rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 6 iulie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

BOMBĂ! Dan Iliescu, noul RECTOR de la Ovidius, NU va fi VALIDAT de MINISTERUL EDUCAŢIEI?

Recent, în urma alegerilor de miercuri, 24 iunie, președintele Senatului Universității Ovidius, conf. univ. dr. Daniel Marcel Iliescu, a obținut funcția de Rector al instituției de învățământ, obținând 78,66% voturi. Dincolo de acest moment de succes pe care l-a înregistrat Iliescu în cadrul ultimelor alegeri din UOC, trebuie luat în calcul un aspect foarte important care a fost trecut cu vederea încă din anul 2012, atunci când a fost numit pro-decanul Facultăţii de Medicină al Universităţii Ovidius.

Despre proaspăt alesul rector se spune că s-a aflat nu doar în conflict de interese, ci chiar într-o situație de incompatibilitate care poate să devină obiectul unei acțiuni din partea Agenției Naționale pentru Integritate.

Conflict de interese...

Despre faptul că a fost în conflict de interese s-a pronunțat și unul dintre contra-candidați la funcția de rector, conf. univ. dr. Octavian Unc, care în mai multe postări pe rețelele de socializare sau în interviuri acordate mass-media a atras atenția că nu este normal ca cineva să candideze din postura de Președinte al Senatului (practic al doilea om din Universitate) la funcția de Rector. Acest conflict de interese în care s-a aflat timp de mai multe luni conf. univ. dr. Iliescu este ilustrat cel mai bine de către art. 17 din Codul de Etică și Deontologie care spune foarte clar: „Art. 17. (1) O persoană care ocupă o funcţie în Universitatea “Ovidius” din Constanţa se află în conflict de interese atunci când, în virtutea funcţiei pe care o ocupă, ia o decizie sau participă la luarea unei decizii cu privire la care are şi un interes personal.

(2) Interesul personal include orice avantaj de natură patrimonială sau nepatrimonială, atât pentru persoana în cauză, cât şi pentru soţ/soţie, rude ori afini, pe linie directă sau colaterală, până la gradul al IV-lea inclusiv.”

Art. 17 din Codul de Etică și Deontologie

Așadar, timp de peste 3 luni de zile, conf. univ. dr Dan Iliescu, în calitate de Președinte al Senatului UOC, a luat decizii sau a participat la luarea unor decizii care îl priveau și pe candidatul la funcția de Rector, adică pe conf. univ. dr. Dan Iliescu! Dacă nici acesta nu este conflict de interese…. atunci care?

Nu mai spunem că, deși există clar o incompatibilitate între funcția de Președinte al Senatului și aceea de Decan, nu se știe public dacă odată ales și validat ca Președinte al Senatului UOC Iliescu a mai rămas sau nu Decan al Facultății de Medicină. Pe surse, am aflat că și-ar fi dat demisia, dar nu există nicio o decizie de Consiliu de Administrație sau Senat prin care să se ia act de această demisie și de numirea/desemnarea unui Decan interimar, în timp ce pe site-ul oficial al Facultății de Medicină apare în continuare ca Decan conf. univ. dr. Dan Iliescu!

Incompatibil pe vremea când a fost pro-decan şi decan...numit de Epure

Spuneam mai sus despre faptul că a existat și o situație de incompatibilitate care poate face obiectul unei autosesizări a Agenția Națională de Integritate. Aceasta se referă la o încălcare a art. 295 alin. 4 din Legea 1/2011 Legea Educației Naționale. Ce spune acest articol: „4) După intrarea în vigoare a prezentei legi se interzice ocuparea concomitentă de către soţi, afini şi rude până la gradul al III-lea inclusiv a funcţiilor prin care unul sau una se află faţă de celălalt sau cealaltă într-o poziţie de conducere, control, autoritate sau evaluare instituţională directă la orice nivel în aceeaşi universitate.”

Cum a ajuns Iliescu pro-decan!

Daniel Marcel Iliescu, rectorul proaspăt ales al Universității Ovidius, a avut o traiectorie interesantă în cadrul universității. Pe vremea când Dănuț Epure era rector, iar Petru Bordei președintele Senatului UOC, aspirațiile lui Daniel Marcel Iliescu erau înalte.

Declaraţia de avere, din anul 2012 a lui Dan Iliescu, atunci când era pro-decanul Facultăţii de Medicină, iar soţia asistent universitar în cadrul aceleiaşi facultăţi

A mers de mână cu Bordei la rectorul Epure pentru a-l pune decan la Facultatea de Medicină, Bordei făcând lobby pe lângă Epure spunând că e om serios, că e băiat de activist comunist şi că ar fi bun pentru a ocupa funcţia. Numai că Epure avea alte jocuri şi l-a numit decan al Facultății de Medicină pe Nicolae Ceamitru. Şi, ca să-l mulţumească pe Bordei, l-a pus pe Iliescu pro-decan al Facultăţii de Medicină.

Cu această ocazie, Iliescu și-a depus și declarația de avere din care reiese că era căsătorit cu Mădălina Iliescu, ce deținea funcția de asistent universitar în cadrul aceleiași facultăți. Când Dan Iliescu a fost desemnat în funcția de Pro-Decan al Facultății de Medicină, art. 295 alin. 4 din Legea 1/2011 Legea Educației Naționale intrase deja în vigoare și ca atare, dacă apărea o situație de incompatibilitate, aceasta trebuia rezolvată anterior preluării funcției.

Art. 295 alin. 4 din Legea 1/2011 Legea Educației Naționale

Cum a ajuns Iliescu decan la Facultatea de Medicină!

Această situație a continuat și după ce Dan Iliescu a devenit Decan al Facultății de Medicină. În anul 2013, după ce Epure a avut probleme cu justiția, pierzându-și scaunul de rector, conducerea Universităţii a fost preluată de Gabriela Stanciu, însă domnia acesteia a fost scurtă, fiind și ea pusă sub acuzații de procurori.

Declaraţia de avere din anul 2013, atunci când Iliescu era pro-decanul Facultăţii de Medicină, iar soţia lui, Mădălina Iliescu, şef lucrări

După Stanciu, a urmat la conducerea UOC Ion Bordeianu, care a asigurat interimatul funcţiei de rector din septembrie 2013, până-n martie 2014. Din scaunul de rector, Bordeianu a făcut presiuni asupra decanului de la Medicină de la acea vreme, Nicolae Ceamitru, astfel încât, acesta din urmă și-a dat demisia din funcția de decan, în martie 2014. De această dată. Bordei, în colaborare cu noul rector Bordeianu, a reuşit să-l impună pe Dan Marcel Iliescu în scaunul de decan, în locul lui Nicolae Ceamitru. Cu această ocazie, Iliescu, acum decan al Facultăţii de Medicină, şi-a făcut, în conformitate cu prevederile legii, declaraţia de avere de unde reiese faptul că soţia sa Mădălina Iliescu a ajuns, între timp, şef de lucrări în cadrul Facultăţii de Medicină al Universităţii Ovidius.

Deci, ce concluzie putem trage de aici?! Că în mandatul său de pro-decan al Facultăţii de Medicină, Iliescu şi-a promovat soţia de la asistent universitar la şef de lucrări în cadrul Facultăţii de Medicină a UOC, încălcând dispoziţiile art. 295, alin. 4, din Legea 1/2011, Legea Educaţiei Naţionale.

Declaraţia de avere din anul 2014, atunci când Iliescu era decan al Facultăţii de Medicină şi soţia, şef lucrări în cadrul aceleiaşi facultăţi

Declaraţia de avere din anul 2015, atunci când Iliescu era decan al Facultăţii de Medicină şi soţia, şef lucrări în cadrul aceleiaşi facultăţi

Stupoare, în 2016, soţia lui Iliescu nu mai era soţie

În declaraţia de avere din anul 2016, ce să vezi?! Soția iese din peisaj. În cazul acesta, aşa cum arătam mai sus, există două variante: ori au divorțat ”fictiv” ori, cu bună știință, nu și-a mai trecut consoarta în declarația de avere, conștientizând, probabil, că a încălcat legea. Și nici în celelalte declaraţii de avere care au urmat până astăzi, Mădălina Iliescu nu mai apare.

Declaraţia de avere din anul 2016, atunci când Iliescu era decan al Facultăţii de Medicină, iar soţia dispare din peisaj

Asta însemnând că nu mai este căsătorit. Interesant este faptul cum de nu a sesizat nimeni că Daniel Iliescu s-ar fi putut afla, ani de zile, în stare de incompatibilitate, că soția acestuia deține funcție în cadrul aceleiași facultăți, urcând ierarhic, de la asistent universitar la şef lucrări.

Declaraţia de avere din anul 2017, atunci când Iliescu era decan al Facultăţii de Medicină. Soţia nu apare, nici de data aceasta

Şoţia nu apare nici în declaraţia de avere a lui Iliescu din 2018, atunci când era decan

Declaraţia de avere a lui Daniel Iliescu din 2019, soţia nu apare

Mădălina Iliescu nu apare nici în declaraţia de avere a lui Iliescu din 2020

Pe facebook, Mădălina Iliescu recunoaşte că este căsătorită cu Dan Iliescu

Mădălina Iliescu îi dă de gol statutul matrimonial al lui Iliescu şi manevrele care au fost făcute, recunoscând pe pagina sa de facebook de azi că este căsătorită cu proaspătul rector al Universității Ovidius, Dan Iliescu, deși, repetăm, din declarațiile de avere ale lui Iliescu, dar și ale ei, nu reiese acest lucru.

Statutul matrimonial, dat de gol de soţie pe facebook, scoate la iveală manglele lui Iliescu

Mădălina Iliescu deține două clinici, una dintre ele are aceeași adresă ca şi adresa de domiciliu a lui Dan Marcel Iliescu.

Culmea este că, singurele declarații de avere ale Mădălinei Iliescu le găsim în anul 2019, dar și în anul 2020, postate pe site-ul Sanatoriului Balnear Techirghiol, acolo unde profesează. Cea din 2019 apare și pe site-ul UOC. Ceea ce nu specifică Mădălina Iliescu în declarație este faptul că deține calitatea de asociat cu 100 % din acțiuni la SC Fizioclinic SRL, și 99 % din acțiuni la SC Recuperare Medicală Aqua SRL.

Mădălina Iliescu, asociat 100 % în Fizioclinic SRL

Fizioclinic SRL a fost înființată în anul 2012, iar sediul figurează la aceeași adresă de domiciliu pe care o are rectorul ales,…la numărul numărul 26, şi pe care o are trecută în CV.

CV-ul lui Dan Iliescu, unde apare la adresa de domiciliu, aceeaşi adresă a firmei Fizioclinic

Potrivit declarației de avere a lui Dan Marcel Iliescu din 2014, acesta a investit 120.000 lei în societate. În declarația din 2015, Iliescu recuperase suma de 60.000 lei. În declarațiile viitoare, nu mai specifică despre această investiție.

În 2014, un caz tras la indigo, tot la Facultatea de Medicină, crează un precedent pentru noul rector Dan Iliescu

Făcând o paranteză, reiterăm o situație similară ce a fost sancționată de Agenția Națională de Integritate.

Comunicatul ANI cu privire la incompatibilitatea lui Eugen Dumitru

Eugen Dumitru, directorul Departamentului Discipline Clinice Medicale din cadrul Facultății de Medicină de la Universitatea ”Ovidius” Constanța, (nu decan, nu po-decan, ci un simplu director) a fost găsit incompatibil de către Agenția Națională de Integritate (ANI) pentru că el și soția lui au lucrat în cadrul aceleiași instituții, soția sa aflându-se în raporturi ierarhice directe cu soțul său. El s-a aflat în situație de incompatibilitate în perioada 1 noiembrie 2011 - 11 mai 2012, când a fost director al departamentului. Soția lui deținea, începând cu 27 februarie 2008, funcția de șef lucrări la Catedra de Discipline Clinice Medicale II, în cadrul Facultății de Medicină a UOC.

Ce zice ANI:

Conf. dr. Eugen Dumitru a încălcat dispoziţiile articolului 295, alineatul (4) din Legea nr. 1/2011, care prevede că ”se interzice ocuparea concomitentă de către soţi a funcţiilor prin care unul se află faţă de celălalt într-o poziţie de conducere, control, autoritate sau evaluare instituţională directă la orice nivel în aceeaşi universitate”.

Exact de acelaşi lucru şi-a dat seama şi Iliescu, că se află în stare de incompatibilitate..si a incercat să salveze aparenţele disimulându-şi statutul matrimonial încă de pe vremea când ocupa funcţia de pro-decan şi decan al Facultăţii de Medicină al Universităţii Ovidius.

Acestea fiind spuse, aşteptăm reacţia MINISTERULUI EDUCAŢIEI, înainte de a valida alegerile pentru funcţia de rector şi, de asemenea, solicităm Ministerului o anchetă serioasă la Facultatea de Medicină din cadrul UOC, de unde a plecat Iliescu, pentru a face lumină în acest caz controversat de incompatibilitate evidentă.

De asemenea, solicităm AGENŢIEI NAŢIONALE DE INTEGRITATE să se autosesizeze în acest caz.

Andreea POPA

luni, 29 iunie 20205862
Comentarii

00liga studenti-lor(5 iul 16:30)
vot-am Bobe rectorul inimi-lor noastre!! v-a iubim! tinet-i-o tot as-a!
13tabele, liste , mafioti(4 iul 08:17)
Tineti minte cum se faceau alegerile in Columbia lui Escobar? Cu pistolul la tampla. La noi se fac cu liste ce trec pe la toate facultatile si se impun nume ce tin de structurile mafiote de actiune. State pentru ei si familiile lor. Cine nu e cu ei, pa norme didactice si gradatii de merit legale! Ia uitati-va cine sunt din 2012 in Senat, consilii de facultate si in consiliul de administratie? Numai ei!!Implor DNA sa se autosesizeze!Cand veti afla ce se comite aici.....RO va exploda in presa.
06Liga Mucosilor(3 iul 13:58)
Nu mai lasati comentarii false la comanda lui Bobe ca a peirdur,Unc va fi rector cand se reiau alegerile. Ciocu mic
27UOC(2 iul 08:09)
Fabrica de diplome fara acoperire. 90% dintre absolventi nu stiu sa scrie si sa se exprime.
013Bobel(1 iul 00:21)
Iti tremura chilotii cand te cauta baietii cu ochisori albastri! Te pisi pe tine de frica, slinosule! Un las mai ordinar si un lingau mai abject ca Bibe nu veti gasi! Prosti sunt cei care-l iau in barca le acest specimen fandosit
54muncitorii si taranii infratit(30 iun 21:11)
pa unc puteti sa-l pupati si in dos nu numa sa il votati.Pai daca nu iese Ilie nu mai raman decat unc sau mamut ca poporu constantei e compus numa din astia 3. Asa ca........traiasca si infloreasca tov unc sau mamut.
311Uoc(30 iun 19:31)
ca sa ramana in functie ,Laurentiu Sarbu il baga pe Bobe in combinatiile lui cu achizitii
118Simplu(30 iun 10:38)
DNA sa ia la mana pe cei care din 2012 se invart numai ei pe functii
39Mariana(30 iun 09:01)
Dreptul il sustine pe dl Unc!! Toate cele doua voturi ale faculttii merg spre medicul inimioor noastre!eu si cu mine votam Unc!!!
113UOC, mama surogat a cjc(29 iun 23:26)
degeaba se comenteaza, dar universitatea a facut un bine diviziei de paza cand a platit penalitati in cuantum de 80000 euro si 30000 lei pentru intarzieri la plata facturilor in 2017. asa e la statul roman, nu conteaza cum se gestioneaza banii, ci tertipurile legale de a sifona bani. totul curat si decent prin hotarare de instanta judecatoreasca ca sa nu raspunda nimeni pentru faradelegi. prinde orbul, scoate-i ochii. si cica nu e bine la bugetari. si toate acestea sub conducerea lui Rugina
029Cititor(29 iun 15:39)
Bobe vrea sa fie de toate!Putin consul onorific Estonia,putin prorector al universitatii ,se lauda ca e frate cu toti ,de la studenti la servicii si ca tot el va conduce si OVIDIUS,putin mai face si carte ca e greu..asta scufunda barca prin ambitia lui..de lector care vrea sa fie rector.Si cum mai purta geanta lui Epure. ILIESCU e victima lui BOBE
19Vai, vai(29 iun 15:28)
Dar ce descoperire. Eu zic sa fie mai atent comandantul cu 2012-2013. Are multe de descoperit. Sa se verifice inclusiv alegerile.
110Sigur(29 iun 14:50)
Prea multa carte strica. Bani sa ai frate.
81eddy eforie(29 iun 14:37)
mosneanu sa fie rector!
318cezara(29 iun 14:09)
trebuie sesizat dna ul
025Bobe(29 iun 14:03)
BOBE VREA EL RECTOR. LUCRATURA A FOST FACUTA CU VANCEA. BOBE SI VANCEA VOR SA CONDUCA UOC. IMPREUNA CU O GASCA DE DECANI, ACTUALI SI NOU GASITI. UOC O GRUPARE INFRACTIONALA.
325Pentru lepra de student(29 iun 10:53)
Informatiile le da Girtu, penalul penalilor, care spera sa-l prosteasca pe Iliescu cum a facut si cu Rugina....si acum nu pierde o ocazie sa-l denigreze peste tot. Pune mana si invata si lasa supozitiile! Ar trebui sa terminati cu improscarile si sa va apucati de treaba. Daca vreti sa transmiteti ceva, semnati-va si asumati-va! Rusinos modul cum actionezi!....sub pseudonim student. Mare frustrat!
1012Ce sa faceti(29 iun 10:20)
Stati linistiti ca se valideaza, mai fac si copiii astia un ban de la nebuni obsesivi.
119Tutankamon(29 iun 10:17)
Iar va conduce o contabila Uoc?Alegeti doar ca sa va scufundati mai rau
1413student(29 iun 09:52)
Imi este sila cum preluati informatii de la tori penalii: Epure, IPS, Stanciu, Popescu. Daca era vreo problema, nu se solutiona pana acum?
512Unc(29 iun 09:48)
Bine ca stergeti comentarii. Epure era presedinte al senatului cand a fost ales rector. Dupa l-a inlocuit fix Bordei la Senat!
510Student(29 iun 09:45)
Inca putin si o sa zica de Iliescu Dan ca e nepotul lui Iliescu Ion
619ce prostie(29 iun 08:37)
cine naiba il mai ia in seama pe dobitocul de iepure. tipul e de domeniul istoriei. iepure a fost odata in epoca medievala.
913epure(29 iun 08:33)
te oftici? toata viata papagal, ai fost, esti si vei ramane. articolul este apa de ploaie. nici tu nu stii daca e sau nu asa cu iliescu. iti dai si tu cu presupusul. tot asa ai ramas? gerontofil? ca tot iti plac astea mai mari decat tine. ti-a sucit mintile aia.
524epure elena(29 iun 08:24)
aceasta escroaca care prin coincidenta este parintele unui alt escroc cu grave probleme psihice. un obsedat sexual care si-ar vide si familia pentru bani.
712Ziar de 2 lei(29 iun 08:19)
In loc sa va potoliti, luati bani de la Epure si IPS pentru articole! O mare fasaiala!
523era clar(29 iun 08:16)
ca unul care este medic cu job la spital si patron de cabinet nu poate fii si rector! medici imbuibati, astia nu trebuie sa ajunga sefi ca mananca cu 3 maini
1024Bravo Unc(29 iun 07:44)
Bine ca l-ati demascat pe impostorul de Iliescu. Felicitari Unc. Iliescu si Bordei au nenorocit medicina, vor plati pentru asta.
211Bravo replica(29 iun 07:37)
Peste tot, stomatologia?
1116Casper(29 iun 07:25)
Articol cu iz de cacareaza de Epure.
1227Medic(29 iun 07:16)
Felicitari, Replica! Articolul este bine documentat, iar acest Iliescu are intreaga cariera realizata prin furt si fals intelectual. Sa i se analizeze lui Iliescu si activitatea stintifiica, se vor descoperi aspecte penale.
39Mare atentie pt absolventii(29 iun 07:11)
de liceu.Cand va fi promulgata legea 525.2019 de Presedintele tarii, f multe farmacii vor da faliment,vor inchide.Asta pt ca patronii nu-si vor putea permite sa plateasca salarii farmacistilor si sa mai tina si asistenti.Asistentii au fost preferati de patroni deoarece plateau mizerabil farmacistii,angajati multi fictiv.Preferau sa dea salariu min pe econ unui asistent.Chiar si lanturile au inceput deja sa inchida zeci de farmacii-vezi presa si despre cine e vorba-.Asa ca ocoliti facultatea si nu va pierdeti timpul degeaba.In orase nu se vor mai deschide niciodata alte noi farmacii-legea farm
317IRINA(29 iun 06:47)
HAZNAUA UOC URIT MIROSITOARE , RECIDIVEAZA, DE DATA ASTA LA NIVEL SUPERIOR HA HA HA , DESFIINTATI HAZNAUA !!!
69andreeeaaaa(29 iun 06:43)
am inteles d nul Iliescu te a suparat!Dar cu dr Dumitru ce ai?ai gesit comanda?
526Lili(29 iun 05:48)
Omul care a nenorocit Medicina se pare ca este marele Bordei!Care la peste 70 de ani face si desface in facultate.
1514Unu(29 iun 00:46)
Din ciclul Unc nu se lasa. Mangla , ii da de gol statutul matrimonial. Asta este jurnalism ? Nu cred. Pe cine a operat Unc, de la fituica voastra, mari investigatori?
mai mult...Anchete
24 iun 00:04AncheteDANSATOAREA Pamela ACUZĂ: Am fost STRÂNSĂ de GÂT și a vrut să mă OMOARE, în Satul de Vacanță! VIDEO

Un scandal monstru s-a iscat în Satul de Vacanță, zona Vilei Verde. Numeroase forțe de ordine s-au deplasat la fața...5500

2 iul 00:15AncheteDe ce a fost DANCU 'SCOS' la PENSIE!4793
28 iun 00:46AncheteCINE este copilul găsit MORT în Mamaia!5496
28 iun 00:46AncheteVIDEO! SCANDAL la terasa lui ORESTE din Vama Veche

Mai mulți tineri au început să se bată în cursul dimineții zilei de sâmbătă, în stațiunea Vama Veche, în...25553

2 iul 00:15AncheteSE ÎNGROAȘĂ GLUMA! ILIESCU, RECTORUL ales la OVIDIUS, va fi VERIFICAT de ANI!3863
21 iun 16:04AncheteConstănțeni ÎNTORȘI din SPANIA, în PANDEMIE, vizitați de MASCAȚI: acuzați de CĂMĂTĂRIE!9615
23 iun 00:05AncheteEXCLUSIV! STILA SARAFU, ‘ARS’ de CĂMĂTARI!

Recent, oamenii legii au efectuat mai multe percheziţii domiciliare, suspecţi fiind nişte indivizi întorşi din...7578

2 iul 16:28AnchetePartenerul de SCANDAL al „campionului“ de la Costinești, CĂUTAT de polițiști!3466
25 iun 00:12AncheteINTERVENȚIE la CLANUL BĂNCUȚĂ: PARANGHELIE cu GRĂTARE pe STRADĂ! VIDEO21511
23 iun 00:06AncheteATACATORUL de FEMEI din NĂVODARI, IMPLICAT în REGLĂRI de CONTURI!

Asan Mamut este cunoscut cu antecedente penale, el fiind implicat, în trecut, în reglări de conturi. A tot stat prin...4865

21 iun 00:10AncheteCINE este tânărul care a MURIT în accidentul din Tomis III!24546
18 iun 00:19AncheteS-a DESTRĂMAT GRUPAREA din Constanța, condusă de CÎRLIG: condamnată și o DUDUIE!14644
Vremea
23°23° - 23.1° luni, 6 iulie 2020
ConstanțaUmiditate: 79%
Vânt: 6.8 m/s
Presiune: 1009 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
6 iul 00:00SportCFR face un nou pas greșit - Craiova este tot mai aproape de titlu

CFR Cluj a terminat la egalitate, scor 2-2 (2-1), meciul disputat, duminică, în deplasare, cu Astra Giurgiu, în etapa...158

6 iul 00:00SportPremier League - Liverpool - Aston Villa, scor 2-0

Liverpool a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (0-0), echipa Aston Villa, în etapa a XXXIII-a a...135

6 iul 00:00SportSerie A - Inter a fost învinsă de Bologna la Milano

Inter Milano a fost învinsă, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (0-1), de Bologna, în etapa a XXX-a a...129

6 iul 00:00SportPoli Iaşi, victorie cu Sepsi OSK, scor 3-1, în Liga I

Formaţia Poli Iaşi a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 3-1, echipa Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, în...148

Local
6 iul 17:15LocalALARMANT: 391 de noi cazuri de infectare cu COVID-19 în România, un deces și 7 cazuri la Constanţa

Până astăzi, 5 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 28.973 de cazuri de persoane infectate cu noul...724

6 iul 17:14LocalIncendiu la o terasă din zona Cleopatra

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați duminică, 5 iulie, să intervină pentru lichidarea unui incendiu...654

6 iul 17:14LocalSituaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

În data 04.07.2020, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control...329

6 iul 17:13LocalAccident rutier în Medgidia

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, sâmbătă, 4 iulie a.c., în Medgidia, la Cramă,...2170

6 iul 17:12LocalANI GREI de ÎNCHISOARE pentru 3 persoane din Constanța!

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au depistat, la data...14439

6 iul 17:12LocalPersoană căzută de pe scuter, în Cuza Vodă

474

Politică
Interviuri
25 mai 00:17InterviuriINTERVIU! Primarul Cristian Cârjaliu dă de pământ cu Guvernul Orban: Trebuie sancționată incompetența

Cristian Cârjaliu este primarul care, dacă nu ar fi existat, probabil ar fi trebuit inventat, spun unii....4418

21 mai 00:06InterviuriVirginia Uzun: Eforie, lipsit de strălucire din cauza proastei gestionări a banilor VIDEO

Virginia Uzun a fost directorul Serviciului Public de Impozite şi Taxe (SPIT) din cadrul Primăriei Constanţa timp de...6056

6 mai 00:26InterviuriPrefectul Niculescu: Din 605 carantinați la Constanța, 21 aveau Coronavirus! VIDEO

4341

29 apr 00:26InterviuriProcurorul Teliceanu: dacă minți în adeverință, riști să te alegi cu ani grei de pușcărie! Video

Viorel Teliceanu este unul dintre cei mai tineri prim procurori din țară, el conducând, o bună perioadă de timp,...5400

14 apr 00:05InterviuriSorin Mihai, șeful Inspectoratului Școlar: NU se pune problema înghețării anului școlar! VIDEO

Elevii constănțeni sunt nerăbdători să revină la școală. Dacă la începutul Stării de Urgență aceștia au...3554

13 apr 10:16InterviuriMicrorezervaţia de la DELFINARIU, în PERICOL în cazul unei contaminări în masă

3129

Monden
6 iul 00:00MondenBomba sexy Coco Austin e speriată de moarte: tatăl ei suferă de COVID-19 și e în stare gravă

Bomba sexy Coco Austin, 41 de ani, este îngrozită! Tatăl ei Steve Austin se luptă cu noul coronavirus și starea lui...148

6 iul 00:00MondenRapperul Kanye West şi-a anunţat pe Twitter candidatura la alegerile prezidenţiale din noiembrie

Rapperul american Kanye West a anunţat sâmbătă pe Twitter că va candida la scrutinul prezidenţial din SUA din...141

6 iul 00:00MondenReprezentanţii Netflix îşi apără decizia de a difuza filmul "365 Days", acuzat că glorifică traficul sexual

126

Mapamond
6 iul 00:00MapamondAtac armat în SUA: Cel puțin doi oameni au fost uciși iar poliția acuză bande criminale

Un incident armat produs la primele ore ale zilei de duminică într-un club de noapte în Carolina de Sud s-a soldat cu...119

6 iul 00:00MapamondCoronavirus: Australia limitează la 50 numărul pasagerilor în fiecare avion pe zborurile internaţionale

Cursele aeriene care au ca destinaţie aeroportul australian Sydney vor fi autorizate să transporte cel mult 50 de...129

6 iul 00:00MapamondCoronavirus: OMS îndeamnă ţările lumii ''să se trezească'' şi ''să preia controlul'' asupra maladiei COVID-19

126

6 iul 17:57MapamondUn ministru olandez a cerut eliminarea înscrierii sexului pe cărţile de identitate

Cetăţenii olandezi nu vor mai avea menţionat sexul pe cărţile de identitate care vor fi emise peste câţiva ani,...657

6 iul 17:58MapamondCoreea de Nord nu consideră oportună reluarea dialogului cu SUA

Coreea de Nord nu consideră oportună reluarea discuţiilor cu SUA, estimând că aceasta nu ar fi nimic mai mult...526

5 iul 17:56MapamondSUA: Un băieţel de 8 ani ucis şi trei răniţi într-un incident armat la un mall din Alabama

604

Sănătate
6 iul 00:00SănătateTulburarea obsesiv-compulsivă este favorizată de lipsa soarelui

Tulburarea obsesiv-compulsivă este caracterizată de gândurile obsesive și comportamentele compulsive. Simptomele...135

6 iul 00:00SănătateAfecțiunile urologice cresc riscul de depresie la bărbați

Oamenii de știință au descoperit o legătură între afecțiunile urologice ale bărbaților și declanșarea...137

6 iul 00:00SănătateCâte kilograme ar trebui să acumulezi în sarcină?

127

6 iul 00:00SănătateLegătura dintre depresie și bolile de inimă

Legătura dintre depresie și anxietate este cunoscută de către specialiști de foarte mult timp, iar cercetările...129

6 iul 00:00SănătateStudiu: Nivelul de cortizol influențează procesul de îmbătrânire?

Un nivel scăzut al hormonului de stres numit cortizol contribuie la procesul de îmbătrânire, arată rezultatele unui...128

6 iul 00:00Sănătate9 descoperiri surprinzătoare ale psihologilor despre anxietate

Oamenii de știință fac în permanentă studii cu privire la anxietate, cauzele acesteia, dar și posibile remedii și...130

6 iul 00:00SănătatePiureuri pentru bebeluși - de la ce vârstă îi poți da fructe și legume

Dacă micuțul tău de 6 luni este gata să înceapă să mănânce alimente solide, probabil că te întrebi cum...133

6 iul 00:00SănătateMicronutrienți esențiali în sarcină și în alăptare

Nevoile de macro și micronutrienți în timpul sarcinii și alăptării sunt crescute în raport cu cele pe care le au...131

6 iul 00:00SănătateVerbina: proprietăți, beneficii și contraindicații

133

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT