REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

BOSCHETARII îşi fac VEACUL la fostul DISPENSAR din zona CORA

BOSCHETARII îşi fac VEACUL la fostul DISPENSAR din zona CORA

Replica API 14 iulie 2021 | 00:25 1544

Fostul dispensar de pe bulevardul I.C Brătianu, din zona Cora, a fost transformat în adăpost de către oamenii străzii. Aceştia şi-au amenajat adevărate dormitoare pe scările din faţa clădirii şi se pare că nimeni nu-i deranjează. Locul a fost transformat într-un focar de infecţie, fiind înconjurat de gunoaie. Persoanele care s-au instalat acolo au în dotare saltele şi perne pentru a-şi face şederea cât mai plăcută.

Au pus stăpânire pe o clădire şi au îngropat-o în gunoaie

Vremea caniculară le permite oamenilor străzii să doarmă pe unde apucă. Aşa se face că aceştia au pus stăpânire şi pe un fost dispensar din zona Cora, pe bulevardul I.C. Brătianu. Chiar dacă autorităţile le asigură persoanelor fără un acoperiş deasupra capului un centru de permanenţă unde se pot adăposti în condiţii decente, se pare că tot mai bine este în stradă, acolo unde nu trebuie să respecte prea multe reguli. “În imaginile de mai jos se văd două "dormitoare" situate în colțul fostului dispensar de pe bulevardul I.C. Brătianu, zona Cora.

Înconjurați de gunoaie, probabil în mare parte resturi aruncate de ei, oamenii și-au aranjat culcușuri pentru noapte. Cele două saltele sunt separate printr-un "perete" de cearceaf. Așa este viața unor concetățeni”, a explicat, pentru Replica, Dumitra, o constănţeancă ce locuieşte în apropierea zonei cu pricina. De cele mai multe ori, persoanele care nu au un adăpost refuză să meargă la centre invocând motive precum faptul că trebuie să respecte unele reguli de conviețuire: să păstreze curățenia; să nu consume alcool sau alte substanțe interzise, susținând că le este mai bine în stradă.

Centrul „Sfânta Filofteia”, deschis pentru oamenii fără adăpost

Persoanele fără adăpost din Constanța beneficiază de condiții decente în centrul „Sfânta Filofteia”. Spațiul, în suprafață de aproape 400 mp, situat la etajul I al Complexului comercial „Doi Cocoși”, a fost reamenajat, compartimentat, utilat și mobilat, în conformitate cu standardele pentru serviciile sociale organizate ca adăposturi de noapte.

Serviciul social furnizează gratuit persoanelor fără adăpost servicii de îngrijire personală, supraveghere, găzduire temporară pe timp de noapte, în vederea depăşirii situaţiilor de dificultate, prevenirii şi combaterii riscului de excluziune socială, promovării incluziunii sociale şi creşterii calităţii vieţii.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
unde e Politia? Locala sau alta????
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468