REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

BORCEA şi SĂVULESCU, încă un proces DUBIOS. Se JUDECĂ cu Ministerul JUSTIŢIEI

BORCEA şi SĂVULESCU, încă un proces DUBIOS. Se JUDECĂ cu Ministerul JUSTIŢIEI

Replica API 13 iulie 2020 | 12:23 4141

Probleme pentru Cristian Borcea, Dragoş Săvulescu! Societatea Holiday Club Neptun, în acționariatul căreia se regăsesc Cristi Borcea, Nicolae Săvulescu, (numele lui Dragoş Săvulescu nu mai apare, semn că afacerea o conduce prin interpuşi), dar şi iranianul Manochehr Saadati-Sohi, au decis scoterea din acţionariatul societăţii pe SC Neptun Olimp.

Însă, aceasta n-ar pleca cu mâna goală, ci cu o suprafaţă de teren de 7.951,40 mp şi unităţi de cazare, în schimbul achiziţionării de către Holiday Club Neptun SA a pachetului deţinut de către Neptun Olimp în cadrul societăţii Holiday Club Neptun SA de 20,37% din capitalul social.

La începutul acestui an, raportul de divizare a ajuns în atenţia Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), instituție aflată în subordinea Ministerului Justiției, care, surpriză…a fost respinsă cererea SC Holiday Club Neptun de înregistrare în registrul comerţului a menţiunii de divizare. Precizăm că numele lui Dragoş Săvulescu nu mai apare în societate, însă afacerea o conduce prin interpuşi.

Când s-a decis divizarea şi în ce condiţii!

Prin Hotărârea Adunării Generale a Actionarilor din 22 iulie 2019 a Holiday Club Neptun SA s-a decis divizarea societătii în urma căreia SC Neptun- Olimp SA va pierde calitatea de acţionar al societăţii Holiday Club Neptun SA şi simultan, va transfera suprafata de teren de 7.951,40 mp şi Unitatea de Cazare ce se află pe acesta, compusă din 24 de căsute de vacantă şi receptie, în proprietatea societătii Neptun Olimp S.A. Tot la acea dată, s-a împuternicit Saadati-Sohi Manochechr în vederea semnării hotărârilor care vor avea ca obiect punerea în aplicare a deciziilor adoptate în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Actionarilor Holiday Club Neptun S.A..

Divizarea societătii are ca scop consolidarea operatiunilor turistice şi este motivată de următoarele: organizarea activităţilor în cadrul societăţilor distincte în vederea creşterii rentabilităţii la nivelul întregii afaceri, în felul acesta sunt asigurate condiţii pentru un management performant fiecărei unităţi funcţionale, creşterea eficienţei prin aplicarea strategiilor proprii; acţionarul NEPTUN-OLIMP SA are o experienţă mult mai mare în domeniul prestărilor de servicii turistice de cazare în vile, bungalouri, cabane turistice, sate de vacantă, pensiuni turistice şi va fi societatea beneficiară; realizarea unui sistem decizional unitar, ceea ce va permite orientarea strategică şi ratională în afaceri; utilizarea eficientă a resurselor logistice, reducerea costurilor administrative.

În urma divizării parţiale, fiecare societate implicată îşi va alege propria strategie de organizare şi desfăşurare a precum şi de administrare a activelor ce le sunt alocate prin prezentul proiect.

Registrul Comerţului refuză înregistrarea menţiunii de divizare

Pe 5 decembrie 2019, s-a decis întocmirea proiectului de divizare de către societatea de expertiză contabilă CSG Consult TAX & Business Solutions SRL, iar în ianuarie a.c, proiectul a ajuns la Oficiul pentru Registrul Comerţului. Instituţia a respins cererea SC Holiday Club Neptun de înregistrare în registrul comerţului a menţiunii de divizare. Iranianul şi societatea pe care o reprezintă a contestat decizia ORC, însă pe 3 iunie, Tribunalul a respins cererea. SC Neptun Olimp, SC Holiday Club Neptun şi iranianul au formulat contestaţie la Curtea de Apel Constanţa pe 10 iulie.

După divizare, structura capitalului social al SC Holiday Club Neptun ar fi următoarea:

Acţionarii societăţii Holiday Club Neptun S.A

Actionari persoane juridice la SC Holiday Neptun Olimp SA sunt: Neptun-Olimp SA, aport la capital de 1.181.622,50 lei, reprezentând 20,37% din capitalul social, numărul de acţiuni deţinute este de 472.649 unităţi.

Actionari persoane fizice: Săvulescu Nicolae- aport la capital 1.148.117,50 lei, reprezentând 19,80 % din capitalul social, numărul de acţiuni deţinute este de 459.247 unităţi.

Numele lui fostului sportiv nu apare în firmă. Singura firmă în care apare numele său este cea care administrează Clubul Dinamo

Saadati-Sohi Monachehr, cetăţean român, născut în Natanz, Iran; aport la capital de 3.444.350 lei, reprezentând 59,38 % din capitalul social, numărul de acţiuni deţinute este de 1.377.740 unităţi.

Borcea Cristian-aport la capital de 26.257,50 lei.

Iranianul Manochehr Saadati-Sohi, implicat în exproprieri de peste 10 milioane de euro

Partenerul de afaceri al lui Săvulescu şi al lui Borcea, omul de afaceri iranian Manochehr Saadati-Sohi, este implicat în multiple exproprieri de peste 10 milioane de euro într-una dintre cele mai efervescente zone imobiliare din București, a cumpărat de la Globe Trade Centre (GTC) un teren de peste 10 hectare pe care dezvoltatorul intenționa să construiască un mall, înainte de criză.

Manochehr Saadati-Sohi

Terenul era evaluat de GTC la doar 3,56 milioane de euro, cel mai probabil din cauza restricțiilor de construcție care au fost impuse în zonă.

Borcea şi Săvulescu, implicaţi în retrocedările din Constanţa

Numele lui Cristian Borcea şi al lui Săvulescu au apărut în dosarul Retrocedărilor, având calitatea de inculpaţi. Borcea este acuzat că a prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu aproximativ 28 de milioane de euro. Anchetatorii au stabilit că Borcea s-a asociat cu alţi doi învinuiţi din dosar, Georgică Giurgiucanu, alt inculpat în dosar, şi Emil Dragoş Săvulescu, în societatea comercială "Holiday Club Neptun" SA. Săvulescu şi Giurgiucanu ar fi intrat, ilegal, în posesia unor drepturi succesorale ce aparţineau unei persoane în vârstă - Ivonne Aline Buzescu-Movilă. Aceasta moştenise proprietăţi impresionante în Bucureşti şi Constanţa şi lăsase partea sa din moştenire Academiei Române, printr-un testament încheiat în primăvara anului 2001. În timp ce Borcea, condamnat în februarie 2019, la 5 ani de închisoare, şi-a ispăşit pedeapsa, Săvulescu încă este un fugar, refugiindu-se la Napoli, Italia.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cine poate, oase roade.
1
1
Acestia sunt marii pradatori ai Romaniei postdecembriste. Acestia sunt nemernicii care au creat inflatia galopanta in tara si care au creat miile de someri.
5
1
Interesant este motivul pentru care tribunalul le a respins cererea de divizare precum si ORC ul Ce ilegalitati au descoperit in lucrurile facute de ei De ce nu i intrebati asta Eu cred ca este interesant de aflat din momemt ce doua organe ale statului s au impotrivit la treaba asta clar au dovezi de nereguli facute de ei
2
1
Si cine a produs cadrul legal de dupa revolutie,legi care au favorizat toti evazionisti,hoti,talhari si nelegiuiti din Romania,legi facute mai putin mici talhari mai mult pentru astia ca:Borcica,Savulescu,R.Mazare,N.Constantinescu,famiglia Becali,L.Dragnea,A Nastase si lista este mult mai lunga,nu nentu Nelu Iliescu impreuna cu sluga lui Antonie Iorgovan?. Si pentru cultura ta si al altora ca tine Iorgovan era pentru Iliescu cum a fost V.Dancila pt.L.Dragnea,adica Livache spunea asa la misto ca nu el este primministru nu conduce el Romania ci proasta de la Videle.
3
2
N-are treaba dl Iliescu -----astia sint produsl democratiei salbatice care au distrus totul in tara asta care si-auinsusit pe 2 bani tot ce a produs amaritul asta de popor
4
1
Astia sunt oamenii de afaceri ai romaniei...toti hotii
7
1
Uarat e arabul ala.
7
2
Astia sunt marii capitalisti ai Romaniei,capitalistii PSD-ului, emanatii lui Iliescu : furturi ,afaceri murdare si afaceri cu statul.....Bleah !
7
5

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212