REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Mie., 22 Mar. 2023
Anul XX Nr. 6310
7.4° Constanța Miercuri, 22 Martie 2023 Anul XX Nr. 6310

Bosch: piaţa auto va avea anul acesta un declin mai mare decât estimările iniţiale

Bosch: piaţa auto va avea anul acesta un declin mai mare decât estimările iniţiale

Replica API 29 iulie 2019 | 00:00 202

Grupul german Robert Bosch şi-au înrăutăţit estimările privind producţia auto în acest an, previzionând un declin de 5%, faţă de o scădere de 3% prognozată anterior, a anunţat directorul financiar Stefan Asenkerschbaumer, transmite Reuters.

Bosch este cel mai mare furnizor de de componente auto şi de tehnologie în domeniul motoarelor diesel, printre ai cărui clienţi se află cei mai importanţi producători auto globali, de la Volkswagen AG la General Motors şi Fiat Chrysler (FCA).

Din cauza declinului mai accentuat al producţiei, Bosch nu va putea atinge marja de profit de 7% înregistrată în 2018, a declarat Stefan Asenkerschbaumer, într-un interviu acordat publicaţiei Boersen-Zeitung.

Tomis Park 1 - Ad.
Tomis Park 1 - Ad.

Compania estima o creştere a veniturilor şi a marjei de profit de 6% - 7% în acest an.

"Nu vom putea repeta marja ridicată de profit înregistrată anul trecut, ţinând cont de actualele evoluţii ale veniturilor". Cred că producţia auto va stagna în următorii tei ani, a afirmat directorul financiar.

Până în 2025, Bosch se aşteaptă să genereze venituri de cinci miliarde de euro (5,6 miliarde de dolari) de pe urma maşinilor electrice, pe fondul creşterii solide pe acest segment, în special în China, a explicat Asenkerschbaumer.

Deja Bosch furnizează componente pentru mai mult de un milion de vehicule electrice.

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de aproximativ 25 de ani. Pe lângă centrul de cercetare - dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnică liniară, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele diviziilor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie.

De asemenea, Bosch construieşte în oraşul Simeria o fabrică de maşini de spălat, cu o capacitate de un milion de unităţi pe an. Investiţia în acest proiect este evaluată la aproximativ 110 milioane de euro.

economica.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
21513104736
5/49
29263182225
joker
4561015219