REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Bombă! Gelil Eserghep, dat jos de judecători din funcția de președinte al UDTTMR!

Bombă! Gelil Eserghep, dat jos de judecători din funcția de președinte al UDTTMR!

Replica API 9 iunie 2022 | 01:08 9119

UDTTMR rămâne fără președinte, după ce a fost dat jos de judecători! Uniunea Democrată a Tătarilor Turco Musulmani din România a organizat pe 20 mai 2017 Congresul Naţional în cadrul căruia Gelil Eserghep, vechi pe tron, a fost desemnat preşedinte. El a mai fost ales și în 2016, tot în Congres, însă a fost anulat de Tribunalul Constanța în urma plângerii depuse de fostul deputat al tătarilor, Varol Amet. Iată că istoria se repetă, iar Congresul prin care Eserghep și-a readjudecat funcția de președinte a fost anulat, din nou. În paralel, Curtea de Conturi cere anchetarea lui, pentru prejudicii aduse Uniunii.

Lovitură dură pentru fostul deputat Gelil Eserghep, patronul de la Metropolitan. Își pierde tronul de la UDTTMR. Judecătorii au anulat, definitiv, miercuri, 8 iunie, Congresul din 2017 prin care acesta a fost ales președinte.

Gelil Eserghep, la momentul alegerilor din 2017

Trei dosare conexate într-unul singur. Ce s-a cerut în instanță!

Procesul a trecut prin mai mult etape, până să se ajungă la o decizie definitivă. În dosar s-a solicitat constatarea faptului că Comisia de etică și legislație a UDTTMR este un organ invalid și ilegal, dar și anularea hotărârii prin care s-a decis organizarea Congresului UDTTMR în data de 20.05.2017, cât și anularea Congresului UDTTMR în care Eserghep a fost ales președinte.

reclamanții au scandat, în 2017, înainte de Congres

În primă fază, în mai 2018, Judecătoria a admis, în parte, cererea și a dispus doar anularea unei hotărâri din aprilie 2017 adoptată de Consiliul reprezentanților UDTTMR. Însă, la apel, în octombrie 2020, Tribunalul Constanța a dispus rejudecarea dosarului de către prima instanță. Un an mai târziu, Judecătoria Constanța s-a pronunțat din nou. A anulat Hotărârea Consiliului Reprezentanţilor prin care s -a decis organizarea congresului din data de 20.05.2017, Hotărârea Congresului Naţional organizat în data de 20.05.2017 şi a tuturor măsurilor adoptate în cadrul acestuia, ca fiind adoptate de către un organ nestatutar.

Nici de data aceasta decizia nu a fost definitivă, așa că dosarul a ajuns, din nou la Tribunal, în faza de apel, formulat de UDTTMR. Marți, 8 iunie a.c., judecătorii de aici s-au pronunțat definitiv: ”Respinge ca nefondat apelul. Respinge ca nefondată cererea intimaţilor de obligare a apelantei la plata cheltuielilor de judecată în apel. Definitivă”, se arată în minuta instanței”, se arată în minuta instanței.

De ce nu este dorit Gelil Eserghep

Gelil Eserghep a fost contestat, încă de dinaintea Congresului din 2017, de un Comitet de inițiativă pentru reorganizarea UDTTMR pe motiv că Gelil Eserghep ar fi fost condamnat penal pentru fapte de corupţie, “încălcând astfel prevederilor statutare, prin care nu pot fi aleşi în organele de conducere ale UDTTMR persoanele care au fost condamnate, chiar și cu suspendare, în baza unei hotărâri judecătoreşti definitive”. Comitetul de inițiativă pentru reorganizarea UDTTMR este condus de Mefchiure Gafar, care a acuzat conducerea Uniunii, de mai multe ori, de mârșăvie și de încălcarea hotărârilor instanței.

Curtea de Conturi vrea cercetarea penală a lui Gelil Eserghep și a contabilei de la UDTTMR

Într-un alt dosar, Curtea de Conturi cere, din nou, cercetarea penală a lui Gelil Eserghep. Și spunem ”din nou”, pentru că fostul deputat a fost urmărit penal, însă procurorii au dat NUP, în octombrie 2021. Alături de el a fost cercetată și contabilă șefă a UDTTMR, Leila Ciorabai. Pe noiembrie anul trecut, instituția de control a formulat plângere împotriva soluţiei de neurmărire/netrimitere judecată, în ceea ce-l privește pe Gelil Eserghep.

La termenul din 30 mai, judecătorii au amânat pronunțarea pentru 24 iunie.

Curtea de Conturi a dispus cercetarea penală a fostului deputat, în urma unui control efectuat la UDTTMR, în 2017. UDTTMR nu ar fi înregistrat în mod distinct în evidenţa contabilă bunurile achiziţionate din fondurile alocate de la bugetul statului. Ar fi efectuat plăţi în sumă de 1.474.000 de lei, reprezentând contravaloarea unor servicii (cazare, transport) şi achiziţii de produse, pentru care nu au fost prezentate documente care să certifice necesitatea, achiziţionarea şi realizarea acestora, iar cheltuieli în sumă de 726.000 de lei s-au înregistrat cu nerespectarea principiilor de economicitate şi eficienţă în utilizarea fondurilor alocate de la bugetul statului, precum şi cheltuieli în sumă de 302.000 de lei, fără a avea legătură cu obiectul de activitate şi statutul UDTTMR.

Precizăm că Gelil Eserghep nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Traiectoria politică a lui Gelil Eserghep și problemele cu justiția

Gelil Eserghep este un cunoscut om de afaceri în Constanţa, mai ales prin firma de transport pe care o controlează, Metropolitan. A fost deputat în Parlamentul României în mandatele 2000-2004 și 2004-2008 din partea PRM Constanța. După plecarea sa din PRM în septembrie 2008, Gelil Eserghep a devenit membru în Partidul Conservator. După un timp a părăsit și acest partid și a devenit președinte al UDTTMR, în 2012. A fost susținătorul USL, apoi al PSD iar la alegerile din 2020, s-a reorientat către PNL. Și, nu degeaba: s-a ales cu o funcție în CJ, fiind consilierul onorific pe probleme ale unor minorităţi din judeţul Constanţa al președintelui Mihai Lupu.

Reamintim că, Gelil Eserghep și cumnatul său, Iucsel Selamet, fostul subprefect al judeţului Constanţa, au fost trimiși în judecată de DN. Selamet a fost acuzat că a încercat să mituiască un polițist pentru a-i da o soluție favorabilă în dosarul în care fostul subprefect era anchetat. La rândul lui, Eserghep a fost judecat pentru că l-a atenționat pe cumnatul său să nu mai vorbească la telefon deoarece este ascultat de anchetatori. În 2014, Selamet fost condamnat la un an și două luni cu suspendare pentru dare de mită și Eserghep la un an cu suspendare pentru favorizarea infractorului.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
website-ul uniunii si calendarul care se ofera anual arata oribil..cum sa pui poze facute cu telefonul, cand ai putea sa faci unele profi si sa te pui mai mult in valoare. Pare ca Abi Gelil chiar e cap de oaie, si asta o spune tot un t***r. :)))
0
0
Pai cum naibii, varol il contesta si acum sunt tovarasi? Pai cine l-a numit deputat ultima data? Incurcate mai sunt caile foamei!
4
0
Acum te mai lauzi ca ieri ai fost admis in francmasonerie si azi ai primit gradul 33?
1
0
GELIL E SA PLECI DEFINITIV DIN VIATA POLITICA.
5
0
Capete de oaie....
0
1
Uniunea a devenit groapa de gunoi a lui gelil. A angajat toate pitipoanecele pe salarii mari, fura banii prin kuresuri. A vopsit oribil sediul! Vrea sa puna in carca uniunii prejudiul de la curtea de conturi! Daca la primarie curtea de conturi constata prejudiu , primarul care a semnat raspunde nu primaria! Asa ca Gelil nu mai incerca tu sa pui in carca uniunii banii furati de tine si echipa ta! Poate intre timp te gandesti cum juatifici toti banii trasi in ultimul an de stat! Un jeg care nu face mandrie tatarilor!
0
0
mina dreapta a lui mihai lupu .
4
1
Un nenorocit ordinar, un jeg care a distrus Uniunea.
6
0
a facut destule manevre cu toate partidele. la GUNOI
1
0
el a fost ales in congres.instanta a anulat numirea.dupa ce a fost numit la desemnat pe varol ca fiind deputat. logic ar fi ca varol sa piarda mandatul.dupa avem alianta cu pnl dupa avem numirea acestui i*******r ca fiind consilierul lui chitac.cum facem?avem si noi o replica de la cjc si primarie?varol ce are de spus?furt din bugetul statului cu largul concurs al autoritatilor.la puscarie cu ei.
2
0
Poate se verif8ca si cum masinile de la uniune sunt folosite de angajatii metropo. Cum sunt angajati soferii de la firma lui la uniune. Cum se plimba socru-su si actualul deputat din partea uniunii cu Dusterele noi noutze. In asa zisul grup infravtional sunt implicati chiar si fetze geamiesti. Oricum, astept cu interes deznodamantul. Chiar sunt curios ce o sa se intample cu uniunea, care este o vaca de muls, nu-i de colea 1 milion de euro pe an, fara justificari. Cine o sa plateasca prejudiciile produse in tot qcest timp cat a fost ilegal.
4
0
acum mai are influenta cu dl Lupu sef CJC sa manareasca licitatia pe transport ? tandemul Lupu Gelil e de verificat
4
0
Va ofticati degeaba astia de la Simpa ca tot inaintea voastra plecam din Mangalia le dam 30 de lei la soferii vostri si pleaca la 2 minute dupa noi ce sa va fac daca dati salariu fix.. asa ca nu mai comentati aiurea Gely face ce vrea v a luat si locul de deputat de la PRM pe vremuri ce mai vreti
0
2
Gelil....pregateste-te de inchisoare!
4
0
Sclavule vezi ca te-ai murdarit de urda de la Gelil, e multimilionar si o sa putrezeasca in parnaie !
0
0
Super!!! Gelil ISTORIE
3
0
Nogaiul nu chiari!
0
0
Uniunea a devenit un grup infractional organizat. Cei ce se impotrivesc sunt umiliti, santajati, amenintati. Nu se face nimic pentru comunitate, desi statul aloca foarte multi bani UDTTMR. Nu ne simtim reprezentati de acesti interlopi. Acelasi lucru l-au facut si predecesorii lui Eserghep, gasca lui Evren. Tot ce fac este in interes propriu si pentru firmele de casa. Niste hoti.
2
0
Era si timpul ca aceasta comunitate sa scape de acest individ.un personaj nefrecventabil.pentru mine este inexplicabil cum acest abject are trecerea asta in parlament partide politice ambasade consulate.acum toti cei care au stat la masa se vor da la o parte pt voi cei din aceasta comunitate nu v ati rasculat impotriva acestui mafiot.de afacerile lui nu mi pasa,imi pasa de comunitate cu care traim in pace si prietenie de sute ani si care nu s reprezentati la nivelul la care trebuie. Acest gandac infect se pupa cu oamenii lu Kadarov se plimba cu psd pnl la brat si probabil de asta a avut
3
0
Nida Ablez de la radio T este amanta lui, asta se stie, cu ce sa si-o tina daca nu cu furaciuni, acest Erseghep dat in judecata si pentru hotiile care le-a facut si bagat in inchisoare unde-i este locul
3
0
Cum mor unii de invidie, muriti de ciuda ratatilor, Gelil e multimilionar
0
0
Porcul asta betiv trebuia sa intre de mult la puscarie. Metropolitan o adunatura de lichele.
4
0
Gelil, un penal si un ordinar fara pereche.Umbla dupa el cu soferii de la Metropolitan si creeaza scandaluri dupa ce se imbata ca un porc.Nenorocit de om.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218