REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Boris Johnson: Stați acasă! Crăciunul va fi, probabil, foarte diferit

Boris Johnson: Stați acasă! Crăciunul va fi, probabil, foarte diferit

Replica API 1 noiembrie 2020 | 09:29 1521

Marea Britanie se întoarce la un „lockdown” aproape ca în primăvară. Premierul britanic Boris Johnson a anunțat sâmbătă seara că Anglia intră în carantină începând de joi, 5 noiembrie. „E timpul să trecem la acțiune, pentru că nu mai există alternativă”, a motivat premierul, în condițiile în care Marea Britanie a depășit un milion de infectări cu noul coronavirus și a ajuns la aproape 47.000 de decese.

Regatul Unit se confruntă cu o explozie de cazuri, iar premierul Boris Johnson a anunțat intrarea în carantină a Angliei pentru o lună, până la începutul lunii decembrie. Motivul principal este evitarea blocării sistemului medical din cauza creșterii accelerate a cazurilor de infectare. O prognoză făcută de specialiști ai guvernului de la Londra arată că s-ar putea înregistra 4.000 de decese pe zi în lunile de iarnă, dacă nu se iau măsuri.

Colapsul sistemului sanitar ar fi „un dezastru moral”, doctorii și asistentele ar fi forțați să aleagă ce pacienți tratează, cine trăiește și cine moare”, a arătat Boris Johnson.

Spre deosebire de carantina din primăvară, însă, școlile, colegiile, universitățile vor rămâne deschise. „Nu putem lăsa ca virusul să facă și mai mult rău viitorului copiilor noștri decât a făcut-o deja”, a argumentat Boris Johnson, care le-a cerut cu insistență părinților să-și trimită copiii la școală.

Magazine neesenţiale, saloanele de coafură, precum şi locurile de agrement şi divertisment vor fi închise de joi 5 noiembrie până pe 2 decembrie. La fel, restaurantele, barurile și puburile. Se va putea servi doar mâncare la pachet.

Magazinele care vând mărfuri de strictă necesitate vor rămâne deschise, prin urmare „nu este nevoie să vă faceți stocuri”, a subliniat premierul adresându-se concetățenilor.

Motivele pentru care oamenii vor putea să mai iasă din case

El a enumerat motivele pentru care oamenii vor mai putea să iasă din casă pe perioada carantinei: ca să meargă la școală, ca să meargă la muncă - în cazul în care nu pot lucra de acasă, ca să facă exerciții fizice și să se recreeze în aer liber, dacă au motive medicale, pentru cumpărături esențiale și pentru a avea grijă de persoane vulnerabile.

„Nu trecem singuri prin toate acestea”, a spus șeful guvernului de la Londra, referindu-se la celelalte țări europene care deja au luat măsuri de carantină din cauza situației epidemiologice dificile.

Crăciunul va fi „probabil foarte diferit” anul acesta, a adăugat Boris Johnson. „Dar eu cred cu tărie că dacă luăm măsuri acum, vom putea permite ca familiile din toată țara să fie împreună”, a mai spus el.

Premierul a anunțat, de asemenea, că în următoarea perioadă guvernul are de gând să recurgă masiv la teste rapide. „Ar putea să fie testate orașe întregi”, a spus Boris Johnson. El a precizat că pentru realizarea acestor testări în masă va fi chemată în ajutor armata.

Parlamentul va dezbate miercuri toate aceste măsuri și cel mai probabil, ele vor fi aprobate, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102