REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

BTA: Preşedintele Radev a susţinut o videoconferinţă cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel

BTA: Preşedintele Radev a susţinut o videoconferinţă cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel

Redacție 5 octombrie 2022 | 00:00 196

Preşedintele bulgar Rumen Radev a susţinut o videoconferinţă cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, în cadrul pregătirilor pentru reuniunea liderilor europeni de la Praga, unde vor avea loc primul summit în formatul Comunităţii Politice Europene şi o întâlnire informală a Consiliului European pe 6, respectiv 7 octombrie, a declarat luni serviciul de presa al preşedintelui Radev, scrie BTA, citată de Agerpres.

Rumen Radev

Radev a salutat iniţiativa preşedintelui francez Emmanuel Macron de a crea o Comunitate Politică Europeană - o nouă grupare politică ce va include ţările UE, ţările Asociaţiei Europene a Liberului Schimb, Balcanii şi alte state din apropiere, inclusiv Regatul Unit. Potrivit declaraţiilor lui Radev, noua platformă are potenţialul de a facilita dialogul şi de a crea oportunităţi pentru o coordonare mai eficientă a eforturilor de a obţine stabilitate, securitate şi prosperitate atât în cadrul UE, cât şi cu ţările învecinate.

Necesitatea de a consolida securitatea şi predictibilitatea aprovizionării cu resurse energetice către Europa, contribuind la stabilitatea economică şi socială în fiecare ţară, s-a aflat printre punctele importante ale discuţiilor. Radev l-a informat pe Michel despre acordul dintre operatorii de transport de gaze din Bulgaria, România, Ungaria şi Slovacia de a transporta cantităţi suplimentare de gaze naturale din Azerbaidjan în Europa folosind reţelele naţionale de transport de gaze fără a aştepta construirea unei noi infrastructuri. Acest lucru, potrivit preşedintelui Radev, demonstrează capacitatea de a ajunge la soluţii reale care să garanteze competitivitatea şi capacitatea industrială a Europei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272