REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Bombă! Lucian Romașcanu: Nu cred că se va face o alianță PNL-PSD la nivel local pentru alegerile din 2024

Bombă! Lucian Romașcanu: Nu cred că se va face o alianță PNL-PSD la nivel local pentru alegerile din 2024

Virgil STOIAN 26 septembrie 2023 | 00:00 6270

Alegerile se apropie cu repeziciune și toate partidele încep să scoată la lumină candidații pentru funcțiile importante atât pe plan național cât și local. La Constanța, PSD, de exemplu, este înceată în privința viitorilor candidați. Sunt multe localități unde nici măcar nu se vehiculează vreun nume social democrat pentru primărie, iar șefii partidului nu par preocupați de acest aspect. Mulți cred că PSD este în moarte clinică și cu greu ar putea să-și revină. Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, este de părere că organizația PSD Constanța a dezamăgit la ultimele alegeri, însă speră că acest lucru se va schimba în 2024.

Bomba! Lucian Romascanu: Nu cred ca se va face o alianta PNL-PSD la nivel local pentru alegerile din 2024Lucian Romașcanu

Se știe că organizația municipală a PSD Constanța e condusă de Ion Dumitrache, interimar... iar la județ, unde Felix Stroe e președinte, de mult timp trebuiau să fie organizate alegeri, dar din varii motive acestea sunt amânate. Lucian Romașcanu crede că organizația PSD Constanța nu performează foarte bine, însă e încrezător că vor fi victorioși atât în privința primarului cât și a președintelui CJ, însă singuri, nu împreună cu colegii actuali de alianță.

Bomba! Lucian Romascanu: Nu cred ca se va face o alianta PNL-PSD la nivel local pentru alegerile din 2024

În mod normal, Marcel Ciolacu este omul care dă libertate totală organizațiilor, pe analizele centrului, cu explicațiile de rigoare. Conferințele de alegeri sunt pentru funcțiile statutare, președinte, vicepreședinte, prim-vicepreședinte iar lumea care va decide să candideze va trebui să convingă organizația că merită votul”, a declarat, pentru Replica, Lucian Romașcanu, făcând referire la alegerile interne.Bomba! Lucian Romascanu: Nu cred ca se va face o alianta PNL-PSD la nivel local pentru alegerile din 2024

La Constanța ar trebui să existe o determinare suficient de mare ..

”Din punctul meu de vedere, la Constanța ar trebui să existe o determinare suficient de mare având în vedere că am pierdut la nivel de administrație locală alegerile, mai ales că oamenii care sunt acum în funcție nu sunt deloc performanți, deci am convingerea că vom avea o organizație județeană care va aduce succes PSD-ului, și la primărie și la CJ. Nu cred că se va face o alianță PNL-PSD la nivel local, pentru următoarele alegeri. Din păcate, la nivel local lucrurile nu sunt mereu funcționale, astfel că nu cred că va fi o alianță PNL-PSD.”, a continuat oficialul.

Romașcanu: scandalul cu Dumitru Buzatu a afectat și va afecta partidul

Schimbând registrul, acesta a vorbit și despre scandalului momentului din PSD și salută măsurile luate de Ciolacu împotriva președintelui CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, care a fost prins în flagrant în timp ce primea mită:

Bomba! Lucian Romascanu: Nu cred ca se va face o alianta PNL-PSD la nivel local pentru alegerile din 2024Dumitru Buzatu

Evident că scandalul cu Dumitru Buzatu a afectat și va afecta partidul, dar în același timp sunt convins că măsurile dure și ferme luate de conducere vor compensa acest scandal pentru că pădure fără uscături nu există și depinde cum te raportezi la ceea ce se întâmplă. De când e Marcel Ciolacu președinte, toate cazurile care au fost, fie în Parlament pentru vot, fie în afară pentru suspendare sau excludere, s-au luat imediat. Sunt convins că, încet-încet, politica se curăță de oamenii care își iau pe persoană fizică funcțiile pe care alegătorii le-au încredințat. Noi nu avem organe de cercetare paralelă în partid, ca să vedem ce a făcut Dumitru Buzatu sau nu. Doar dacă cumva va fi declarat nevinovat de instanța de judecată, se va reconsidera măsura de excludere, dar dat fiind flagrantul și tot ce s-a întâmplat, e foarte puțin probabil.”, a declarat acesta pentru Replica de Constanța.

Bomba! Lucian Romascanu: Nu cred ca se va face o alianta PNL-PSD la nivel local pentru alegerile din 2024Ludovic Orban

Corupția e în ADN-ul PSD-ului

Rămânem tot la Buzatu, dar ne îndreptăm atenția și către Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei, care consideră că excluderea lui Dumitru Buzatu din PSD nu înseamnă că partidul e anticorupție: „Corupția e în ADN-ul PSD-ului. La ei e ceva normal și firesc să îți iei parandărăt, să folosești abuziv funcțiile, să confunzi banul public cu banul privat. Dacă l-au dat afară pe Buzatu nu înseamnă că PSD e anticorupție. Dacă ar fi fost anticorupție nu îl susțineau în funcție sau pe soția sa la al treilea mandat de parlamentar și pe fiul lui secretar de stat al guvernului. Buzatu, Arsene, Bădălău, e o listă lungă de șpăgari din PSD. Conducerea PSD a încercat să se lepede repede de Dumitru Buzatu, încercând chiar să își facă imagine că nu tolerează corupția. Buzatu a fost dat afară pentru că a fost prins, nu pentru că a furat.

Una peste alta, așteptăm și noi cu nerăbdare curățenia și în PSD Constanța și, eventual, mai multă hotărâre și implicare pentru viitoare alegeri. Dacă se dorește, sigur! Dacă nu, social democrații vor întoarce și celălalt obraz în 2024!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
PSD are in membri si simpatizanti cu valoare, oameni cu adevarat profesionisti in tpate domeniile asa cum nu gasesti in alte partide.
2
3
Oharnesian, o arzi pe AUR acum? N o mai arzi pe bani?
1
1
TAIATI PENSIILE SPECIALE nesimtitilor de paraziti care traiesc pe spatele nostru. Anual ne cresc taxele si impozitele ca sa le acoprim acestor trantori foloasele banesti necuvenite de care beneficiaza. Nu va este deloc rusine sau jena fata de cetatenii acestei tari care muncesc cinstitit, traiesc din salarii sau pensii mizere si va alimenteaza voua pensiile speciale ? Pana cand o sa ne manipulati si o sa ne jefuiti in halul acesta ?
8
0
Hahaha pnl o sa ajunga la groapa de gunoi a istoriei ca si pntcd.Seful lor iohanus 8 ani de zile crtica pesede pana s-au aliat la ciordeala
20
2
votati-ma pe mine, sunt imaculat.
3
10
stati linistiti, ca nu va mai votam, vom vota altii noi care sa va puna la puct, aur e o varianta buna, sa va scoata din toate ascunzisurile ca soarecii
12
15
PSD e mirobolant. Uitați-vă la retarzii puși în funcții la Port , Aeroport....etc. Jale și corupție pana în măduva oaselor nepoților de psdisti
25
3
o mizerie este toata clasa politica.nici nu are cum, la baza ascensiunii de la inceput, a stat smecheriile fata de resursele romaniei. care a avut bani sa bagat in fata.
16
3
Indiferent cat de bogati au devenit din furaciune de la stat, PSD-istii nu se vor da niciodata la o parte de la bucate, din propia lor initiativa. Asa ca apropo-urile fata de conducerea PSD Constanta sunt fara rost, vor sta agatati de functie pana vor fi arestati sau vor fi loviti de Dumnezeu!
17
5
Daca stiti ca nu exista PSD Cta nu este performanta , de ce nu veniti sa ii schimbati?Daca Ramane STROE si DUMITRACHE in continuare , la anul nu veti lua nici 2 procente.Lumea nu ii mai vrea .Pe langa ei , s tin pe functii toti incompetententi,Carjaliu Agigea , Mareana Gaju care se crede vesnica pe functie , ca si prietena ei de la Casa de Pensii Samoila Cristina, Manta Chirnogeni .Cu astia vreti voi sa castigati alegerile?Daca nu ii schimbati veti avea ZERO voturi.
28
5
Romașcane vrei să spui că oamenii PSD-iști din restul țării sunt mai „performanți” ? Adică FURĂ mai mult decât ăștia din Constanța ? Voi aveți noroc cu PROSTIMEA din țară, mai mult decât zile. Proștii care se duc la vot au o scuză că așa s-au născut. Voi nu aveți nici-o scuză să profitați în interes personal de prostia lor. Normal, un partid de stânga are rolul să ajute prostimea, nu să-i umilească și să-i facă sclavi.
22
7
Pentru Lungoci si Tutuianu, Constanta acorda zero voturi. Sunt doua nulitati oportuniste si tradatori. Au facut orasul de rusine la Bucuresti. Niciodata PSD.
31
9
Pai cei de la București nu știe că mach... i nu dă nimic mai departe totul aua, aua
18
2
PSD nu are organizatie la Constanta. Este blat cu PNL. Nu mai voteaza nimeni PSD.
38
6
PSD Cta este partid de familie. Nu au valori sau dacă au, le tin ascunse sa nu respire. Nu ai nici o sansa sa fii de folos partidului dacă nu ești în cercul banilor și afacerilor. Ca atare, fără personalitati și doar cu interese de familii, PSD Cta se pierde zilnic care puțin. Păcat! Odată era ceva!
38
4
Pe cine draqu votam? De primarul w.c. ne-am saturat la un an de la alegeri. Il votase lumea ca sa nu iasa psd, dar e mai rau ca fagabou. Deci psd,pnl nu! Clar. Ce si pe cine votam? Sa nu uitam ca un primar are nevoie si de consilieri. Se vede acum. De jeguri fara cap si hamesite s-a inconjurat wc, nu are cine sa-l infraneze sau, dc ar avea vreo idee buna, sa-l sprijine.
25
3
Treziti-va daca nu schimbati tinichelel de Stroie si Dumitrache nu faceti nici 5% PSD e mort ,Stroie futa apa la santierul naval Midia
37
3
Orban ,nu este în masura sa comenteze despre despre coruptia în psd,saptamina trecuta vorbeam de mafia spitalelor si arestarea celor de la pnl.
27
4
Cat mai sta frate putregaiul ala de Stroe. Un hodorog securist, si-a vandut toti apropiatii.
48
3
Stroe este unul dintre cei mai performanti PSD-sti.Fura si sifoneaza banul public la greu sub privirea ingaduitoare a celor de la DNA C-ta. Performanta in PSD ,la fel ca si in PNL se masoara in capacitatea de a sifona banul public fara ca politia si procurorii sa se atinga de tine.Cel mai bun exemplu : nava Queen Hind, care era burdusită cu oi si s-a rasturnat la Midia.Cine detine terminalul de incarcare? S-au atins procurorii de DNA de tandemul Stroe-Dumitrache sau de firma care exporta? NUUUUU! De ce oare? Sefului DNa C-ta ii intrase nisip in ochi cand a vazut ce nume se aflau in dosarul de coruptie . Lucică las-o baltă! Oameni mai performanti ca Stroe&Dumitrache in sifonarea banului public si șpăguirea autoritatilor nu gaseste PSD ul. PS.Buzatu a picat de zgârcit in plasa DNA.In C-ta de ce DNA ul nu se atinge de politicieni?Ptr ca aici este polul performantei in coruptie
42
3
Toti din poza sunt plini de bani, imbogatiti din taxe, din banii tarii... Tradatori de tara
32
2
Desi ne mintim intre noi , facem acțiuni peste actiuni, fara rost ca lumea nu vrea sa ne vada pe strada atat e de sictirita, cu Dumitrache si Dede Perodin ( un incult, un taran cu atitudine si limbaj de mahala care vrea doar sa-l bage iar pe prostanacul ala de fi-su prin vreun CA ), VOM PIERDE detasat iar alegerile locale. Nea Nelu ai batut palma cu Chitac, iti mai da niste terenuri cum a mai facut-o deja, tu bagi la inaintare ca si candidati doar looseri, ala termina toate proiectele din oraș pana la anu', noi muncim la partid ca proshtii pe vrajeala voastra ca ne dati ceva mai tarziu si reteta insuccesului este gata. Pacat. Noi plecam dupa Georgescu sau Tzutzuianu si vedem cum e si cu voi. Oricum stim ca la Bucuresti s-a hotarat sa nu se faca alegeri interne aici, asa ca nu mai avem chef sa muncim ca fraierii pt ca voi sa va bagati copiii pe posturi misto pe spatele nostru
31
5
Domnu domnu Romascanu zic sa mai lasi hindelu sa nu mai fi dumneata a tot scriitorul.Zic asa de posibil sa nu gresesc mai mult decît rubedeniile dumitale insurubate in functie super plătite la stat.Binenteles capabile si de baza.Asa k mai lasa aprecierile tîmple pt alți.
17
11
Sosoca si partidul ei va fi ales bai banditilor! psd si pnl valea definitiv ca si pntcd in istoria neagra a tarii!!!!
15
20
Ce gluma, AUR pe primul loc .... mwhahahahahhhhhahaah
20
16
La CT PSD e faliment nu face nici de doi lei semințe Nu știe să promoveze tineri și oameni de valoare din județ Conducerea PSD CT e varză de Bruxelles
45
6
Clasament alegeri 2024 in Constanta 1AUR 2PNL 3USR 4PSD.
26
30
Cu astia din poza PSD nu trece de 9% :)))))
45
2
PSD nu exista la Constanta. Scorul la alegeri o sa fie max 20%.
51
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468