Bombă la ANR. Justiția a constatat că Pilat a obținut avansarea cu documente false!
Bombă la ANR. Justiția a constatat că Pilat a obținut avansarea cu documente false!
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestLovitură la vârful ANR! Alexandru Pilat, șef în ANR, a ajuns în atenția procurorilor după ce a fost „turnat“ că a obținut funcția prin documente false. Aspect reținut, se pare, și de judecătorii constănțeni, care au dispus luni, 13 februarie, desființarea documentelor în baza cărora a promovat concursul. Carnetul de marinar cu privire la mențiunile nereale referitoare la îmbarcarea sa pe două nave în perioada 06.11.2006 – 17.11.2008 și 28.11.2008 – 07.03.2009, brevetul pentru funcţia de ofiţer mecanic II – funcţie managerială, decizia din martie 2014 a Directorului A.N.R. prin care acesta a fost numit în funcția de șef Birou Inspecții Terminale și Gas Free, dar și actul adițional prin care a fost majorat nivelul de salarizare... toate au fost anulate de magistrați.
Pilat a ajuns în atenția procurorilor, fiind acuzat că s-ar fi folosit de documente false în ceea ce privește stagiul și astfel a obținut brevetul de care s-a folosit pentru a obține postul de la ANR. Mai exact, și-ar fi falsificat vechimea în carnetul de marinar. Pilat lucrează de mulți ani în ANR și a fost șeful serviciului Inspecții Terminale și Gas Free, ulterior ajungând pe o funcție de execuție. Dosarul este mai vechi, deschis de procurori în 2019. Între timp, ceva s-a întâmplat, iar cauza s-a clasat. În decembrie 2020, procurorii au cerut redeschiderea urmăririi penale, iar Judecătoria a admis cererea.
Pe 11 octombrie, tot procurorii au cerut, la Judecătoria Constanța, desființarea unor înscrisuri, ANR și Alexandru Pilat având calitatea de pârât. Pe 13 februarie a.c. magistrații s-au pronunțat. ”Admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa în dosarul nr. 12256/P/2019., dispune desființarea următoarelor înscrisuri false/emise în baza unor înscrisuri falsificate: - Carnetul de marinar nr. 0001408 eliberat la data de 26.07.2002 pe numele P. A., exclusiv cu privire la mențiunile nereale referitoare la îmbarcarea sa pe două nave în perioada 06.11.2006 – 17.11.2008 și 28.11.2008 – 07.03.2009; - Certificatul de competență seria M nr. 0034467 din data de 20.11.2009 (brevet pentru funcţia de ofiţer mecanic II – funcţie managerială); - Decizia nr. 120/07.03.2014 a Directorului A.N.R. prin care numitul P. A. a fost numit în funcția de șef Birou Inspecții Terminale și Gas Free; - Actul adițional nr. 555/10.03.2014 la C.I.M. nr. 897/02.07.2007 prin care a fost majorat nivelul de salarizare al lui P. A.”, se arată în minuta instanței. Decizia nu este definitivă.
Pilat: Nu am folosit documente falsificate
Recent, Alexandru Pilat declara, pentru Replica, că nu este vinovat și că își va dovedi nevinovăția. ”Nu este adevărat. N-am comis niciun fals. Documentele au fost emise de ANR. Emitentul e ANR, nu le-am emis eu sau altcineva. Există un dosar, am încredere în justiție și se va dovedi că am dreptate. Nu am folosit absolut deloc documente falsificate. Este o răzbunare, o anume persoană m-a reclamat. Am avut comisii de examene pentru orice post, sunt angajat de aproape 17 ani. De-a lungul carierei mele am avut calificative numai de Foarte bine”.
Pilat a mai precizat faptul că nu a fost audiat de procurori până acum. ”Mi s-a trimis în 2019 o citație ca martor, nu am fost citat, audiat la Parchet absolut deloc”, a mai completat Pilat.
Sunt câțiva ani buni de când la nivelul ANR s-a format un... cuib de viespi, lucrurile ajungând într-un hal de degradare încât ai senzaţia că instituția s-a transformat într-un mare cămin familial, unde fiecare a angajat pe fiecare, rude, familii, veri, nurori, gineri, etc. Nu de puține ori s-a scris faptul că funcțiile au fost făcute cadou unora fără minimă experiență, fie că vorbim de funcții de execuție sau nu. Suntem convinși că acesta nu este un caz singular și că, în viitorul nu foarte îndepărtat, vor sări în aer alte bombe!
Vom reveni!
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News