REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Bryan Adams, criticat pentru o tiradă pe Instagram la adresa noului coronavirus

Bryan Adams, criticat pentru o tiradă pe Instagram la adresa noului coronavirus

Replica API 13 mai 2020 | 00:00 1067

Cântăreţul Bryan Adams a fost criticat pe internet şi acuzat de rasism după ce a publicat pe reţelele de socializare o tiradă la adresa noului coronavirus, informează marţi BBC, citat de Agerpres.

Bryan Adams

Artistul canadian trebuia să susţină o serie de concerte la Londra în această săptămână, însă sălile de spectacole au fost închise în Marea Britanie după adoptarea măsurilor ce vizează izolarea populaţiei la domiciliu.

"Din cauza unor nenorociţi de mâncători de lilieci, a comerţului din pieţele cu animale vii şi a unor nenorociţi lacomi care produc virusuri, întreaga lume a fost pusă acum în aşteptare", a scris starul canadian într-un mesaj publicat pe Instagram.

Mulţi internauţi au interpretat comentariile artistului ca fiind anti-asiatice şi anti-chineze, însă, în acelaşi timp, cântăreţul a fost lăudat de anumite organizaţii care militează pentru drepturile animalelor.

"Iresponsabil"

După publicarea acelui mesaj, Bryan Adams a fost criticat de Amy Go, care prezidează Consiliul Naţional Chinezo-Canadian pentru Justiţie Socială.

"Acest mesaj este atât de iresponsabil şi atât de rasist. Oamenii admiră persoanele publice. El este considerat un idol de atât de mulţi oameni", a declarat ea pentru CBC News.

În opinia sa, comentariile făcute de Bryan Adams vor intensifica "ura rasistă faţă de chinezi".

Mulţi oameni consideră că pieţele de animale vii din oraşul chinez Wuhan au reprezentat sursa originală a noului coronavirus.

Aceste pieţe vând produse proaspete aduse direct de la ferme, inclusiv carne, peşte şi alte bunuri perisabile. Prezenţa animalelor vii în astfel de pieţe poate să determine extincţia unor specii şi răspândirea unor boli.

Vinerea trecută, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a afirmat că o astfel de piaţă din Wuhan, o metropolă din centrul Chinei, a jucat un anumit rol în izbucnirea epidemiei, fie în calitate de sursă a sa, fie în calitate de "decor de amplificare", precizând totodată că sunt necesare mai multe cercetări care să analizeze această legătură de asociere.

"Răul a fost făcut"

Bryan Adams a publicat textul în seara în care ar fi trebuit să susţină primul din seria sa de trei concerte programate în sistem de rezidenţă în celebra sală de spectacole Albert Hall din Londra.

"Astăzi, ar fi trebuit să fie începutul seriei mele de concerte... dar, din cauza unor nenorociţi de mâncători de lilieci, a comerţului din pieţele cu animale vii şi a unor nenorociţi lacomi care produc virusuri, întreaga lume a fost pusă acum în aşteptare, fără să mai menţionez miile de oameni care au suferit sau au murit din cauza acestui virus", a scris rockerul canadian.

"Mesajul meu pentru ei, în afară de 'mulţumesc al dracului de mult', este acela de a deveni vegani", a adăugat artistul.

Un link către acel mesaj a fost şters ulterior de pe contul său de Twitter, însă mesajul original scris de Bryan Adams este în continuare vizibil pe pagina sa de Instagram. Până marţi dimineaţă, numele cântăreţului s-a aflat în topul celor mai discutate subiecte pe reţelele de socializare.

"Ce mizerie rasistă vine din partea cuiva pe care l-am respectat", a scris pe Instagram utilizatorul @globalcanuck.

"Tirada rasistă şi xenofobă a lui Bryan Adams a tot urcat în topul din ultimele 10 ore dedicat celor mai populare subiecte dezbătute online. Răul a fost făcut", a adăugat medicul Wing Kar Li pe Twitter.

Cel mai popular comentariu legat de acest subiect a fost publicat de utilizatorul @bornmiserable, care a parodiat versurile unui cântec celebru din repertoriul cântăreţului Bryan Adams, intitulat "Summer Of 69".

Cu toate acestea, organizaţia pentru drepturile animalelor PETA a afirmat că intenţia rockerului canadian a fost aceea ce a promova veganismul.

"De aceea este crucial ca toată lumea să devină vegană acum, pentru a preveni următoarea pandemie. Depinde doar de noi să creăm un viitor mai bun şi mai sănătos pentru toate speciile", au scris reprezentanţii PETA, într-un răspuns adresat mesajului publicat de Bryan Adams pe Instagram.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272