REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Brexit: „Nu are sens“ să negociem fără o schimbare de poziţie din partea UE, reafirmă Londra

Brexit: „Nu are sens“ să negociem fără o schimbare de poziţie din partea UE, reafirmă Londra

Replica API 19 octombrie 2020 | 21:57 1520

Londra a repetat luni că reluarea negocierilor comerciale post-Brexit cu UE "nu are sens" în lipsa unei schimbări de poziţie a Celor 27, declarându-se totuşi deschisă la "intensificarea" discuţiilor propusă de Bruxelles, relatează AFP, citată de Agerpres.

Michael Gove

Summitul UE de săptămâna trecută "nu a lăsat nicio bază pentru ajungerea la un acord", a declarat ministrul Michael Gove, însărcinat cu coordonarea acţiunii guvernamentale, în Parlament.

"Nu are niciun sens să continuăm să negociem. Atâta timp cât UE îşi menţine poziţia, astfel de discuţii nu vor avea sens", a adăugat el.

El a salutat totuşi declaraţiile negociatorului şef european Michel Barnier, care s-a declarat pe Twitter "disponibil pentru intensificarea discuţiilor (...) pe baza textelor juridice".

"Evident, trebuie să ne asigurăm că lucrăm pe baza intensificării pe care ei o propun. Prefer să privesc spre viitor cu optimism şi spre trecut cu mânie", a mai spus Gove.

Deja foarte dificile, negocierile comerciale s-au înveninat şi mai mult joi, notează AFP, când reprezentanţii Celor 27 reuniţi în Consiliul European au cerut concesii din partea Londrei, precizând în acelaşi timp că vor să continue convorbirile pentru încheierea unui acord de liber schimb înaintea sfârşitului acestui an.

A doua zi, Boris Johnson a apreciat că discuţiile sunt "terminate", fără o "schimbare fundamentală" de abordare din partea UE.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Intoarceti-i spatele si gata. Sa se descurce singuri.
1
0
Si de ce te bucuri tu asa mult ca tot nu inteleg
0
0
Cred ca ar fi cel mai bine sa aveti acord separat cu fiecare tara in parte care e interesata sa aiba acord cu UK nu cu toata structura UE. Ha ha ha! Veti demonstra ca UE nu exista de fapt si asta doare cel mai tare. Daca s ar reveni la acorduri bilaterale ale fiecarui stat in parte s ar termina cu functionarimea din Bruxelles care mananca banii degeaba. Asta e frica cea mare. Mii de panarame platite regeste degeaba.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367