REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

BRD, AMENDATĂ de ITM pentru lipsa CONTROLULUI MEDICAL al angajaților

BRD, AMENDATĂ de ITM pentru lipsa CONTROLULUI MEDICAL al angajaților

Replica API 20 noiembrie 2021 | 22:19 2461

BRD Groupe Societe Generale a solicitat Judecătoriei Constanța anularea amenzii de 2000 de lei aplicată de către Inspectoratul Teritorial de Muncă. Amenda a fost aplicată deoarece, la un control al ITM-ului, s-a descoperit că 10 dintre angajați nu efectuaseră controlul medical periodic.

Ce au declarat reprezentanții BRD

În motivarea în fapt, petenta a precizat că, în luna iulie a anului 2020, a procedat la organizarea controlului medical periodic al celor 65 de lucrători din cadrul BRD - GROUPE SOCIÉTÉ GÉNÉRALE S.A. - Sucursala Constanta, echipa MEDICOVER S.R.L. deplasându-se la sediul din Municipiul Constanta, Bulevardul Mamaia, nr. 250 pentru examinarea tuturor angajaților. În vederea efectuării controlului medical, toți salariații au fost programați, reclamanta informându-i atât cu privire la data, ora, locul la care urma a se desfășura, cât și cu privire la obligativitatea participării. De asemenea, au fost anunțați prin e-mail asupra faptului că dacă nu se pot prezenta la controlul programat, au obligația de a se reprograma în clinica MEDICOVER ulterior. Dintre cei 65 de lucrători ai Sucursalei Constanta, 10 nu s-au prezentat la momentul efectuării controlului, fără a oferi nicio motivare sau explicație cu privire la această absență.

ITM Constanța

Ce a spus ITM

Reprezentanții ITM au au precizat că, în urma verificării documentelor existente la sediul social/punctul de lucru și a situației din teren Sucursala Constanta din cadrul BRD Groupe Societe Generale București, în calitate de angajator, nu a asigurat realizarea examinării medicale periodice a lucrătorilor, cu frecvența stabilită de medicul de medicina muncii. Astfel, un număr de 10 lucrători au fost identificați fără a avea control medical periodic, nefiind respectate dispozițiile securității și sănătății în muncă, în sensul că, în vederea asigurării condițiilor de securitate și sănătate în muncă și pentru prevenirea accidentelor de muncă și a bolilor profesionale, angajatorul nu și-a îndeplinit obligația legală de a asigura controlul medical periodic.

Ce a spus instanța

Instanța a constatat că petenta nu a invocat motive de nelegalitate ale procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției, criticile sale vizând netemeinicia acestuia. Cu privire la sancționarea contravenientei, prin aplicarea sancțiunii contravenționale principale a amenzii în cuantum de 4.000 lei, instanța consideră că, în procedura de individualizare a sancțiunii, agentul constatator a instituit o răspundere contravențională proporțională cu gradul de pericol social ce a rezidat din fapta concretă. Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis respingerea cererii ca neîntemeiată. Sentința a fost comunicată pe 12 noiembrie 2021 și este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acolo vorbim de o alta mafie alt nivel.
3
0
Bola Pnl...probabil nu a obtinut vreun credit.
3
0
ba itm,la resta belvedere mangalia semlucreazz non stop,fara simbete,duminic,concedii,sarbatori legale.nu se plateste nimic,totul moca,nu vrei,esti dat afara.Personalul este tinut dupa ora 21 pina la 23,zilnic,sclava care sa serveasca patronii cind beau!faceti cefa,oamenii sint disperati,itmul local nu vede nimic dupa ce maninca o pizza moca!
5
2
Sunteti saraci si nu aveti bani sa faceti controlul medical la salariati scarbele drakului.
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108