REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Bombă! PUZ-ul lui Merlă, pentru blocul de lângă Lake View, anulat definitiv!

Bombă! PUZ-ul lui Merlă, pentru blocul de lângă Lake View, anulat definitiv!

Mirela PASCAL 19 noiembrie 2022 | 00:00 3260

Radu Merlă, prin firma sa, SC Oil Depol Service SRL, a demarat proiectul de construire a unui imobil, lângă Lake View, în 2016, când a iniţiat PUZ-ul, iar un an mai târziu obţinea autorizaţia pentru blocul cu 6 etaje. Cu bagajele la uşă, Decebal Făgădău i-a semnat autorizaţie pentru modificarea autorizaţiei obţinute în 2017, iar Merlă a demarat lucrările. Ulterior, Asociația Constanța Altfel a demarat procedurile în vederea anulării PUZ-ului. Și, iată că a reușit. Curtea de Apel a anulat, definitiv, hotărârea care a stat la baza inițierii PUZ-ului. Ce înseamnă asta? Că Merlă trebuie să aducă terenul la starea inițială, adică să demoleze construcția.

Inițial, pe fond, acțiunea a fost respinsă însă, pe 17 noiembrie, Curtea de Apel a admis în parte acţiune și a dispus anularea HCLM nr. 51/23.02.2016. Decizia este definitivă.

Dar cum a ajuns familia Merlă să construiască în Parcul Tăbăcărie!

Pe 23 februarie 2016, când Făgădău era primar interimar, a iniţiat un proiect de hotărâre privind aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de alee acces parcare centru de agrement Lake View, alee beton, Bd. Mamaia și alee promenadă mal Lac Tăbăcărie. PUZ –ul a fost iniţiat de firma Oil. Certificatul de urbanism necesar în vederea elaborării planului urbanistic a fost emis cu doar câteva zile înainte să demisioneze Radu Mazăre, în aprilie 2015. Cu votul a 19 consilieri din 27, Consiliul Local a aprobat PUZ-ul care urma să reglementeze urbanistic o zonă de 10.844 mp., în care este inclusă și suprafața familiei Merlă de 519 mp. Suprafaţă achiziţionată prin 2003 şi care este vecină cu terenul lui Georgică Giurgiucanu, inculpat în dosarul Retrocedărilor şi condamnat.

Toate solicitările firmei SC Oil Depol Service rezolvate pe repede înainte de primăria lui Făgădău

După trei luni, fără să aştepte avizul de legalitate al hotărârii, Oil Depol a cerut certificatul de urbanism în vederea construcţiei imobilului cu 6 etaje. În câteva zile, a obţinut certificatul. În august 2017, după ce au fost obţinute şi avizele pentru devierea de rețele electrice, tot pe repede înainte, firma a cerut şi autorizaţia de construire. După 19 zile de când a fost depusă cererea, pe 28 august 2017 a primit undă verde.

Când ești soțul lui Ani Merlă ai şi beneficii

S.C. Oil Depol Service S.RL. îl are ca și acționar pe Radu Merlă, nimeni altul decât soțul lui Ani Merlă, director executiv în cadrul Primăriei Constanța. Printre acţionari se mai află Dănuț Florescu, care deține 50 % din acțiuni, în momentul acesta fiind și administrator unic la SC Envirotech SRL, firmă parteneră de afaceri cu Primăria Constanța privind serviciul de instalare și întreținere al cabinelor de toalete ecologice în municipiul Constanţa, și care l-a avut ca acţionar pe Radu Merlă până în 2010.

Firma familiei Merlă mai trânteşte un bloc în Parcul Tăbăcărie

Aceeași firmă construiește deja un bloc cu cinci etaje în spatele Vilei Verde și este proprietate SC Oil Depol Service SRL din ianuarie 2016. Culmea, PUZ-ul care stă la baza proiectului a fost anulat de judecători, pe fond, însă acest aspect pare să nu intereseze pe investitor, și nici pe șeful Direcției de Urbanism, Radu Vânturache, care i-a dat avizul. Pe 10 august a.c., firma familiei Merlă, SC Oil Depol Service SRL, a primit undă verde, de la Direcția de Urbanism pentru construire imobil locuințe colective D+P+5E+terasa circulabilă, împrejmuire teren și organizare de șantier. Asta, în timp ce ”fraierii” se zbat să-i anuleze proiectul. Precizăm că PUZ-ul a fost aprobat de Consiliul Local pe 25 aprilie a.c., cu 16 voturi pentru, 10 împotrivă și o abținere. Societatea a inițiat un PUZ, care a fost adoptat, cu chiu cu vai, în Consiliu Local, în ședința din 25 aprilie 2018, ulterior demarând și construcția…. Între timp, magistrații au anulat PUZ-ul în cauză, însă dosarul a ajuns până la Curtea Supremă, care a dispus rejudecarea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa duca la dracu ca tare se mai dadea corecta si dadaea amenzi cand trebuia intr-un timp ca toti sa avem AUTORIZATIE DE LA MEDIU
10
0
Chiar vreau sa o vad si pe asta. Voi chiar credeti in Mos Craciun? HAidii maaaahhh! O sa vedeti blocul lui Merla demolat, cand o zbura porcul!
12
0
si blocul cand il demoleaza?
12
0
Ce interesant , eu am stat 2 ani sa mi dea vanturache autorizația de construire și doamna umflata merla a luat o in 19 zile !
13
0
Felicitari ”Constanța Altfel” și ”Verde Urban".
14
6
ce treaba are pe cine votezi tu? daca te lasau sa alegi pe bune prin vot, nu te lasau sa votezi. e o iluzie democratia.
10
0
Bomba va fi dezamorsata de Team Spaga (10%)
8
2
deaia nu o sa mai votam partidele astea, e multa hotie si autoritatile se uita doar, cei tineri si destepti pleaca masiv din tara ca aici nu au ce sa faca decat sa munceasca pe 2 lei si nu ar fi rau sa construim niste penitenciare cu capacitati maxime ca uite ce descoperim
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272