REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

BOMBĂ! Nicuşor Constantinescu, UN NOU DOSAR PENAL alături de Darie, Gâmbuţeanu şi Belu!

BOMBĂ! Nicuşor Constantinescu, UN NOU DOSAR PENAL alături de Darie, Gâmbuţeanu şi Belu!

Replica API 4 august 2017 | 00:00 382

Nicușor Constantinescu

Încă un dosar penal pe numele lui Nicușor Constantinescu! Procurorii DNA Constanța vorbesc acum despre punerea în mișcare a acțiunii penale față de fostul șef al CJC, (în prezent aflat în executarea unei pedepse privative de libertate), în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul și complicitate la evaziune fiscală. Alături de el, în dosar apar și Cristian Darie, Mariana Belu, Adrian Gâmbuțeanu și RAJDP.

În ordonanța procurorilor se arată că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, în anul 2013, inculpatul Nicuşor Daniel Constantinescu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu cu încălcarea Legea nr.15/1990, în legătură cu adoptarea şi punerea în aplicare a Hotărârii Consiliului Judeţean nr.313/2013. Hotărârea respectivă a stat la baza acordării unor subvenții către Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri (RAJDP) Constanţa, sub pretextul acoperirii deficitelor regiei, deşi aceasta înregistrase profit.

În acest fel a fost a fost provocată o pagubă de 21.977.096 lei la bugetul judeţului Constanţa şi s-au obținut foloase necuvenite pentru R.A.J.D.P. Constanţa. Constantinescu a fost ajutat de suspecții Gheorghe Cristian Darie care a iniţiat proiectul și Mariana Belu care a avizat pentru legalitate hotărârea de consiliu, deși aceasta contravenea prevederilor Legii nr.15/1990. Subvenţiile acordate R.A.J.D.P. de către Consiliul Judeţean Constanţa au reprezentat în realitate plăți pentru lucrări pe care regia le făcuse în beneficiul autorităţii locale, dar pentru care nu emisese facturi.

Prin înregistrarea acestora drept venituri din subvenţii şi nu ca venituri din activitatea comercială, concomitent cu omisiunea R.A.J.D.P. Constanţa de a emite facturi pentru contravaloarea lucrărilor, de a calcula, evidenţia, colecta şi vira către bugetul taxa pe valoare adăugată, suspecții Gâmbuţeanu Adrian George și Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri (R.A.J.D.P.) Constanţa au produs un prejudiciu bugetului de stat în sumă de 5.446.652 lei, reprezentând contravaloarea TVA aferentă lucrărilor nefacturate Consiliului Judeţean Constanţa. Inculpatului și suspecților i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309, respectiv 307 Cod de procedură penală.

Precizăm că Nicușor Constantinescu este judecat în mai multe dosare şi condamnat definitiv în unul iar în altele două doar de către prima instanţă. Mai exact, el a fost condamnat, definitiv, la 5 ani de închisoare cu executare.

Ieri, după comunicatul procurorilor, Adrain Gâmbuţeanu a postat pe Facebook un mesaj sec: „La revedere”.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un nemernic care trebuie sa stea 20 in puscarie iar toti banii si bunurile sa le confiste statul. El si nesimtita de nevasta-sa sa faca foamea cu 1500 de lei pe luna. Si sa vina langa el si drogatul orasului Mazare, Gabi Stan, Sorinel S si toata gasca de golani care au jefuit orasul.
5
1
Stai linistit Porcusor, aranjeaza famiglia si iei cu suspendare...
7
1
statul a furat de la stat ? l-am depsit pe Kafca!
2
1
nicu e un mare om . cate a facut pentru oras !
2
13
Ce razbunare politica ? A furat de a rupt cu clica lui , se credea proprietarul Constantei si acum veniti cu vrajeala de razbunare politica ! Chiar aveti impresia ca sintem cretini !
18
2
SINTETI NISTE HABARNISTI, NISTE OAMENI DE NIMIC IN FAPT PAREROLOGI SI CAM ATIIT.CUNOASTE CINEVA DOSARUL CUNOASTE CIN OMUL CTI-NESCU.ORBI SA FITI SA NU VEDETI RAZBUNAREA POLITICA SI IMPLICAREA ACESTEIA.TOATE RELELE SA VI SE INTOARCA SLUGILOR.VA DORESC PUTERE.
5
17
ce iti mai veneau plicurile la sertarash . . . .. . . . .asta-i viata. Decat 25 de ani gaina, mai bine 12-3 ani vultur !!!
10
3
credeti ca exista ceva facut legal de catre CONSTANTINESCU ?
16
4
terminati odata si puneti capat acestor nenorociti, strangeti-i pe toti, bagati-i in puscarile ce au confoet sporit asigurat de ei si cu ocazia asta se pot lafai in conditii excelente. Nu le strica. Ce inseamna asta je jude ca 10 ani, stau 2-3 ani la inchisoare si apoi raman cu averea, intre timp li se sterge cazierul si ajungem de unde am plecat, mai capabili decat ei nu exista si stiti de ce, pentru ca intelectulii adevarati s-au scarbit de voi si prefera sa profeseze ceeace au invatat, cu daruire si responsabilitate
15
3
Astia sunt mafiotii care ,cu acordul vostru,ne-au furat si pe noi timp de peste15 ani.Voi ,oricum,va meritati soarta de idioti!
18
5
FACUTE DE STROE DE LA VRAJA CAND SUNT ANCHETATE?
19
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218