REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

BOMBĂ! Dosarul în care se cere DEMOLAREA blocului Sirmei Caraman din FALEZĂ NORD se REJUDECĂ!

BOMBĂ! Dosarul în care se cere DEMOLAREA blocului Sirmei Caraman din FALEZĂ NORD se REJUDECĂ!

Replica API 11 iunie 2021 | 23:42 7472

Blocul cu 12 etaje din Faleză Nord, construit în buza plajei Reyna, deținut de familia fostului secretar de stat Sirma Caraman, se află, în continuare, în atenția judecătorilor, după ce s-a cerut demolarea clădirii. În primă fază, familia Caraman câștiga în instanță procesul însă, la apel, magistrații au decis rejudecarea dosarului.

SC Cristian Impex SRL, firmă ce aparţine în acte lui Cristian Caraman, fiul Sirmei Caraman, fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi fost director executiv al Consiliului Judeţean Tulcea, a avut judecătorii de partea sa la instanța de fond și au respins cererea de autorizare pentru desființarea lucrărilor. Soluția s-a dat la finele anului trecut, în favoarea familiei Caraman, acțiunea fiind respinsă pe motiv că reclamanta, în speță Asociația Constanța Altfel, nu are calitate procesual activă, excepție invocată invocată de către Cristian Impex SRL.

Soluția însă a fost atacată, apelul fiind judecat de magistrații Tribunalului Constanța, care au dispus rejudecarea dosarului și retrimiterea lui la Judecătoria Constanța. Decizia a fost pronunțată luna trecută. Acum, dosarul a ajuns, din nou, la Judecătoria Constanța

Proiectul a fost cedat de trei italieni societății Cristian Impex, de la 6 etaje a ajuns la 12

Inițial, autorizația de construire pentru blocul cu pricina a fost eliberată pentru societatea Best Wood Company SA, deținută de trei italieni, Mattia Venezia, Michele Arriello și Carmelo Gariffo, însă proiectul a fost cedat, trei ani mai târziu, firmei Cristian-Impex. În 2015, societatea familiei Caraman a demarat procedurile pentru spraetajare, dar nu i s-au eliberat documentele necesare. Între timp, cum-necum, problema a fost rezolvată! Acum, se invocă nelegalitatea autorizațiilor și a documentației urbanistice ce a stat la baza eliberării acestora și/sau al executării lucrărilor de construire cu nerespectarea autorizațiilor valabil eliberate.

De la Cuptorul cu plăcinte, la bloc cu 12 etaje

Societatea Cristian Impex SRL deţine fabrica de pâine „Cuptorul de Aur“, înființată încă din 1994, dar care de-a lungul timpului a reuşit să depăşească stadiul de patiserie în Piaţa Veche din Tulcea. Firma are acum în spate o fabrică modernizată pe baza unui proiect de 1,3 milioane de euro, finanţare europeană. Aceeaşi societate, Cristian Impex SRL, a bifat şi un proiect FEADR, pentru siloz şi moară cereale, în valoare de aproximativ 200.000 euro.

Sirma Caraman şi Decebal Făgădău, la semnarea unui contract

Anul trecut, societatea deținută de Cristian Caraman a avut cifra de afaceri în valoare de 171.404.350 lei, profitul de 1.201.989 lei, iar datoriile au ajuns la 67.408.414 lei.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108