REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Brexit: UE aşteaptă în continuare propuneri "concrete şi realiste"

Brexit: UE aşteaptă în continuare propuneri "concrete şi realiste"

Replica API 15 februarie 2019 | 00:00 318

Donald Tusk

Uniunea Europeană aşteaptă în continuare "propuneri concrete şi realiste" din partea Regatului Unit care să permită îndepărtarea spectrului unui divorţ fără acord, a afirmat marţi seară preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, relatează AFP.

Cele 27 de ţări ale UE, a scris într-un mesaj pe Twitter liderul european, "aşteaptă în continuare propuneri concrete şi realiste din partea Londrei asupra modalităţii de a ieşi din impasul legat de Brexit".

Donald Tusk s-a exprimat după o întrevedere la Bruxelles cu negociatorul-şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier.

Cu 44 de zile înainte de data prevăzută pentru Brexit, o retragere ordonată a Regatului Unit din UE rămâne încă foarte nesigură.

Acordul de retragere negociat anevoios la sfârşitul lui 2018 între premierul Theresa May şi partenerii săi europeni a fost respins masiv de parlamentarii britanici în ianuarie.

Iar Uniunea Europeană refuză să redeschidă discuţiile asupra acestui acord.

Marţi, în plenul parlamentului de la Londra, Theresa May a afirmat că are "nevoie de timp" pentru a discuta cu UE modificări ale acordului.

"De îndată ce vom realiza progresele necesare, vom propune un nou vot" asupra acordului de retragere, a adăugat ea, fără să ofere mai multe detalii.

Săptămâna trecută, Donald Tusk a creat o polemică întrebându-se "cum arată acel loc special din iad pentru cei care au promovat Brexit-ul, fără să aibă măcar schiţa unui plan pentru realizarea lui în deplină siguranţă".

La 7 februarie, cu ocazia unei vizite la Bruxelles, premierul Theresa May a promis să ducă la îndeplinire Brexit-ul "la termenul stabilit", 29 martie, şi să "negocieze dur" la Londra în următoarele zile pentru realizarea sa.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272