REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Botez în Şantierul Naval DMH: sunt gata două petroliere, de o capacitate impresionantă

Botez în Şantierul Naval DMH: sunt gata două petroliere, de o capacitate impresionantă

Replica API 28 noiembrie 2016 | 00:00 445

Ceremonie pentru PARTHENON TS şi MARATHON TS, cu preoţi aduşi din Grecia

Ceremonie pentru PARTHENON TS şi MARATHON TS, cu preoţi aduşi din Grecia

După premiera înregistrată în luna iunie a anului curent, când a avut loc ceremonia de botez a trei petroliere, din seria de nouă nave contractate de Tsakos Energy Navigation Limited (TEN), Daewoo Mangalia Heavy Industries se află la cel de-al doilea eveniment de mare importanţă de acest gen, marcat în acest an, respectiv ceremonia de botez pentru alte 2 petroliere, cu capacitatea de 112,700 TDW din aceeaşi serie. Evenimentul a avut loc sâmbătă, la şantierul din Mangalia.

Cele două petroliere pentru care a fost organizată ceremonia de sâmbătă, 26 noiembrie a.c., sunt PARTHENON TS şi MARATHON TS, ambele cu lungimea de 249,90 metri, lăţime de 44 metri, adâncime 21, 20 de metri şi viteză garantată 14,5 noduri, după ceremonia de botez, urmează a fi livrate armatorului grec, primul, în dată de 28 noiembrie, 2016 , iar cel de-al doilea în luna ianuarie, 2017.

De asemenea, acestea au o capacitate impresionantă, de până la 112.000 de tone de ţitei. „Astăzi, evenimentul pe care Daewoo Mangalia îl are este constituit dintr-o ceremonie de botez pentru două proiecte ale societății noastre, două nave de tip petrolier cu capacitatea de 112.000 de tone, parametrii dimensionali ai proiectului sunt 250 m lungime, 44 metri lățime, 21 m înălțime. Cele două proiecte sunt navele numărul 4 și numărul 5, din seria de 9 nave pentru clientul nostru important din Grecia, Tsakos Energy Navigation, și una dintre nave este gata de livrare, fiind după probe de mare și urmând ca documentele să fie semnate de către societatea noastră, în cursul zilei de luni va părăsi șantierul.

Cealaltă navă a fost lansată pe 25 noiembrie pentru prima dată la apă și nava respectivă este în curs de execuție pentru activitățile care sunt planificate în stadiul de cheu. Aceste activități sunt de continuarea a chestiunilor de armare a navei, lucrările de electrică, pregătire pentru probe, punerea în funcțiune a sistemelor de navigație, urmând ca anul viitor nava să fie livrată clientului. Pe lângă aceste două proiecte completează seria de cinci nave care au fost și vor fi botezate la Mangalia, mai sunt alte patru proiecte, de aceleași dimensiuni principale, dar acele patru nave vor avea în plus față de cele pe care societatea deja le-a livrat, o clasă specială, clasa de gheață, deoarece ele vor naviga în special în Marea Nordului. Cam acestea sunt principalele elemente despre proiectele noastre”, a precizat Andrei Mihai, Directorul Diviziei Managementul Administraţiei de la DMHI. Camera de comandă este impresionantă, echipamentul de ultimă generație permite navigarea fără om la cârmă, prin auto-pilot, dar sub stricta supraveghere a unei singure persoane.

Desigur, echipajul a precizat că nu este recomandat să se treacă pe pilot automat, ci să fie cel puțin o persoană ca să monitorizeze navigarea în siguranță a petrolierului. „Ne aflăm la bordul 5023, asta reprezintă pentru noi code number. Suntem la puntea navigației. Camera de comandă este dotată cu un echipament ultimă generație, ceea ce ei numesc full integrated navigation system, ceea ce permite o grămadă de posibilități în a naviga, ceea ce alte generații nu fac. Opțiuni de navigat cu posibilitate de a angaja o imagine, chiar dacă e a radarului în cabina comandantului, foarte multe opțiuni de featuring ar fi niște exemple. Se permite navigarea în apele pământului folosind doar un singur om, în siguranță, prin autopilot, a declarat Lucian Oprescu, electrician.

150 de invitați la ceremonia de botez. Nepoatele lui Tsakos au fost nașe!

Aproximativ 150 de persoane din Grecia, România, Norvegia și Coreea au fost prezente la dubla ceremonie de botez a navelor. Familia Tsakos a fost prezentă la eveniment, unde 3 generații au fost prezente pe scena evenimentului. Cele două nave, prin sunetul goarnei care au anunțat întreg orașul Mangalia că și-au primit numele: PARTHENON TS și MARATHON TS. Sticlele de șampanie s-au spart din prima, ceea ce înseamnă că navele au fost binecuvântate cu noroc. Doi preoți au fost, de asemenea, aduși din Grecia pentru a oficia ceremonia religioasă.

Claudia CORBU

Tsakos Nikolas

VIDEO:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108