REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Brăiloiu a primit aprobare pentru refacerea falezei din Eforie Nord şi amenajarea unui parc în zona Cazino

Brăiloiu a primit aprobare pentru refacerea falezei din Eforie Nord şi amenajarea unui parc în zona Cazino

Replica API 15 mai 2012 | 00:00 165

Primăria Eforie a realizat, cu doar o lună înainte de alegeri, două proiecte foarte importante pentru comunitate. Este vorba despre refacerea completă a promenadei turistice din Eforie Nord şi amenajarea unui parc în zona Cazino, Eforie Sud, proiecte ce au fost aprobate către Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est.

Două proiecte depuse în anii trecuţi de către Primăria Oraşului Eforie, care se referă la refacerea completă a promenadei turistice din Eforie Nord şi amenajarea unui parc în zona Cazino, Eforie Sud, au fost aprobate de către Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est şi vor fi demarate în perioada următoare. Primul proiect se referă la refacerea aleii de promenadă dintre hotelurile Acapulco şi Belona, dar şi Aleea Belona din Eforie Nord. Lucrările vor avea ca scop extinderea aleii de promenadă, realizarea unor puncte de observaţie şi supralărgirea promenadei cu 1.70 m, realizarea pavimentului din dale sau pavele, montarea de bănci şi mobilier urban, realizarea unui sistem supraveghere video şi înlocuirea sistemului de iluminat ornamental. Are o valoare totală de aproximativ 100 de miliarde de lei, iar contribuţia Primăriei Eforie este de numai 2 miliarde, restul finanţării fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile. Durata totală de implementare a proiectului este de 18 de luni, iar cea de execuţie de 12 luni. Al doilea proiect se referă la amenajarea unui parc modern în zona Cazino, din Eforie Sud, proiectul fiind practic o completare a lucrărilor efectuate în ultimii ani de Primărie, pentru refacerea accesului pietonal pe plaja din Eforie Sud. Valoarea totală a lucrărilor este de peste 30 de miliarde de lei, finanţarea fiind asigurată în cea mai mare parte din fonduri europene nerambursabile. Durata de realizare a proiectului este de 14 luni, iar suprafaţa totală a terenului pe care se va realiza parcul este de 8.387,66 mp. "Aceste proiecte sunt benefice pentru oraşul nostru. Sunt bani investiţi cu scopul de a promova oraşul Eforie ca destinaţie turistică. Este o finanţare europeană şi aceste proiecte vor fi completate cu alte la fel de importante, depuse în anii trecuţi, în valoare de 400 miliarde de lei", a declarat primarul Ion Ovidiu Brăiloiu.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272