REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

BOSCHETARII din Constanța NU VOR să fie INSTITUȚIONALIZAȚI

BOSCHETARII din Constanța NU VOR să fie INSTITUȚIONALIZAȚI

Replica API 18 ianuarie 2021 | 10:10 2732

Din luna septembrie, de când a fost deschis Centrul permanent pentru persoanele fără adăpost „Sfânta Filofteia”, și până acum, 32 de oameni ai străzii s-au tot perindat pe holurile instituției. Cu toate că beneficiază de apă caldă, căldură, hrană și haine de schimb, persoanele fără adăpost nu rezistă un timp îndelungat în mediul instituționalizat.

Cazare și mâncare gratuită

Mulți dintre cei care nu beneficiază de un acoperiș deasupra capului sunt nevoiți ca în această perioadă să îndure frigul. În acest sens autoritățile locale constănțene îi sprijină pe cei care nu au un adăpost și le oferă cazare și mâncare gratuită. În luna septembrie a anului trecut, a fost deschis Adăpostul „Sfânta Filofteia” din cadrul Direcției Generale de asistență socială Constanța. De atunci și până în prezent, 32 de persoane au călcat pragul centrului, potrivit informațiilor furnizate de către reprezentanții Primăriei Constanța.

Refuză să fie instituționalizați

De cele mai multe ori, persoanele care nu au un adăpost refuză să meargă la centre invocând motive precum: conflicte mai vechi cu alți oameni ai străzii sau faptul că trebuie să respecte unele reguli de conviețuire: să păstreze curățenia; să nu consume alcool sau alte substanțe interzise; să nu fie violenți; să respecte programul centrelor etc. Totodată, cei mai mulți susțin că le este mai bine în stradă.

Pentru a fi cazați, oamenii străzii trebuie să își facă test Covid

În Constanța, Centrul permanent pentru persoanele fără adăpost „Sfânta Filofteia” poate găzdui 25 de persoane, cu respectarea măsurilor de distanțare fizică impuse de contextul actual. Este obligatoriu ca oamenii să vină prin Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Clinic Județean Constanța cu fișă pe care să fie specificat apt pentru colectivitate, cu rezultatul negativ al testului rapid Covid -19 și să nu necesite îngrijire medicală.

Cine se poate adăposti în centrul social

Conform Regulamentul de organizare şi funcţionare, beneficiarii serviciilor sociale acordate în adăpostul de noapte sunt:

a) persoanele fără adăpost, cu domiciliul/reşedinţa înregistrată în actele de identitate pe raza municipiului Constanța, care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: sunt persoane care nu au o locuinţă, trăiesc în stradă, spaţii publice, precum parcuri, scări de bloc, canale, imobile dezafectate sau nelocuite, care nu au acces imediat la o formă de locuire.

b) persoanele fără adăpost, fără acte de identitate, identificate în evidenţele poliţiei locale, cu ultimul domiciliu/reşedinţa în municipiul Constanța.

c) prin excepţie, persoane fără adăpost cu adresa de domiciliu în altă unitate administrativ-teritorială, identificate pe raza municipiului Constanța, pe perioada sezonul rece noiembrie – martie, în funcţie de locurile disponibile.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Este mai bine in strada acolo nu sunt reguli, ei nu vor reguli
1
0
Ii angajati la locala,au aceleasi studii cu cei in functie!
4
0
Noaptea unde se duc acei oameni leprelooor
0
1
Frumos din partea ta.
1
0
Cu parere de rau ,dar de multe ori soarta si-au facut-o ei!
3
4
DIANA MAXIMIUC BOSCHETARA ESTI TU CAND TE BOSCHETARESTI ! ASTIA SUNT OAMENI FARA ADAPOST
12
6
..de ce sunt BOSCHETARII..loviti de soarta???cine si-a permis sa-i loveasca pe dnii.BOSCHETARI???de ce le luati apararea acestor gunoaie ale societatii romanesti???cel care nu vrea sa munceasca..sa se chinuiasca pe acest pamant...sa traga pacatele...de ce societatea este obligata sa faca eforturi si cheltuieli pentru el??de ce???deoarece in viata lui..nu s-a implicat....l-a durut in KUR.. de ce se intampla in jurul lui...BOSCHETARUL-SEF..stie ca cineva vine sa-l ajute..daca toti am fi fost...BOSCHETARI SEFI...era bine..nu???
10
7
M-am saturat sa tot citesc in fituica asta articole scrie de personaje pe care eu nu le-as angaja nici sa vanda ceapa verde la obor la Scarisoreanu. Cel de la 08.08 are perfecta dreptate. Nu va umflati in pene ca aveti trafic. Daca nu ati fi lasat comentariile libere, inclusiv ca limbaj, nici dracu' nu mai intra sa va citeasca aberatiile. Multi intra pentru comentarii nu pentru articolele voastre de 2 lei.
16
0
Oameni ai strazii, oameni fara adapost, etc. Nu, tu ai scris cu litere mari BOSCHETARII in titlul. Nu va e rusine? Sa-i numiti asa pe acesti oameni loviti de soarta? Ati merita o reclamatie la CNCD.
18
4
Este pentru tractoare,utilaje,etc.
4
6

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920