"Bombele" alimentare la conservă, luate la control
"Bombele" alimentare la conservă, luate la control
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestDupă făcăturile vândute pe post de mâncare "tradiţională",
După făcăturile vândute pe post de mâncare "tradiţională",
În urma controalelor demarate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), care au demascat că mai multe produse prezentate ca fiind tradiţionale erau de fapt "făcături", Dionisie Culeţu, comisarul şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC), a pornit o altă serie de controale pe tot teritoriul judeţului Constanţa, care vizează verificarea tuturor conservelor puse spre comercializare. Acţiunea de control a început în urmă cu câteva zile şi s-a încheiat vineri, urmând să fie prezentate, în scurt timp, şi concluziile. În vizor au fost luate toate punctele comerciale cu volum mare de marfă, supermarket-urile, hypermarket-urile sau depozitele, iar conservele au fost verificate "la sânge" prin confruntarea etichetei de pe ambalajul produselor cu probe prelevate din conţinutul acestora. "Am demarat această acţiune deoarece pe piaţă au început să apară, din ce în ce mai mult, tot felul de "bombe" alimentare. Am avut în vizor conservele de carne, de peşte, conservele cu pate de ficat, pasta de tomate, tot ce înseamnă conservă. Toţi inspectorii au fost distribuiţi pe zone ale judeţului Constanţa şi fiecare echipă a inspectat pe zona alocată. La fiecare 3 luni, aceste zone se schimbă, distribuim echipele pe alte zone tocmai în ideea ca totul să fie făcut ca la carte, inspectorii să nu apuce să-şi facă prietenii şi relaţii", a declarat Dionisie Culeţu, comisarul şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa. Reamintim că în perioada 13-21 octombrie a.c., Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Constanţa a desfăşurat o amplă acţiune de control pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind conformitatea, modul de comercializare şi modul de etichetare a produselor alimentare tradiţionale şi a produselor alimentare cu indicaţie geografică, conform planului tematic stabilit de Autoritatea Naţională Pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) la nivel naţional. Cu această ocazie, s-a stabilit că multe din produsele prezentate drept tradiţionale nu sunt deloc aşa.
Liliana CHIRU
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News