rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 6 iulie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Bombă! Eugen Teodorovici: Spitalul Județean Constanța nu e sigur; la primul cutremur, pică! Video

Fostul ministrul al Fondurilor Europene și al Finanțelor, Eugen Teodorovici, explică, într-un interviu acordat ziarului Replica, soluțiile pe care le are la îndemână în contextual creșterii nejustificate a prețului la carburanți, dar a vorbit și despre modul în care marile partide din România aflate la Guvernare, PNL și PSD, gestionează sau… cum nu gestionează criza economică care a lovit România. Aceste subiecte, și nu numai, le va aborda în prima parte a interviului. În ediția de mâine, 21 iunie, vom reveni cu PARTEA a DOUA a interviului, în cadrul căreia Teodorovici explică de ce România nu a intrat în Spaţiul Schengen, de ce nu am trecut, încă, la moneda euro, dar a vorbit și despre Constanța și relația sa cu primarul Vergil Chițac, însă ne spune unde și dacă va candida, în 2024.

În debutul interviului, l-am întrebat pe fostul ministru al Finanțelor cum i se par modificările aduse Legii Securității Naționale, care ar urma să schimbe activitatea principalelor instituții secrete din România: SRI și SIE. Principalele modificări vizează ca persoanele fizice și juridice, precum și autoritățile și instituțiile publice, să fie obligate să acorde sprijin SRI atunci când serviciul cere acest lucru, în cadrul operațiunilor sale sau ca procurorii să intre în SRI cu acordul șefului statului, iar ofițerii să poate fi anchetați, reținuți, de un procuror agreat.

E normal să fie o colaborare cu aceste instituții, că sunt date care pot ajuta la anumite spețe. Iar ceea ce înseamnă acces la anumite date din sistem, acolo cred că e obligatoriu să fie un mandat al unui judecător. Șeful statului nu e judecător, nu-mi apără drepturile ca și cetățean”, spune Teodorovici, fără a dezvolta prea mult subiectul, întrucât nu avea cunoștință de noile propuneri.

România trebuie să identifice sursele publice care se cheltuie nejustificat

România nu are bani, dar plătește salarii foarte mari…”Aceasta este o poveste spusă de cei care nu cunosc economia. Nu există ca un stat, chiar și România, care să nu aibă bani. România are deficit, e normal să se împrumute. Nu se pune problema fondurilor, ci de costul acestora. România ar trebui să fie preocupată în a identifica sursele publice în care se cheltuie nejustificat, să vadă în economii ce se poate regla, astfel încât cetățenii să-și plătească taxele, dar și să găsească căi pentru a stimula economia și a asigura un minim nivel de venit.

Se discută la nivel European de o pensie minimă și chiar de un salariu minim. De încadrat se va încadra România, dar va fi dificil să-l susțină. Nu va fi un salariu foarte jos, atunci trebuie să te gândești din timp ce poți să faci ca firmele să-și permită să susțină acest salariu. Va fi ca un tăvălug pentru firme, dacă statul nu face ca economia să crească și să susțină aceste salarii minime. Să profite de Covid, de război… oamenii isteți fac business. România poate să invoce aceste argumente, dacă ai imaginație poți să faci cam tot pentru firme și cetățeni

Teodorovici a venit cu soluții pentru scăderea prețului la combustibil… dar nu-l ascultă nimeni

Și a dat și un exemplu, pe partea de combustibil, pentru că tot există scandalul creșterii nejustificate a prețurilor. ”A ajuns litrul de benzină undeva la 11 lei, ceea ce este enorm și nejustificat. De ce? Luăm ca dată de referință 1 ianuarie 2022. Prețul era de aproximativ 6 lei. De atunci, prețul barilului de petrol nu a crescut astfel încât să justifice o astfel de creștere la pompă. Atunci, Statul poate să impună... are spațiul legal, atât la nivel European dar și național… iei prețul de referință, media prețului la 1 ianuarie, 6 lei, spui că de la 1 iulie prețul va fi plafonat pentru un an de zile, și în același timp, tu plafonând prețul, îți permiți, ca Stat, să scazi TVA-ul de la 19 la 5 %, astfel încât această scădere să se regăsească în buzunarul consumatorului. Fără o plafonare, TVA ul, dacă-l reduce, se va duce ca profit în buzunarul benzinarului. E o soluție care se poate aplica, fără restricții la nivel European

Am trimis soluțiile și domnului Ciucă, și domnului Ciolacu… nici măcar un răspuns, nici un „Mulțumesc!”

Acesta a declarat că a transmis soluțiile și lui Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, dar nu a primit nici măcar un ”Mulțumesc!”. ”I-am trimis-o și domnului Ciucă, și domnului Ciolacu… nici măcar un răspuns. Măcar din respect ”Mulțumesc foarte mult, analizăm”. Probabil din aroganță nu acceptă. Dialog clar nu există între Guvern și lumea reală. Se pune întrebarea dacă ei înțeleg problemele: se pare că nu. Pentru că nu poți să vii cu măsuri ciudate…să supraimpozitezi veniturile din zona bugetară, iar în altă parte să nu te uiți. E o măsură neconstituțională. Se fac greșeli și înțeleg de ce. Supraimpozitarea pensiilor speciale cu 90 %... ce pui peste 50 % e confiscare de venituri, iar CCR spune că e neconstituțională. Nici nu știu, nici nu vor și nici nu pot!

Cât cheltuie România cu AGA și Consiliile de Administrație din companiile de stat

Câți bani cheltuie statul cu AGA și Consiliile de Administrație din companiile românești? Mult, spune Teodorovici. ”Marile partide aflate la putere ar putea să facă o schimbare, să ia pas cu pas și să curețe aceste situații. Dacă vrei să faci curățenie în instituțiile publice, du-te jos: ai sporuri de poluare… de la ce să te poluezi? De la praful din birou. 10.000 de angajați la stat cu 10.000 lei brut… sporurile pentru doctorat… cine a făcut doctorat, a făcut pentru el, nu pentru altcineva.

Economiile care s-ar putea realiza în zona publică ar fi undeva la câteva miliarde de euro pe an. Avem un milion și ceva de mii de bugetari. Se poate face, clar, o reducere. Numărul e supraestimat pentru ce face astăzi România. Ministerul Fondurilor Europene are 2000 de angajați, eu am început cu câteva sute. Ce fac ei pentru fondurile europene? E nevoie de o resetare a României, dar contează cine va face această resetare”.

În parcările cluburilor din Constanța vedem tot felul de bolizi… dacă verifici proprietarul, acea mașină nu există nicăieri

Fiscul a descoperit diferențe de 20 de miliarde de euro între veniturile estimate de ANAF și veniturile declarate de circa 560.000 de persoane fizice. Cum se poate ca șmecherii care sfidează cu opulență și luxul care-l afișează să nu fi plătit în viața lor un impozit, iar veniturile lor să fie inexistente? ”Și în Constanța îi vedem cu bolizii care parchează la cluburile mari de noapte. Dacă verifici proprietarul, acea mașină nu există pe nicăieri. E o situație reală. Dar să nu uităm că aceste bunuri trebuie dovedite ca ANAF să poate interveni. Situațiile astea sunt greu de demonstrat. Le au pe firme, care sunt ale altora. Avem în România firme sărace cu patroni bogați”, spune Teodorovici.

Cum explică faptul că nu se respectă decizia CCR, care a declarat constituțională întreruperea termenului de prescripție a răspunderii penale? ”În acest domeniu, nu se poate întâmpla nimic întâmplător. Ceva, cineva a lăsat să se întâmple astfel de lucruri pentru ca unii sau alții să beneficieze. Au o logică în spate și o explicație. Chiar și trecerea prin Parlament, tacit, a unor legi. Se va face, poate, dacă se dorește, un proiect de lege. Românii nu trebuie să mai fie naivi și să mai creadă în promisiuni

Ciucă și Iohannis sunt de vină că nu e Spital Regional la Constanța

Teodorovici și-a exprimat nemulțumirea și vizavi de subiectul Spitalului Regional Constanța. Acesta spune cine este vinovat pentru eșuarea proiectului. ”A existat o discuție cu președintele Turciei, eu am fost la Ankara, cu mandat. Erdogan a spus: avem onoarea să lucrăm cu ministrul de finanțe pentru a construi spitalul regional de la Constanța. Se poate confirma lucrul acesta. A fost blocat de președenția României, am documente. Spital trebuia făcut... erau identificate 10 hectare. Eram dispus să pun cele 400 și ceva de milioane de euro, cât a costat spitalul, făceam acord între guverne, am schimbat legi în România să am temei legal dar, din păcate, cei care conduc astăzi Guvernul au fost, la acea vreme, lucrători la Ministerul Apărării Naționale și exist un refuz dat de dânșii în a se lua fonduri din cei 2 % pentru apărare. Pentru că acest spital trebuia să aibă și caracter militar. Am vrut să iau 2% de la Apărare, să fac spital militar, să pot să fac acord Guvern-Guvern, să nu mai fac licitații în care toți să-și bage mâinile și să nu se aștepte ani de zile până la începerea lucrărilor. Domnul Ciucă, la acea vreme șeful Statului Major, nu a înțeles că eu nu luam cei 2% și rămânea neumplută găurica, ci ca să pot face această soluție. După care tot eu veneam și finanțam, că doar nu eram nebun să las țara fără 2% la Apărare. Ciucă și domnul președinte sunt de vină. Și pot dovedi cu acte. Schiță a fost, dorință a fost… azi ar fi fost aproape gata”.

Existe analize la nivelul Guvernului… Spitalul Județean, la primul cutremur, pică

Mai mult, Teodorovici vine cu o ipoteză... cutremurătoare: ”Este o zonă care are bază NATO, turiști, cetățenii nu mai au unde să se trateze... pentru că Spitalul Județean, la un cutremur, pică. Există analize la nivelul Guvernului care arată că Spitalul Județean nu este sigur din punct de vedere seismic. Există astfel de informări de pe vremea când Sorina Pintea era ministrul Sănătății, și eu al Finanțelor”.

Constanța a avut ministru la Transporturi și alte ministere, ce au făcut?! Fel și fel de habarniști

De ce nu s-a făcut, în 30 de ani, Autostrada Ploiești – Brașov sau de ce nu se vrea Alternativa Techirghiol, care ar fluidiza traficul spre sudul litoralului…”întrebați ministerul Transporturilor. Constanța a avut miniștri la Transporturi (n.red. Felix Stroe), la Turism (n.red. Mircea Titus Dobre), la Ministerul Dezvoltării (n.red. Sevil Shaidehh)…. Ce au făcut? Pentru că au fost tot timpul fel și fel de habarniști în Transporturi. Nu mă feresc să o spun nici pentru domnul Orban, care a fost ministrul Transporturilor”, spune Teodorovici.

Vreau să demonstrez celor care au spus că am stat toată viața mea la stat că voi fi un foarte bun om de afaceri

De ce a ieșit din viața politică și care este motivul pentru care nu revine... deocamdată? ”M-am dus la Curtea de Conturi Tulcea, în 2020, și m-am suspendat din Organizația Tulcea, că statul nu-mi permitea să fiu și membru de partid, iar apoi am decis sa ies din partid la 1 martie 2021. Activez în privat. Vreau să demonstrez celor care au spus că am stat toată viața mea la stat că voi fi un foarte bun om de afaceri. Și le-am recomandat să se uite la cifra de afaceri la companiile unde eu sunt total sau parțial parte. Și vor avea o surpriză: vor constata că pot să fac mai bine business decât cei care m-au acuzat că nu mă pricep”.

Nu am stat la stat pentru avantaje

”Eu nu am stat la stat pentru avantaje, nu am beneficiat niciodată de serviciul SPP, n-am stat în vilele de la Neptun. E un serviciu inutil, că România nu e o țară să vină cineva de afară să te răpească. Miniștrii țin SPP-iști pentru că le e frică de furia populației. Nu am avut nevoie, am mers între românii și merg, cu mare drag”.

Mai multe declarații, puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

În ediția de mâine, 21 iunie, revenim cu partea a doua a interviului, în cadrul căreia Eugen Teodorovici vorbește despre alegerile din 2024, ne spune unde și dacă va candida, dar vorbește și despre Constanța și ne spune cum este condus municipiul de către liberalul Vergil Chițac, fostul lui coleg de Senat.

Mirela PASCAL

luni, 20 iunie 20223986
GANDUL.RO
Mărturisire tulburătoare a tatălui Roxanei, românca ucisă de rechin, în Egipt
mai mult...Interviuri
1 iul 00:10InterviuriZoom Beach a dat startul distracției: sporturi nautice, filme în aer liber și mega petreceri. Video

Zoom Beach este una dintre plajele de top din Faleză Nord! Administratorul Ioan Picu a pornit, în urmă cu 10 ani, de...2785

23 iun 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu circulă cu mașina electrică, ca să facă economie la combustibil. Video2577
21 iun 00:08InterviuriEugen Teodorovici se pregătește pentru președinția României. Video1802
24 mai 00:05InterviuriCristinel Dragomir: PSD Constanța nu mai există din vina celor care îl conduc! Video

A fost două mandate vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președinte interimar, după reținerea...4353

20 mai 00:11InterviuriLungoci: Făgădău a fost un bun manager, despre Mazăre am o reţinere... Video3369
19 mai 00:12InterviuriMohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO7169
18 mai 00:10InterviuriLiviu Brăiloiu: Rămân în PSD. Bun, rău, de pușcăriași… eu acolo rămân. Video

Într-o perioadă în care toată lumea aleargă după putere și funcții, Tit Liviu Brăiloiu, fost senator PSD de...4169

17 mai 00:11InterviuriCoșa spune că autorecenzarea nu e periculoasă: Unele date sunt deja în sistem! Video2574
7 mai 00:15InterviuriDezvăluiri! Care ar fi ”mecanismul jafului organizat din Mangalia”?! Video5757
5 mai 22:01InterviuriDelicoti: Legislația este problema reală a României în ceea ce privește administraţia publică! Video

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost prezent în studioul Replica de Constanţa, miercuri, 4 mai, în...2730

20 apr 00:04InterviuriLică Neagu: Tariful la taximetrie va fi de maxim 3,5 lei/km! Video3013
16 apr 00:38InterviuriNiculescu: Am plafonat prețurile la gaze și energie printr-o nouă schemă de sprijin. Video4085
Vremea
18.4°18.4° - 20.8° miercuri, 6 iulie 2022
ConstanțaUmiditate: 55%
Vânt: 1.72 m/s
Presiune: 1014 milibari

Loto
6/49424419282613
5/403327383218
joker28272059
Horoscop
mai mult...SPSportRT
6 iul 21:36SportTenis: Djokovic, în semifinale la Wimbledon

Jucătorul sârb de tenis Novak Djokovic (3 ATP, principal favorit) s-a calificat miercuri în semifinalele turneului de...168

6 iul 21:36SportÎnot-CE 2022 de juniori: David Popovici, calificat fără emoţii în finala de la 200 m liber la Otopeni

David Popovici, dublu campion mondial de seniori, s-a calificat cu al doilea timp în finala probei de 200 m liber,...150

6 iul 21:34SportBaschetbalista americană arestată în Rusia îi scrie lui Joe Biden din închisoare

Starul baschetului feminin din SUA și, totodată, una dintre cele mai bune jucătoare de baschet din lume, Brittney...406

6 iul 21:35SportUn fotbalist din Premier League și al naționalei Angliei a fost arestat pentru viol

Un fotbalist din Premier League, care era așteptat să participe la Cupa Mondială din această iarnă, a fost arestat...290

Local
6 iul 23:43LocalPompierii români intervin pentru stingerea unui incendiu la nord de Atena

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă informează marţi că 28 de pompieri români cu trei maşini de stingere...240

6 iul 23:43LocalPrimele semnale ale crizei imobiliare: prețurile apartamentelor au scăzut în ultima lună

Prețurile solicitate în iunie pentru apartamentele noi și vechi disponibile spre vânzare la nivel național s-au...342

6 iul 23:44LocalRAEDPP continuă reparația imobilelor din zona peninsulară

248

6 iul 23:42LocalAnunț al Societății Termoficare, legat de procesele verbale de stabilire a consumurilor de energie termică

Începând cu data de miercuri, 06 iulie 2022, până vineri, 08 iulie 2022, reprezentanţii asociaţiilor de...260

6 iul 23:12LocalCopiii ucraineni nu vor mai putea face şcoală în limba maternă la Constanţa

Şcoala ucraineană de la Constanţa ar putea fi închisă şi sute de copii refugiaţi din calea războiului ar...544

6 iul 23:43LocalBărbat în pericol de înec, la Techirghiol

Serviciul Județean de Ambulanță a fost solicitat să intervină marți, 5 iulie, în Techirghiol, la Zarguzon, acolo...498

6 iul 23:44LocalInspectorii ITM, acțiuni de control în domeniul construcțiilor

Având în vedere obiectivele specifice ale Inspecției Muncii stabilite prin lege cât și prin Programul Cadru de...290

6 iul 23:44LocalBeți și fără permis, pe drumurile din Constanța

La data de 4 iulie a.c., în jurul orei 7.00, polițiști din cadrul Biroului de Poliție Vama Veche – 2 Mai au...336

6 iul 23:44LocalBărbat din Medgidia, reținut pentru țepe online

286

Politică
6 iul 23:28PoliticăAUR solicită BNR scăderea dobânzilor

AUR solicită BNR să utilizeze cu discernământ dobânda de politică monetară, „astfel încât românii și mediul...170

6 iul 23:28PoliticăGabriela Firea anunță corectarea unei legi strâmbe și odioase

Ministrul Familiei, Gabriela Firea anunţă că părinţii copiilor cu afecţiuni grave - precum boli ale structurilor...302

6 iul 23:34PoliticăCurtea Europeană de Justiție nu va fi sesizată în dosarul Hidroelectrica, în care apare și Elena Udrea

255

6 iul 00:06PoliticăOrban: Guvernul loveşte în micii întreprinzători, în acţionari, în românii cu venituri independente

Guvernul loveşte în micii întreprinzători, în acţionarii companiilor, în românii care obţin venituri din...221

6 iul 00:07PoliticăIohannis: Nu avem un plan de a intra într-un procedeu de austeritate

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că în prezent nu există "un plan" pentru România de a intra...210

6 iul 00:06PoliticăIohannis: Este nevoie de revizuirea şi modernizarea Constituţiei

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că "este nevoie de revizuirea şi modernizarea Constituţiei", dar acest...166

6 iul 23:29PoliticăProiect: Impozitul specific va fi abrogat

Ministerul Finanţelor propune abrogarea impozitului specific unor activităţi, începând din luna august a acestui...619

6 iul 23:30PoliticăProiect: Firmele din comerţ cu cifra de afaceri mai mare de 10.000 de euro, obligate să accepte plata cu cardul

Persoanele juridice care desfăşoară activităţi de comerţ şi prestări servicii vor fi obligate să accepte ca...465

6 iul 23:30PoliticăMinisterul Finanţelor a publicat proiectul de modificare a Codului Fiscal

401

Interviuri
19 mai 00:12InterviuriMohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO

A lăsat mediul de afaceri, după 30 de ani, pentru a începe o carieră în politică. Are încredere că poate schimba...7169

18 mai 00:10InterviuriLiviu Brăiloiu: Rămân în PSD. Bun, rău, de pușcăriași… eu acolo rămân. Video

Într-o perioadă în care toată lumea aleargă după putere și funcții, Tit Liviu Brăiloiu, fost senator PSD de...4169

17 mai 00:11InterviuriCoșa spune că autorecenzarea nu e periculoasă: Unele date sunt deja în sistem! Video

2574

20 iun 00:03InterviuriBombă! Eugen Teodorovici: Spitalul Județean Constanța nu e sigur; la primul cutremur, pică! Video

Fostul ministrul al Fondurilor Europene și al Finanțelor, Eugen Teodorovici, explică, într-un interviu acordat...3988

24 mai 00:05InterviuriCristinel Dragomir: PSD Constanța nu mai există din vina celor care îl conduc! Video

A fost două mandate vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președinte interimar, după reținerea...4353

20 mai 00:11InterviuriLungoci: Făgădău a fost un bun manager, despre Mazăre am o reţinere... Video

Deputatul PSD, Lucian Lungoci, s-a aflat în studioul Replica de Constanţa, joi, 19 mai, unde a discutat despre legea...3369

7 mai 00:15InterviuriDezvăluiri! Care ar fi ”mecanismul jafului organizat din Mangalia”?! Video

Dacă în plan personal, Radu Cristian se poate lăuda cu o avere de invidiat, nu același lucru se poate spune despre...5757

5 mai 22:01InterviuriDelicoti: Legislația este problema reală a României în ceea ce privește administraţia publică! Video

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost prezent în studioul Replica de Constanţa, miercuri, 4 mai, în...2730

20 apr 00:04InterviuriLică Neagu: Tariful la taximetrie va fi de maxim 3,5 lei/km! Video

3013

Monden
6 iul 00:00MondenLindsay Lohan s-a făcut fată cuminte! Cu cine s-a căsătorit în secret

Lindsay Lohan, în vârstă de 36 de ani, este gata să lase trecutul întunecat în urmă și să înceapă o nouă...64

6 iul 00:00MondenCelebrul Woody Allen se retrage din lumea filmului, după acuzațiile sexuale?

Într-o apariție rară în spațiul public, regizorul și scenaristul Woody Allen, câștigător al premiului Oscar,...61

6 iul 00:00MondenTom Cruise, părăsit pentru un actor de mâna a doua! A fost înlocuit cu un „vegetarian păgân”

73

6 iul 00:00MondenRomanița Iovan a spus „DA”, în secret! Iubitul a cerut-o în căsătorie: „După 14 ani...”

Romanița Iovan a făcut marele anunț și a povestit că, după 14 ani de relație, iubitul ei, avocatul Iulian Gogan a...70

6 iul 09:37MondenRicky Martin, vizat de un ordin de protecție, în urma unui presupus abuz casnic

Ricky Martin, 50 de ani, este în centrul unui presupus scandal conjugal, în Puerto Rico, unde o instanță a emis un...69

6 iul 00:00MondenKim Kardashian, rateu de sute de dolari! O clientă a rămas cu gura căscată, iată ce a pățit

Kim Kardashian este fondatoarea brandului Skims care face furori la nivel global, având în vedere piesele comode și...68

6 iul 00:00MondenMarcel Iureş, omagiu lui Ion Caramitru: 'Sunt oameni care au în buzunarele lor binele făcut de Pino'

Gala Premiilor UNITER 2022, ediţia a 30-a, care anul acesta îi este dedicată lui Ion Caramitru, are loc la Palatul...71

6 iul 09:16MondenHBO Max opreşte producţiile din multe ţări europene

Warner Bros. Discovery a decis că este timpul să facă economii şi a oprit producţia de conţinut local din multe...69

6 iul 09:08MondenFilmul "Faithless", al cărui scenariu a fost scris de Ingmar Bergman, va fi adaptat într-un serial TV

64

Mapamond
6 iul 00:10MapamondSuedia și Finlanda au semnat protocolul de aderare la NATO

Suedia și Finlanda sunt așteptate au semnat marți protocolul oficial pentru aderarea la NATO. Cele două țări...235

6 iul 23:31MapamondGuvernatorul din Odesa le cere rușilor să capituleze

Două rachete rusești au lovit săptămâna trecută un bloc de apartamente cu mai multe etaje și un centru de...289

6 iul 23:31MapamondVladimir Putin se răzbună pe Recep Erdogan

699

6 iul 23:33MapamondRăzboiul din Ucraina: un soldat francez în vârstă de 20 de ani a fost ucis în luptele de la Harkov

Un al doilea soldat francez a murit în luptă în Ucraina. Potrivit RTL, Adrien D., în vârstă de 20 de ani, a fost...230

6 iul 23:33MapamondKadîrov a regizat o scenetă ridicolă despre o falsă capitulare a Ucrainei

Liderul cecen, Ramzan Kadîrov, a angajat un actor care să joace rolul lui Volodimir Zelenski într-o scenetă în care...306

6 iul 23:33MapamondÎn timp ce rușii 'denazifică' Ucraina, Serghei Lavrov se afișează alături de o zvastică

Rusia numește războiul din Ucraina ”operațiune specială”, iar scopul declarat al acestei misiuni este...345

6 iul 23:32MapamondItalia a decretat stare de urgență din cauza secetei

Italia a declarat luni stare de urgenţă în cinci regiuni din nord şi a anunţat deblocarea unui fond de 36,5...305

6 iul 23:32MapamondUn tânăr sub 20 de ani a provocat măcelul de la parada de Ziua Americii. Video

Cel puţin şase persoane au fost ucise, iar alte 24 au fost rănite într-un atac armat, luni, în nordul Statelor...1142

5 iul 13:52MapamondBătaie cruntă între muncitori români și ucraineni, la o fermă

2030

Sănătate
6 iul 00:00SănătatePenurie de medici în Germania după noul val Covid-19: totul ar fi început după un eveniment

Spitalele din landul Schleswig-Holstein, situat în nordul Germaniei, se confruntă cu o penurie severă de personal...71

6 iul 00:00SănătateOrganizaţia Salvaţi Copiii: Fenomenul mamelor minore, unul cronicizat în România

Fenomenul mamelor minore este unul cronicizat în România, susţin reprezentanţii organizaţiei Salvaţi Copiii, fiind...66

6 iul 00:00SănătateLaboratorul francez Sanofi va distribui 30 de tipuri de medicamente pentru ţările sărace

80

6 iul 00:00SănătateAtenție! Ibuprofenul ar putea afecta grav rinichii; simptomele pot apărea la glezne

Crampe sau dureri menstruale, febră sau inflamație, migrene sau disconfort cauzat de artrită: nu-i nicio problemă!...73

6 iul 00:00SănătatePrimele simptome că ai tiroida „leneșă.” Tot organismul are de suferit

Hipotiroidismul este o afecțiune des întâlnită mai ales la femeile de peste 55 de ani, o boală în care glanda...86

6 iul 21:42SănătateRafila: Există suficient vaccin în depozite, avem peste opt milioane de doze şi la medicii de familie

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, anunţă că activitatea de vaccinare anti-COVID se va derula prin...74

6 iul 00:00SănătatePremieră: O pacientă care suferă de 14 ani de diabet a primit o pompă cu insulină

O pacientă care suferă de diabet zaharat de mai bine de 14 ani și care era dependentă de injecțiile cu insulină a...75

6 iul 00:00SănătateMS: 7.726 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 în ultima săptămână, aproape dublu faţă de perioada precedentă

Un număr de 7.726 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în perioada 27 iunie - 3...68

6 iul 00:00SănătateMS: 52 de persoane cu COVID-19 - la terapie intensivă; 16 decese raportate în ultima săptămână

70

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT