4.3° Constanța Dum., 27 Nov. 2022
Anul XX Nr. 6195
4.3° Constanța Duminică, 27 Noiembrie 2022 Anul XX Nr. 6195

BTA: Bulgaria oferă bani IMM-urilor pentru inovaţie şi tranziţia verde

Redacție 28 septembrie 2022 99

Luând cuvântul la o conferinţă cu tema IMM-urile şi tranziţia verde, organizată luni la Sofia, ministrul pentru inovaţie şi dezvoltare din Bulgaria, Alexander Pulev, a spus că există bani alocaţi IMM-urilor pentru inovaţie şi tranziţia verde.

Alexander Pulev

Potrivit oficialului citat, resursele vor veni pe trei canale. Primul este Planul Naţional de de Redresare şi Rezilienţă, pentru care se pot depune cereri. Companiile pot primi 520 de milioane de leva pentru proiecte verzi, dintre care 200 de milioane de leva vor ajunge la ele până la finele anului. Accentul este pus pe proiecte în domeniul surselor de energie regenerabilă pentru IMM-uri, respectiv centrale fotovoltaice şi baterii pentru stocarea energiei. Restul de 320 de milioane de leva vor fi pentru instrumente de garanţii financiare şi proiecte în domeniul economiei circulare, citează Agerpres.

Cel de-al doilea canal este Programul pentru Competitivitate şi Inovaţie, cu un buget total de trei miliarde de leva. Acesta include resurse pentru soluţionarea unor provocări precum eficienţa energetică şi introducerea de surse de energie regenerabilă şi a economiei circulare.

VIVO - Ad.
VIVO - Ad.

Cel de-al treilea canal este Programul de Transformare Inteligentă pentru Cercetare, Inovaţie şi Digitalizare, cu un buget de două miliarde de leva. "Cu acest program vom încerca să stimulăm cooperarea firmelor cu comunitatea ştiinţifică şi de cercetare", a explicat ministrul bulgar pentru inovaţie.

Luni, a avut loc la Sofia conferinţa cu tema "IMM-uri, companii din economia socială, artizani, profesiuni liberale: oportunităţi şi provocări ale tranziţiei verzi", un eveniment organizat de Comitetul Economic şi Social European şi Bulgarian Industrial Capital Association.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

REPLICA

LOTO

6/49
172532291849
5/49
304017142116
joker
4512883917