REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Boris Johnson declară că 'absolut nimic şi nimeni' nu îl va împiedica să îşi facă în continuare treaba

Boris Johnson declară că 'absolut nimic şi nimeni' nu îl va împiedica să îşi facă în continuare treaba

Replica API 10 iunie 2022 | 00:00 593

Premierul britanic Boris Johnson a declarat miercuri că ''absolut nimic şi nimeni'' nu îl va împiedica să îşi facă în continuare treaba, după ce săptămâna aceasta a trecut de o moţiune de cenzură în cadrul propriului său grup parlamentar conservator care i-a slăbit poziţia de lider, relatează EFE.

Boris Johnson

Johnson a apărut miercuri în faţa Camerei Comunelor (camera inferioară) în sesiunea săptămânală de întrebări ale premierului, pentru prima dată după moţiunea de cenzură internă de luni, din care a ieşit învingător cu sprijinul a 211 deputaţi conservatori faţă de 148 care au votat împotriva sa, un rezultat care l-a plasat într-o poziţie delicată.

Pe fondul unei atmosfere aprinse în parlament, Johnson s-a confruntat miercuri cu critici dure din partea membrilor opoziţiei, cum ar fi deputata laburistă Angela Eagle, care a subliniat că votul ''a arătat cât de detestat este premierul, şi asta doar în cadrul propriului partid''.

''Administraţia sa este prea distrasă de diviziunile sale interne pentru a gestiona provocările cu care ne confruntăm. Poate premierul să explice, dacă 148 de parlamentari din partidul său nu au încredere în el, cum naiba ar trebui să procedeze această ţară?", a spus aceasta, potrivit Agerpres, citată de stiripesurse.ro.

În replică, Johnson a dat asigurări că "absolut nimic şi nimeni" nu va împiedica guvernul său să îşi îndeplinească obligaţiile faţă de poporul britanic şi a subliniat că va continua să îşi facă treaba.

În timpul discursului său, liderul conservator a promis că vor exista noi măsuri de stimulare a proprietăţii locuinţelor în ţară, afirmând că guvernul intenţionează să "extindă proprietatea locuinţelor pentru milioane de cetăţeni" şi să reducă "costurile pentru întreprinderi".

Johnson se confruntă, de asemenea, cu o anchetă parlamentară pentru a afla dacă a minţit în faţa Camerei Comunelor în legătură cu scandalul "partygate" privind petrecerile ilegale organizate în birourile publice în timpul pandemiei, ceea ce i-ar putea ameninţa funcţia sa dacă se dovedeşte că a făcut acest lucru.

Pe 23 iunie vor avea loc alegeri parţiale în Anglia în circumscripţiile conservatoare din Wakefield, unde conservatorii au preluat puterea în 2019 împotriva pronosticurilor, şi în Tiverton şi Honiton, în mod tradiţional controlate de conservatori. Rezultatele acestor alegeri vor fi folosite pentru a evalua sprijinul electoratului pentru partid.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272