rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 11 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Bombă! Gelil Eserghep, dat jos de judecători din funcția de președinte al UDTTMR!

UDTTMR rămâne fără președinte, după ce a fost dat jos de judecători! Uniunea Democrată a Tătarilor Turco Musulmani din România a organizat pe 20 mai 2017 Congresul Naţional în cadrul căruia Gelil Eserghep, vechi pe tron, a fost desemnat preşedinte. El a mai fost ales și în 2016, tot în Congres, însă a fost anulat de Tribunalul Constanța în urma plângerii depuse de fostul deputat al tătarilor, Varol Amet. Iată că istoria se repetă, iar Congresul prin care Eserghep și-a readjudecat funcția de președinte a fost anulat, din nou. În paralel, Curtea de Conturi cere anchetarea lui, pentru prejudicii aduse Uniunii.

Lovitură dură pentru fostul deputat Gelil Eserghep, patronul de la Metropolitan. Își pierde tronul de la UDTTMR. Judecătorii au anulat, definitiv, miercuri, 8 iunie, Congresul din 2017 prin care acesta a fost ales președinte.

Gelil Eserghep, la momentul alegerilor din 2017

Trei dosare conexate într-unul singur. Ce s-a cerut în instanță!

Procesul a trecut prin mai mult etape, până să se ajungă la o decizie definitivă. În dosar s-a solicitat constatarea faptului că Comisia de etică și legislație a UDTTMR este un organ invalid și ilegal, dar și anularea hotărârii prin care s-a decis organizarea Congresului UDTTMR în data de 20.05.2017, cât și anularea Congresului UDTTMR în care Eserghep a fost ales președinte.

reclamanții au scandat, în 2017, înainte de Congres

În primă fază, în mai 2018, Judecătoria a admis, în parte, cererea și a dispus doar anularea unei hotărâri din aprilie 2017 adoptată de Consiliul reprezentanților UDTTMR. Însă, la apel, în octombrie 2020, Tribunalul Constanța a dispus rejudecarea dosarului de către prima instanță. Un an mai târziu, Judecătoria Constanța s-a pronunțat din nou. A anulat Hotărârea Consiliului Reprezentanţilor prin care s -a decis organizarea congresului din data de 20.05.2017, Hotărârea Congresului Naţional organizat în data de 20.05.2017 şi a tuturor măsurilor adoptate în cadrul acestuia, ca fiind adoptate de către un organ nestatutar.

Nici de data aceasta decizia nu a fost definitivă, așa că dosarul a ajuns, din nou la Tribunal, în faza de apel, formulat de UDTTMR. Marți, 8 iunie a.c., judecătorii de aici s-au pronunțat definitiv: ”Respinge ca nefondat apelul. Respinge ca nefondată cererea intimaţilor de obligare a apelantei la plata cheltuielilor de judecată în apel. Definitivă”, se arată în minuta instanței”, se arată în minuta instanței.

De ce nu este dorit Gelil Eserghep

Gelil Eserghep a fost contestat, încă de dinaintea Congresului din 2017, de un Comitet de inițiativă pentru reorganizarea UDTTMR pe motiv că Gelil Eserghep ar fi fost condamnat penal pentru fapte de corupţie, “încălcând astfel prevederilor statutare, prin care nu pot fi aleşi în organele de conducere ale UDTTMR persoanele care au fost condamnate, chiar și cu suspendare, în baza unei hotărâri judecătoreşti definitive”. Comitetul de inițiativă pentru reorganizarea UDTTMR este condus de Mefchiure Gafar, care a acuzat conducerea Uniunii, de mai multe ori, de mârșăvie și de încălcarea hotărârilor instanței.

Curtea de Conturi vrea cercetarea penală a lui Gelil Eserghep și a contabilei de la UDTTMR

Într-un alt dosar, Curtea de Conturi cere, din nou, cercetarea penală a lui Gelil Eserghep. Și spunem ”din nou”, pentru că fostul deputat a fost urmărit penal, însă procurorii au dat NUP, în octombrie 2021. Alături de el a fost cercetată și contabilă șefă a UDTTMR, Leila Ciorabai. Pe noiembrie anul trecut, instituția de control a formulat plângere împotriva soluţiei de neurmărire/netrimitere judecată, în ceea ce-l privește pe Gelil Eserghep.

La termenul din 30 mai, judecătorii au amânat pronunțarea pentru 24 iunie.

Curtea de Conturi a dispus cercetarea penală a fostului deputat, în urma unui control efectuat la UDTTMR, în 2017. UDTTMR nu ar fi înregistrat în mod distinct în evidenţa contabilă bunurile achiziţionate din fondurile alocate de la bugetul statului. Ar fi efectuat plăţi în sumă de 1.474.000 de lei, reprezentând contravaloarea unor servicii (cazare, transport) şi achiziţii de produse, pentru care nu au fost prezentate documente care să certifice necesitatea, achiziţionarea şi realizarea acestora, iar cheltuieli în sumă de 726.000 de lei s-au înregistrat cu nerespectarea principiilor de economicitate şi eficienţă în utilizarea fondurilor alocate de la bugetul statului, precum şi cheltuieli în sumă de 302.000 de lei, fără a avea legătură cu obiectul de activitate şi statutul UDTTMR.

Precizăm că Gelil Eserghep nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Traiectoria politică a lui Gelil Eserghep și problemele cu justiția

Gelil Eserghep este un cunoscut om de afaceri în Constanţa, mai ales prin firma de transport pe care o controlează, Metropolitan. A fost deputat în Parlamentul României în mandatele 2000-2004 și 2004-2008 din partea PRM Constanța. După plecarea sa din PRM în septembrie 2008, Gelil Eserghep a devenit membru în Partidul Conservator. După un timp a părăsit și acest partid și a devenit președinte al UDTTMR, în 2012. A fost susținătorul USL, apoi al PSD iar la alegerile din 2020, s-a reorientat către PNL. Și, nu degeaba: s-a ales cu o funcție în CJ, fiind consilierul onorific pe probleme ale unor minorităţi din judeţul Constanţa al președintelui Mihai Lupu.

Reamintim că, Gelil Eserghep și cumnatul său, Iucsel Selamet, fostul subprefect al judeţului Constanţa, au fost trimiși în judecată de DN. Selamet a fost acuzat că a încercat să mituiască un polițist pentru a-i da o soluție favorabilă în dosarul în care fostul subprefect era anchetat. La rândul lui, Eserghep a fost judecat pentru că l-a atenționat pe cumnatul său să nu mai vorbească la telefon deoarece este ascultat de anchetatori. În 2014, Selamet fost condamnat la un an și două luni cu suspendare pentru dare de mită și Eserghep la un an cu suspendare pentru favorizarea infractorului.

Mirela PASCAL

joi, 9 iunie 20227951
Party Oldies but Goldies - FU(N)KING WITH THE 90's la FORM BEACH CLUB
GANDUL.RO
Jurnalul criminalului din Bascov. A decis să își omoare familia, după ce a aflat că vrea să îl interneze
Comentarii

1213Dinu(10 iun 18:09)
Pai cum naibii, varol il contesta si acum sunt tovarasi? Pai cine l-a numit deputat ultima data? Incurcate mai sunt caile foamei!
3718Simona(9 iun 21:08)
Acum te mai lauzi ca ieri ai fost admis in francmasonerie si azi ai primit gradul 33?
5323Vremea(9 iun 20:20)
GELIL E SA PLECI DEFINITIV DIN VIATA POLITICA.
5428T***r(9 iun 14:59)
Uniunea a devenit groapa de gunoi a lui gelil. A angajat toate pitipoanecele pe salarii mari, fura banii prin kuresuri. A vopsit oribil sediul! Vrea sa puna in carca uniunii prejudiul de la curtea de conturi! Daca la primarie curtea de conturi constata prejudiu , primarul care a semnat raspunde nu primaria! Asa ca Gelil nu mai incerca tu sa pui in carca uniunii banii furati de tine si echipa ta! Poate intre timp te gandesti cum juatifici toti banii trasi in ultimul an de stat! Un jeg care nu face mandrie tatarilor!
5423ALTUL MAI UMAN(9 iun 10:39)
a facut destule manevre cu toate partidele. la GUNOI
5626pai avem asa(9 iun 10:09)
el a fost ales in congres.instanta a anulat numirea.dupa ce a fost numit la desemnat pe varol ca fiind deputat. logic ar fi ca varol sa piarda mandatul.dupa avem alianta cu pnl dupa avem numirea acestui i*******r ca fiind consilierul lui chitac.cum facem?avem si noi o replica de la cjc si primarie?varol ce are de spus?furt din bugetul statului cu largul concurs al autoritatilor.la puscarie cu ei.
5529Nac(9 iun 10:01)
Poate se verif8ca si cum masinile de la uniune sunt folosite de angajatii metropo. Cum sunt angajati soferii de la firma lui la uniune. Cum se plimba socru-su si actualul deputat din partea uniunii cu Dusterele noi noutze. In asa zisul grup infravtional sunt implicati chiar si fetze geamiesti. Oricum, astept cu interes deznodamantul. Chiar sunt curios ce o sa se intample cu uniunea, care este o vaca de muls, nu-i de colea 1 milion de euro pe an, fara justificari. Cine o sa plateasca prejudiciile produse in tot qcest timp cat a fost ilegal.
3641Amet(9 iun 09:11)
Va ofticati degeaba astia de la Simpa ca tot inaintea voastra plecam din Mangalia le dam 30 de lei la soferii vostri si pleaca la 2 minute dupa noi ce sa va fac daca dati salariu fix.. asa ca nu mai comentati aiurea Gely face ce vrea v a luat si locul de deputat de la PRM pe vremuri ce mai vreti
5529T***r(9 iun 09:02)
Gelil....pregateste-te de inchisoare!
5020Cenan(9 iun 08:40)
Sclavule vezi ca te-ai murdarit de urda de la Gelil, e multimilionar si o sa putrezeasca in parnaie !
5527Sezghin(9 iun 08:39)
Super!!! Gelil ISTORIE
5216Nogay balasa(9 iun 08:37)
Nogaiul nu chiari!
5336t***r balasi(9 iun 07:45)
Uniunea a devenit un grup infractional organizat. Cei ce se impotrivesc sunt umiliti, santajati, amenintati. Nu se face nimic pentru comunitate, desi statul aloca foarte multi bani UDTTMR. Nu ne simtim reprezentati de acesti interlopi. Acelasi lucru l-au facut si predecesorii lui Eserghep, gasca lui Evren. Tot ce fac este in interes propriu si pentru firmele de casa. Niste hoti.
5440Pff(9 iun 07:16)
Era si timpul ca aceasta comunitate sa scape de acest individ.un personaj nefrecventabil.pentru mine este inexplicabil cum acest abject are trecerea asta in parlament partide politice ambasade consulate.acum toti cei care au stat la masa se vor da la o parte pt voi cei din aceasta comunitate nu v ati rasculat impotriva acestui mafiot.de afacerile lui nu mi pasa,imi pasa de comunitate cu care traim in pace si prietenie de sute ani si care nu s reprezentati la nivelul la care trebuie. Acest gandac infect se pupa cu oamenii lu Kadarov se plimba cu psd pnl la brat si probabil de asta a avut
5631pai(9 iun 07:06)
Nida Ablez de la radio T este amanta lui, asta se stie, cu ce sa si-o tina daca nu cu furaciuni, acest Erseghep dat in judecata si pentru hotiile care le-a facut si bagat in inchisoare unde-i este locul
4156Cenan(9 iun 06:57)
Cum mor unii de invidie, muriti de ciuda ratatilor, Gelil e multimilionar
mai mult...Replica
11 aug 11:58ReplicaVlad Obu, încătușat anul trecut în Mamaia, se dă în stambă în cluburile de fițe de pe litoral! Video

Vlad Obu, tânărul care a fost reținut, anul trecut, de Poliția stațiunii Mamaia, după ce s-a dat în stambă pe...141

11 aug 23:26ReplicaMirela Matichescu nu scapă de probleme, după ce a ridicat ilegal o construcție pe plajă3905
11 aug 00:35ReplicaO fostă angajată la Protecția Consumatorului a ajuns în conducerea ANR3390
11 aug 23:31ReplicaMarian Mitrea și Valentin Ionescu, printre fruntașii de pe lista rușinii cu datorii la ANAF

Agenția Națională de Administrare Fiscala (ANAF) a publicat lista cu datornicii care nu şi-au plătit obligaţiile...1396

11 aug 00:32ReplicaO femeie din Cumpăna a retrăit vremurile comunismului la o pizzerie3717
11 aug 00:26ReplicaGoidea: Aglomerările de la intrare în Port sunt lucruri normale!1102
11 aug 23:15ReplicaFeodor, 5 ani de închisoare cu executare la rejudecarea dosarului de spălare de bani

Robert Iulian Feodor a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală...795

11 aug 00:19ReplicaDupă Tyga, încă un mega-star vine la Mamaia884
11 aug 00:17ReplicaFenomen astronomic uluitor ce nu trebuie ratat pe cerul Constanței1743
11 aug 00:16ReplicaProfesorii nu mai au voie să facă meditații cu elevii de la clasă. Cum vor fi verificați aceștia

Profesorii nu mai au voie să facă meditații cu elevii de la clasă prevede proiectul legii învățământului...1022

11 aug 00:16ReplicaCompania Petrolieră din Azerbaijan deschide o benzinărie în Lazu1209
11 aug 00:15ReplicaCare sunt cele mai periculoase porțiuni de pe litoralul românesc982
Vremea
27.3°27.3° - 29.1° joi, 11 august 2022
ConstanțaUmiditate: 45%
Vânt: 6.67 m/s
Presiune: 1013 milibari

Loto
6/499321764111
5/402761036349
joker418453347
Horoscop
mai mult...SPSportRT
11 aug 00:00SportDan Petrescu, înaintea meciului cu Şahtior Soligorsk: Inspiraţia şi norocul vor decide calificarea

Antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat, miercuri seara, într-o conferinţă de presă, că...167

11 aug 23:40SportTenis: Simona Halep s-a calificat în optimi la Toronto

Jucătoarea română de tenis Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA 1.000 de la Toronto,...368

11 aug 23:36SportFotbal: Antrenorul Adrian Mutu şi-a prelungit contractul cu FC Rapid până în 2025

Antrenorul Adrian Mutu, instalat la conducerea tehnică a echipei FC Rapid în luna martie a acestui an, şi-a prelungit...267

11 aug 23:25SportCupa Mondială 2022 ar putea începe mai devreme - Situație neobișnuită la turneul din Qatar

Turneul final al ​Cupei Mondiale din Qatar va începe cu o zi mai devreme decât era programat, dacă biroul de...379

Local
11 aug 00:01LocalRazii la Constanța! A curs cu amenzi

La data de 9 august a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia, Biroului de Poliție Vama Veche - 2...525

11 aug 00:02LocalAccident cu victimă, în dreptul localității Ovidiu

...641

11 aug 00:03LocalLaurențiu Bădescu, fostul șef al Ambulanței, cercetat penal la sesizarea ANI!

3216

11 aug 00:01LocalProgramul casieriilor RAJA de Sfânta Maria!

RAJA S.A. aduce la cunoștința tuturor abonaților că luni – 15 august 2022, casieriile RAJA și compartimentele...271

11 aug 00:01LocalO nouă ediție „Dancing with the stars” vă așteaptă cu spectacole inedite de film, muzică și dans

Proiectul organizat de Direcția de Cultură, Educație, Sport, Turism din cadrul Primăriei Municipiului Constanța și...369

11 aug 00:03LocalEl este cel de-al cincilea pasager din mașina morții de la Cobadin

Un grav accident a avut loc în cursul nopții de 4 spre 5 august a.c., în comuna Cobadin. Patru tineri, cu vârstele...4468

11 aug 00:02LocalAu fost reluate căutările celor 2 persoane dispărute în mare, la Costinești

Căutările celor 2 persoane dispărute în mare, la Costinești, au fost reluate în cursul dimineții de miercuri, 10...775

11 aug 00:02LocalSeceta a afectat o zonă strict protejată şi caii sălbăticiţi din Deltă

Zona strict protejată Sărături-Murighiol şi caii sălbăticiţi din pădurea Letea au fost afectaţi din cauza...431

11 aug 00:14LocalAfaceristul Florin Madar a ”pus ochii” pe activele THR Marea Neagră

1320

Politică
11 aug 00:04PoliticăPonta: „Eu propun să dăm pastilele de iod doar «focilor fericite» - ei trebuie să supraviețuiască“

Fostul premier Victor Ponta consideră că se discută prea mult despre pastilele de iod și prea puțin despre criza...341

11 aug 00:04PoliticăBudăi: Numărul cetăţenilor ucraineni cu contracte de muncă în România a ajuns la 6.431

Numărul cetăţenilor ucraineni cu contracte de muncă în România a ajuns, miercuri, la 6.431, a declarat ministrul...211

11 aug 00:05PoliticăLiderul senatorilor PNL: Marcel Ciolacu bagă bățul prin gard

331

11 aug 00:05PoliticăCiucă: Suplimentăm cu un miliard de lei bugetul investiţiilor importante în economie

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că în continuare se desfăşoară analize la nivelul fiecărui minister...264

11 aug 00:05PoliticăANAF vrea să-l execute silit pe George Simion

ANAF încearcă să-l execute silit pe George Simion, după ce mai multe amenzi primite de acesta în timpul pandemiei...648

11 aug 00:05PoliticăRobert Negoiţă şi mai mulţi directori şi funcţionari din Primăria sectorului 3, trimişi în judecată de DNA

500

Interviuri
23 iun 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu circulă cu mașina electrică, ca să facă economie la combustibil. Video

Cristian Cîrjaliu, primarul din Agigea, a revenit în studioul Replica pentru a dezbate subiecte de interes local și...3493

21 iun 00:08InterviuriEugen Teodorovici se pregătește pentru președinția României. Video

Eugen Teodorovici a vorbit, în partea a doua a interviului acordat ziarului Replica, despre liberalizarea pieței...2726

20 iun 00:03InterviuriBombă! Eugen Teodorovici: Spitalul Județean Constanța nu e sigur; la primul cutremur, pică! Video

4946

24 mai 00:05InterviuriCristinel Dragomir: PSD Constanța nu mai există din vina celor care îl conduc! Video

A fost două mandate vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președinte interimar, după reținerea...5266

20 mai 00:11InterviuriLungoci: Făgădău a fost un bun manager, despre Mazăre am o reţinere... Video

Deputatul PSD, Lucian Lungoci, s-a aflat în studioul Replica de Constanţa, joi, 19 mai, unde a discutat despre legea...4119

19 mai 00:12InterviuriMohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO

8355

Monden
11 aug 11:58MondenCelebrul balerin Sergei Polunin şi-a tatuat alte două imagini cu Putin

Originar din Ucraina şi unul dintre cei mai buni balerini din lume, Sergei Polunin a fost adesea numit rebel. Acum a...203

11 aug 00:00MondenJohnny Depp va fi din nou imaginea parfumului 'Sauvage' de la Dior după câştigarea procesului de defăimare

Johnny Depp, vedeta seriei de filme ''Pirates of the Caribbean'', în vârstă de 59 de ani, pare să fie într-o...145

11 aug 00:00MondenOzzy Osbourne, apariţie surpriză la ceremonia de închidere a Jocurilor Commonwealth-ului

161

11 aug 00:00MondenAna Baniciu, zeița litoralului! Senzuală, în bikini, s-a lăsat pozată de iubitul ei

Ana Baniciu este mai hot ca o zi de vară! Asta demonstrează ultimele imagini pe care le-a postat pe contul de...306

11 aug 00:00MondenFiica lui Will Smith, despre conflictul din noaptea decernării premiilor Oscar

Willow Sith, fiica lui Will Smith cu Jada Pinkett Smith, a rupt tăcerea despre conflictul care a dat peste cap...215

11 aug 00:00MondenDramă la Hollywood! Celebru actor american, acuzat de furt și intrare prin efracție!

Actorul american Ezra Miller a fost acuzat de furt prin efracție după ce a intrat într-o casă din statul Vermont și...176

11 aug 00:00MondenActriţa Anne Heche, în comă după gravul accident de maşină în care a fost implicată

Actriţa de la Hollywood Anne Heche era luni în continuare spitalizată în stare critică, comatoasă şi conectată...214

11 aug 00:00MondenCântăreţul, compozitorul şi producătorul Lamont Dozier, un uriaş al muzicii soul, a murit la 81 de ani

Lamont Dozier, unul dintre cei mai importanţi cantautori şi producători de muzică soul, care a colaborat cu The...144

11 aug 11:37MondenBianca Drăgușanu a încins spiritele pe plaja de la Mamaia

1714

Mapamond
11 aug 00:00MapamondUE: Numărul noilor permise de şedere a crescut în 2021 la nivelurile pre-pandemice

Numărul noilor permise de şedere emise în Uniunea Europeană a urcat anul trecut la nivelurile de dinaintea pandemiei...144

11 aug 00:00MapamondUcraina: Peste 3.000 de civili au fost evacuaţi din estul ţării în ultima săptămână

Peste 3.000 de civili au fost evacuaţi din regiunea Doneţk, aflată în estul Ucrainei, după ce autorităţile au...137

11 aug 00:00MapamondRepublica Dominicană: Doi mineri salvaţi după ce au fost blocaţi 10 zile în subteran

134

11 aug 00:00MapamondZelenski: Războiul Rusiei împotriva Ucrainei trebuie să se încheie cu eliberarea Crimeii

Conflictul cu Rusia nu se va încheia până când Peninsula Crimeea de la Marea Neagră, care a fost anexată de...150

11 aug 00:00MapamondStatele Unite pun capăt măsurilor migratorii contestate ale lui Trump

Departamentul de Securitate Internă al Statelor Unite a anunţat luni seara că pune capăt unei politici din epoca...149

11 aug 00:00MapamondPopulaţia Japoniei scade într-un ritm record

Populaţia Japoniei scade şi îmbătrâneşte într-un ritm record - la începutul anului, statul insular avea doar...182

11 aug 11:38MapamondExplozii puternice în zona unei baze aeriene ruseşti din Crimeea

Trei martori oculari au declarat marţi agenţiei Reuters că au auzit explozii puternice şi au observat o coloană de...397

10 aug 00:00MapamondNegocierile de la Viena privind acordul nuclear cu Iranul au luat sfârşit, textul final rămâne de aprobat

Negocierile de la Viena pentru reluarea acordului nuclear dintre puterile internaţionale şi Iran au luat sfârşit...282

10 aug 00:00MapamondNouă condamnare la închisoare pe viaţă în cazul uciderii joggerului afro-american Ahmaud Arbery

310

Sănătate
11 aug 00:00SănătateRafila acuză politizarea problemei iodului: 'Avem vocaţia de a compromite măsurile de sănătate publică'

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că discuţia despre iodura de potasiu a fost politizată în mod...149

11 aug 00:00SănătateAntibioticele trebuie evitate pe cât posibil în cazul copiilor mici

O cercetare recentă realizată pe șoareci a scos la iveală faptul că expunerea timpurie la antibiotice poate avea...152

11 aug 00:00SănătateEuroparlamentar, scandalizat de apelul lui Rafila privind iodura de potasiu

152

11 aug 00:00SănătateSemne ascunse ale nivelului ridicat de zahăr din sânge pe care le puteți vedea pe picioare

A fi diabetic poate fi o experiență chinuitoare, deoarece boala vine cu o mulțime de boli și afecțiuni care se...248

11 aug 00:00SănătateCum să pierzi grăsimea viscerală: două exerciții care „ard imediat” grăsimea de pe burtă

Grăsimea viscerală este o parte importantă a corpului, deoarece ajută la izolarea și protejarea organelor. Cu toate...289

11 aug 00:00SănătateAi celulită? Iată cum scapi de ea cu metode simple

Tratamentele de îndepărtarea celulitei sunt în creștere pe măsură ce tot mai mulți oameni se luptă să mențină...190

11 aug 00:00SănătateCum trebuie tratate tumorile rinichiului

Tumorile care se dezvoltă la nivelul unuia dintre rinichi pot fi de natură benignă sau malignă. De multe ori,...151

11 aug 00:00SănătateComisia Europeană a rezervat 15 milioane de doze din noul vaccin Moderna

Comisia Europeană (CE) a rezervat, la compania americană în domeniul biotehnologiei Moderna, 15 milioane de doze...146

11 aug 00:00SănătateINSP: 253 de secvenţieri ale SARS-CoV-2, raportate în ultima săptămână

143

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT