putin si o sa zica de Iliescu Dan ca e nepotul lui Iliescu Ion
821ce prostie(29 iun 08:37)
cine naiba il mai ia in seama pe dobitocul de iepure. tipul e de domeniul istoriei. iepure a fost odata in epoca medievala.
1414epure(29 iun 08:33)
te oftici? toata viata papagal, ai fost, esti si vei ramane. articolul este apa de ploaie. nici tu nu stii daca e sau nu asa cu iliescu. iti dai si tu cu presupusul. tot asa ai ramas? gerontofil? ca tot iti plac astea mai mari decat tine. ti-a sucit mintile aia.
628epure elena(29 iun 08:24)
aceasta escroaca care prin coincidenta este parintele unui alt escroc cu grave probleme psihice. un obsedat sexual care si-ar vide si familia pentru bani.
1014Ziar de 2 lei(29 iun 08:19)
In loc sa va potoliti, luati bani de la Epure si IPS pentru articole! O mare fasaiala!
628era clar(29 iun 08:16)
ca unul care este medic cu job la spital si patron de cabinet nu poate fii si rector! medici imbuibati, astia nu trebuie sa ajunga sefi ca mananca cu 3 maini
1229Bravo Unc(29 iun 07:44)
Bine ca l-ati demascat pe impostorul de Iliescu. Felicitari Unc. Iliescu si Bordei au nenorocit medicina, vor plati pentru asta.
314Bravo replica(29 iun 07:37)
Peste tot, stomatologia?
1418Casper(29 iun 07:25)
Articol cu iz de cacareaza de Epure.
1333Medic(29 iun 07:16)
Felicitari, Replica! Articolul este bine documentat, iar acest Iliescu are intreaga cariera realizata prin furt si fals intelectual. Sa i se analizeze lui Iliescu si activitatea stintifiica, se vor descoperi aspecte penale.
512Mare atentie pt absolventii(29 iun 07:11)
de liceu.Cand va fi promulgata legea 525.2019 de Presedintele tarii, f multe farmacii vor da faliment,vor inchide.Asta pt ca patronii nu-si vor putea permite sa plateasca salarii farmacistilor si sa mai tina si asistenti.Asistentii au fost preferati de patroni deoarece plateau mizerabil farmacistii,angajati multi fictiv.Preferau sa dea salariu min pe econ unui asistent.Chiar si lanturile au inceput deja sa inchida zeci de farmacii-vezi presa si despre cine e vorba-.Asa ca ocoliti facultatea si nu va pierdeti timpul degeaba.In orase nu se vor mai deschide niciodata alte noi farmacii-legea farm
620IRINA(29 iun 06:47)
HAZNAUA UOC URIT MIROSITOARE , RECIDIVEAZA, DE DATA ASTA LA NIVEL SUPERIOR HA HA HA , DESFIINTATI HAZNAUA !!!
713andreeeaaaa(29 iun 06:43)
am inteles d nul Iliescu te a suparat!Dar cu dr Dumitru ce ai?ai gesit comanda?
731Lili(29 iun 05:48)
Omul care a nenorocit Medicina se pare ca este marele Bordei!Care la peste 70 de ani face si desface in facultate.
1816Unu(29 iun 00:46)
Din ciclul Unc nu se lasa. Mangla , ii da de gol statutul matrimonial. Asta este jurnalism ? Nu cred. Pe cine a operat Unc, de la fituica voastra, mari investigatori?
mai mult...Anchete
30 dec 22:38AncheteȘOCANT! MINORE VIOLATE de SUTE de ORI de TATĂL VITREG, la Constanța

Un individ din județul Constanța a devenit călăul celor două fete pe care le avea în grijă. În calitate de tată...7781

29 dec 22:39AncheteAUDIT intern la Universitatea Ovidius! NEREGULI constatate la oamenii din SUBORDINEA prorectorului BOBE6386
11 ian 00:09AncheteEXCLUSIV! Vica BLOCHINA şi cumnata Brigittei SFĂT apar într-un DOSAR instrumentat de procurorii constănţeni8617
12 ian 00:14AncheteUn FALS PREOT ține SLUJBE RELIGIOASE în Constanța

Un fost călugăr din Medgidia, Nicolae Sima, care a fost condamnat, în 2016, și care a fost exclus din monahism, în...19376

9 ian 00:07AncheteUn CLAN din MEDGIDIA, implicat în TRAFIC de DROGURI7259
22 ian 00:33AncheteDosarul VECTRA a ajuns la FINAL: CONDAMNĂRI cu EXECUTARE!4098
18 ian 00:05AncheteINTERLOPUL Tomescu ASCUNDEA în CURTEA casei un BOLID de LUX primit de la RAFTE!

Ancheta în dosarul lui Daniel Rafte nu bate pasul pe loc. Procurorii au descoperit noi informații care-l...9916

15 ian 00:06AncheteFrații MICULA, ȚEPUIȚI de un mic AFACERIST din LUPENI3811
14 ian 23:55AncheteDETALII din DOSARUL lui FĂGĂDĂU legat de TERENUL din PORTUL TOMIS: VÂNDUT la JUMĂTATE de PREȚ3774
13 ian 00:02AncheteMAREA REABILITARE a BULEVARDELOR, demarată de FĂGĂDĂU, fără LOCURI de PARCARE şi PUZ aprobat

În primăvara acestui an, urmează să înceapă lucrările pentru modernizarea infrastructurii între Gara CFR şi...5766

12 ian 23:58AncheteMARIA Sabrina NEDELCU, fost consilier județean PSD, dă ȚEPE cu VACANȚE6617
22 dec 11:32AncheteEXCLUSIV! MEGA ANCHETĂ și FILAJE, la Constanța: prejudicii MARI! Video8479
Vremea
7° - 10.1° sâmbătă, 23 ianuarie 2021
ConstanțaUmiditate: 89%
Vânt: 4.72 m/s
Presiune: 1013 milibari

Loto
6/4926128124924
5/40422540921
joker41251383113
Horoscop
mai mult...SPSportRT
23 ian 00:00SportVictorii clare pentru CSM Târgovişte şi CSM Volei Alba Blaj, în Divizia A1

CSM Târgovişte şi CSM Volei Alba Blaj, primele două clasate, au câştigat clar primele lor meciuri jucate, vineri,...218

23 ian 00:00SportSepsi-SIC Sfântu Gheorghe, calificată în premieră în optimile EuroCup

ACS Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe s-a calificat în premieră în optimile de finală ale competiţiei feminine de baschet...208

23 ian 00:00SportChindia Târgoviște vs Academica Clinceni 2-1 / Cele două echipe au făcut rocada în clasament

Formaţia Chindia Târgovişte a învins, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, echipa Academica Clinceni, în...211

23 ian 00:00Sport​CM Handbal (m): Victorii pentru Portugalia, Franța, Norvegia, RHF și Egipt (Rezultatele zilei)

Portugalia, Franța, Norvegia (Grupa Principală 3), RHF și Egipt (Grupa Principală 4) au obținut, vineri, victorii...237

Local
23 ian 23:03LocalCOVID-19: 101 de CAZURI NOI la Constanţa, 2.699 pe țară

Până vineri, 22 ianuarie a.c., pe teritoriul României, au fost confirmate 706.475 de cazuri de persoane infectate cu...950

23 ian 23:04LocalINCIDENŢA cazurilor de COVID din municipiu a ajuns la 3,01

Incidenţa cazurilor de infectare cu noul coronavirus continuă să scadă. Potrivit datelor furnizate de către...871

23 ian 23:04LocalIndivid, PERICOL PUBLIC din CONSTANȚA, săltat de oamenii legii!

1480

23 ian 23:05LocalViceprimarul municipiului București, Stelian Bujduveanu, în vizită la Constanța

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, și viceprimarul, Ionuț Rusu, au primit vineri, 22 ianuarie a.c.,...712

23 ian 00:02LocalSLN: Peste 200 de navigatori, înregistrați în câteva ore în programul de vaccinare anti-COVID

Sindicatul Liber al Navigatorilor a inițiat demersul și împreună cu Asociația Națională a Agențiilor de Crewing...513

23 ian 23:03LocalConsilierii au aprobat înființarea societății Termoficare Constanța

Consiliul Local al Municipiului Constanţa a fost convocat în şedinţă extraordinară, vineri, 22 ianuarie 2021. Pe...1832

Politică
23 ian 02:33PoliticăVictor Negrescu: „Sistemul educaţional a fost tratat ca un element secundar de multe guvernări“

Vicepreşedintele Comisiei de Educaţie din Parlamentul European, Victor Negrescu, a declarat joi că sistemul...205

23 ian 00:00PoliticăMinistrul Aurescu pledează pentru o prezenţă economică americană cât mai consistentă în România

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a avut o discuţie online cu reprezentanţii conducerii Comitetului Evreiesc...215

23 ian 00:05PoliticăCiolacu: Avem în continuare o criză sanitară evidentă, nedepăşită şi necontrolată

492

Interviuri
15 ian 00:06InterviuriGeorge NICULESCU: ANRE nu a fost pregătită pentru LIBERALIZAREA pieței de ENERGIE! Video

1 ianuarie 2021 a adus cu sine liberalizarea completă a pieței de electricitate. Însă câți dintre consumatori...1830

12 ian 00:27InterviuriPrefectul COȘA: Întoarcerea la NORMALITATE este POSIBILĂ doar dacă ne VACCINĂM! Video

Noul an a venit cu speranţă şi încredere că vom trece cu bine peste această perioadă grea, însă reîntoarcerea...1802

19 dec 00:07InterviuriLiviu POPA, ŞEFUL RADET: Mă bucur că au început să se miște lucrurile

4664

4 dec 00:21InterviuriLucian Lungoci: PSD va asigura MAJORITATE parlamentară pentru un Guvern PREGĂTIT. Video

Lucian Lungoci, președintele interimar al Organizației Municipale a PSD Constanța, este candidatul PSD pentru Camera...3827

4 dec 00:21InterviuriMircea Dobre, Pro România: PNL și PSD, un VIRUS mai PERICULOS decât COVID! Video

Mircea Dobre, candidat din partea Pro România la Camera Deputaților, a acordat un interviu ziarului Replica, în care...3362

4 dec 00:21InterviuriCristina Rizea: USR-PLUS va OBȚINE un scor BUN la parlamentare. Video

3306

Monden
23 ian 00:00MondenTotul despre Denise Rifai, prezentatoarea emisiunii 40 de întrebări de la Kanal D

Denise Rifai este una dintre cele mai apreciate apariții de pe micul ecran. Prezentatoarea TV s-a făcut remarcată...427

23 ian 00:00MondenMarius Manole, critici la adresa TVR, după ce conducerea ar fi refuzat să îl plătească: „Mi-au spus că nu sunt bani“

Asta după ce, în luna noiembrie a anului trecut ar fi trebuit să înceapă filmările unei producții. Însă...212

23 ian 00:00MondenJennifer Lopez, surprinsă de paparazzi într-o postură indecentă

290

Mapamond
23 ian 00:00MapamondGermania: Un bărbat a murit după ce s-a reinfectat cu COVID-19

Un bărbat care s-a infectat a doua oară cu COVID-19 a murit în sudul Germaniei, au anunţat oficialii locali, acesta...221

23 ian 00:00MapamondCoronavirus: Suedia extinde o serie de restricţii până la 7 februarie

Guvernul suedez a decis joi prelungirea până la 7 februarie a restricţiilor impuse pentru limitarea răspândirii...206

23 ian 00:00MapamondGrecia: Noi manifestaţii ale studenţilor împotriva prezenţei poliţiei în universităţi

198

23 ian 00:00MapamondFrontex spune că nu a găsit dovezi în dosarul respingerii unor migranţi în Marea Egee

Consiliul de administraţie al Agenţiei Europeană pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă (Frontex) a...222

23 ian 00:00MapamondPolonia primeşte medici din Europa de Est pentru a acoperi deficitul de angajaţi din sănătate

Polonia a acordat joi licenţe pentru cinci doctori din Belarus şi Ucraina în baza unei noi proceduri simplificate,...200

23 ian 00:00MapamondIsrael: Rata de reproducţie 'R', pentru prima dată sub 1 de la debutul vaccinării

224

Sănătate
23 ian 00:00SănătateDiabetul și răceala: ce măsuri trebuie să ia diabeticii când se îmbolnăvesc

Răcelile din timpul iernii - mai ales că, de multe ori, nu răcim o singură dată în sezonul rece, ci de mai multe...210

23 ian 01:00SănătatePudra kale: ce este, ce beneficii are și cum o poți consuma

Cred că până acum ai auzit o mulțime de lucruri minunate despre kale, unul dintre cele mai bune superalimente din...195

23 ian 00:00Sănătate15 ponturi care te ajută să slăbești fără cura de slăbire

217

23 ian 00:00SănătateStudiu: Dieta cu conținut scăzut de carbohidrați scade riscul de boli oculare

O dietă cu conținut scăzut de carbohidrați și cu conținut mai mare de grăsimi sănătoase și de proteine...194

23 ian 00:00SănătateAlimente care cresc imunitatea la copii: ce e bine să mănânce în sezonul rece

În anotimpurile reci, cu toții devenim mai sensibili, inclusiv copiii, motiv pentru care e bine să ne pregătim din...202

23 ian 00:00SănătateCele mai comune efecte adverse ale tratamentului hepatitei C

Hepatită C este o afecțiune tratabilă și chiar vindecabilă. Întrucât hepatită C este o afecțiune care poate...203

23 ian 00:00Sănătate4 alimente pe care nu e bine să le consumi reîncălzite

E un obicei rămas, cum s-ar spune, din bătrâni, să gătim mai multă mâncare decât pentru o singură servire,...233

23 ian 00:00SănătateStudiu: Un dezechilibru la nivelul florei microbiene intestinale se află la originea Alzheimer

Un dezechilibru al microflorei intestinale este asociat cu dezvoltarea în creierul uman a plăcilor de amiloid,...201

23 ian 00:00SănătateDe ce este important un sistem endocrin echilibrat

185

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT