REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
6.4° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

Bruxelles calculează pagubele aduse României de Austria. Anunțul făcut de Roberta Metsola

Bruxelles calculează pagubele aduse României de Austria. Anunțul făcut de Roberta Metsola

Ana Maria LIPAN 12 septembrie 2023 | 12:21 925

Roberta Metsola, preşedinta PE, răspunzând unei întrebări din partea Ziarului Financiar, a spus că se fac calcule cu privire la prejudiciile financiare pe care le-a cauzat Austria României şi Bulgariei prin faptul că a blocat intrarea ţărilor în spaţiul Schengen, transmite observatornews.ro.

Bruxelles calculeaza pagubele aduse Romaniei de Austria. Anuntul facut de Roberta Metsola

"Sigur că atunci când se întâmplă un astfel de lucru calculăm prejudicii financiare. Cât costă aşteptarea de la graniţe? Nu este vorba însă numai de un prejudiciu financiar. Acum 12 ani Comisia a decis ca aceste ţări să intre în Spaţiul Schengen şi Parlamentul a spus că nu există niciun motiv legal sau politic ca aceste ţări să nu intre în spaţiul Schengen, să beneficieze de cel mai bun lucru pe care îl oferă Uniunea Europeană: libertatea de mişcare", a spus Roberta Metsola, la Strasbourg.

Aderarea la Spațiul Schengen. Prejudiciu de miliarde de euro adus României

Întrebarea a venit în contextul în care Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a spus că a cerut o analiză privind costurile suplimentare pentru România, ca urmare a faptului că ţara nu a intrat în Schengen, după ce Austria şi-a folosit dreptul de veto. Conform declarațiilor ministrului, prejudiciul total s-ar ridica la circa 2% din PIB, adică circa 6 mld. euro.

"În decembrie când s-a luat decizia (de către Austria – n. red.) ca Bulgaria şi România să nu intre în spaţiul Schengen, s-a luat pentru ţări care au aşteptat ani de zile să li se spună nu. Cum putem noi, ca Europa, să justificăm un astfel de mesaj?", a mai spus Metsola la Strasbourg, în deschiderea sesiunii parlamentare europene.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
❤️ Fete fierbinți te așteaptă --- X18.FUN
0
0
In urma cu cateva zile, GEORGE SIMION a declarat intr-un interviu ca in ROMANIA era"MAI BINE"in perioada lui Ceausescu si PCR, decat ne-a fost in urmatorii 33, aproape 34 de ani. Cum comentati acest raspuns al lui George Simion, stimabililor cetateni romani? Cum comentati faptul ca GEORGE SIMION tocmai a declarat ca"poporul roman o ducea mai bine cu 'patriotii' lui Ceausescu care nu erau slugile 'agenturilor straine' ci erau vezi dom'ne mari patrioti si au ridicat Romania", dar si ca"ROMANIA a pierdut un pariu cu democratia si adearea la UE si NATO si ca trebuie sa ne intoarcem la comunism, la legionarism, la PCR si ceausism, dictatura si securitatea ceausista/simionista". Fix asta a declarat idiotul de GEORGE SIMION, aproape cu aceleasi cuvinte. Informati-va! Cautati-i ultimele interviuri! Faceti-va datoria de cetateni romani si NU puneti stampila pe un asemenea nemernic. SIMION i-a aprins lumanari lui Iliescu(FSN)de ziua sa in 2009, acuzandu-l de crimele de la REVOLUTIE si lauda PCR
69
4
iar nu ti-ai luat pastilele
3
52
PROSTll nu s-au prins ca politicienii austrieci sunt putinsiti si nu fac decat sa ajute partidele putiniste din ROMANIA (AUR-SOS). Cum? Prin faptul ca ne saboteaza ADEREAREA ROMANIEI LA SPATIUL SCHENGEN, austriecii dau apa la moara propagandei pro-ruse si anti-UE si NATO, adica austriecii ajuta partidele AUR-SOS si celelalte care vor ROexit dupa2024, daca vor castiga alegerile. Acelasi lucru vedeati in trecut sub conducerea lui TRUMP, acelasi discurs"putinist" impotriva migrantilor/LGBTQ sau africanilor. Vestele galbene ale putinistei Le Pen(anti-migranti) vor FRANTA OUT din NATO. Toate au la baza URA si"naZismul"pe care Moscova l-a turnat"gaz pe foc", pentru dezbinarea OCCIDENTULUI din interior, scopul fiind distrugerea UE si NATO, iar China rade pe sub mustati (COVID a aparut in China), iar AUR-SOS si toti cei anti-vaccinare au folosit aceasta propaganda pentru a-si ridica partidele putiniste. AURistii comentau"FELICITARI!"pe facebookul lui SIMION cand Austria ne-a refuza in Schengen
69
6

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407