REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Bryan Adams îşi cere scuze pentru o tiradă pe Instagram la adresa noului coronavirus

Bryan Adams îşi cere scuze pentru o tiradă pe Instagram la adresa noului coronavirus

Replica API 14 mai 2020 | 00:00 995

Cântăreţul canadian Bryan Adams şi-a cerut scuze marţi pentru un mesaj pe care l-a publicat pe reţelele sociale, în care dădea vina pentru noul coronavirus pe "mâncătorii de lilieci, pe comerţul din pieţele cu animale vii şi pe unii bastarzi lacomi care produc virusuri", relatează Reuters, citată de Agerpres.

Bryan Adams

Adams, care a cunoscut faima internaţională în 1984 datorită unor hituri precum "Summer of '69" şi "Heaven", a făcut aceste comentarii într-un mesaj publicat luni pe Instagram despre anularea, din cauza pandemiei de COVID-19, a concertelor pe care trebuia să le susţină la Royal Albert Hall din Londra.

Născut în Kingston, Ontario, Adams trăieşte în prezent în Londra şi este vegan.

Mesajul a fost intens criticat pe reţelele sociale, iar Amy Go, care prezidează Consiliul Naţional Chinezo-Canadian pentru Justiţie Socială, a declarat pentru Canadian Broadcasting Corp că aceste comentarii ale artistului au fost "atât de rasiste"

Adams a publicat marţi pe Instagram un mesaj în care a scris că nu are nicio scuză şi că nu a vrut decât să vorbească "despre cruzimea oribilă împotriva animalelor din aceste pieţe de animale vii ca fiind posibila sursă a virusului şi să promoveze veganismul".

Mulţi cercetători cred că virusul provine dintr-o piaţă de animale vii din Wuhan, China, deşi o teorie conform căreia virusul ar fi ieşit dintr-un laborator din Wuhan a câştigat teren în ultimele săptămâni.

Institutul de Virologie din Wuhan a negat acuzaţiile.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că dovezile sugerează ca noul coronavirus provine de la animale, "cel mai probabil" de la lilieci, de unde s-a răspândit la oameni printr-o gazdă animală intermediară, şi că nu există dovezi care sugerează că a fost creat de oameni.

În mai multe ţări s-a constatat o creştere a frecvenţei atacurilor rasiste comise împotriva persoanelor de origine asiatică în contextul pandemiei provocată de noul coronavirus.

Luna trecută, compania canadiană producătoare de îmbrăcăminte Lululemon Athletica Inc şi-a cerut scuze după ce unul dintre art directorii săi a promovat comercializarea online a unui tricou sub numele "Orez cu liliac prăjit", notează Reuters.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272