REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

BUBUIE sau nu BUBUIE încă un DOSAR PENAL la blocul fără autorizaţie de pe terenul lui Galani?

BUBUIE sau nu BUBUIE încă un DOSAR PENAL la blocul fără autorizaţie de pe terenul lui Galani?

Replica API 10 noiembrie 2016 | 22:29 1075

Administraţia locală a dispus sistarea lucrărilor, constructorul - nu şi nu!

Administraţia locală a dispus sistarea lucrărilor, constructorul - nu şi nu!

Blocul cu 9 etaje care se construieşte în imediata vecinătate a imobilelor care fac parte din cartierul Tomis Plus (la ieşire din Constanţa spre oraşul Ovidiu) revine în atenţia opiniei publice cu noi probleme! După ce, la începutul anului, s-a vorbit despre faptul că nu are autorizaţie de construire şi că sunt cetăţeni care protestează faţă de modul haotic şi cu încălcarea legii în care a ajuns să se dezvolte, imobiliar, Constanţa, iată că acum un vânt mai zdravăn a fost la un pas să aducă şi o nenorocire!

Marţi seară, furtuna abătută asupra Constanţei a demonstrat că schelele unui bloc în construcţie în imediata apropiere a cartierului Tomis Plus, pe strada Madrid, nu au fost suficient de bine ancorate, ele prăbuşindu-se peste gardul unui alt imobil, dar şi peste două autoturisme parcate în apropiere. Incidentul care putea duce la nenorociri, în sensul de victime, a provocat „valuri” în rândul autorităţilor, care nu mai ştiau ce să verifice ori să spună, în condiţiile în care pentru blocul în cauză nu există autorizaţie de construcţie, iar la începutul acestui an investitorul fusese somat să sisteze lucrările, după care s-a constatat că nu respectă decizia – fapt care reprezintă infracţiue –, aşa că administraţia locală a transmis datele problemei Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

De cealaltă parte, reprezentantul firmei care construieşte, SC Arproex SRL, Sebastian Teodorescu, a declarat că „nu este nici o problemă” faptul că se construieşte deşi administraţia locală, prin Direcţia Poliţiei Locale, a dispus sistarea lucrărilor, şi asta pentru că firma s-a adresat instanţei în contradictoriu cu Primăria Constanţa. Însă, potrivit legii, în domeniul construcţiei dacă agentul economic contestă măsura sistării lucrărilor sau orice altceva, lucrarea rămâne sistată până la punerea în legalitate!

Reprezentantul Arproex SRL: „Este o greşeală a Primăriei”

„Este o greşeală a Primăriei”, a continuat să se apere Teodorescu. Referitor la schela prăbuşită, acesta a declarat că ea a fost montată în urmă cu o lună, de către o firmă autorizată, şi că nu se lucra pe ea. A recunoscut însă că muncitori se aflau în urmă cu două zile la construcţie, pentru că „pot lucra”, iar maşinile avariate de schela prăbuşită aparţin firmei sale. Întrebat dacă, în urma incidentului a fost verificat de Poliţia Locală, Inspectoratul în Construcţii, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Teodorescu a spus, scurt:

„Da, a fost toată lumea”. „Toată lumea”, adică inspectori care, în cursul zilei de ieri fie au refuzat să răspundă întrebărilor presei, fiind de negăsit, fie, într-un final, au lămurit situaţia. Este vorba despre reprezentantul Poliţiei Locale, Encică Drăguţ, care a clarificat, după multe insistenţe, situaţia: „Blocul este construit pe o proprietate privată. La începutul anului, a fost întocmit proces verbal de sancţionare pentru executare construcţie şi s-a dispus oprirea construcţiei pentru lipsa autorizaţiei de construire. Au continuat să construiască, iar această faptă de a continua reprezintă elementele unei infracţiuni.

A fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, pentru competentă soluţionare. Chiar dacă există o contestaţie pe partea civilă din partea constructorului, aceasta nu le dă dreptul să construiască în continuare. Contestarea lor nu suspendă măsura de oprire a construcţiei”. Tot Encică Drăguţ a mai menţionat că s-a dispus sistarea lucrării cu menţiunea intrării în legalitate. Şi, după cum se vede, constructorul şi beneficiarul blocului nu au intrat în legalitate. Au reuşit, din câte se pare, să obţină un certificat de urbanism, însă acesta nu ţine loc de autorizaţie de construire. „Certificatul de urbanism nu conferă dreptul de construire, este un act premergător obţinerii autorizaţiei de construire”, a explicat Encică Drăguţ.

Ionuţ Galani „s-a spălat pe mâini” de problema autorizaţiei de construcţie

Ajungem şi la „istoricul” blocului: în vara anului 2010, interpretul de muzică grecească Ionuţ Galani şi SC Arproex SRL realizau proiectul „Construire imobil D+P+8- 9 etaje locuinţe colective“, în zona cartierului Tomis Plus, strada Madrid. La acel moment, cei menţionaţi depuneau un memoriu la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa pentru eliberarea avizelor necesare. De la acea dată şi până în prezent, nu au reuşit să obţină însă autorizaţia de construcţie. În schimb, Ionuţ Galani a reuşit să scape de „corvoada” responsabilităţii construirii unui bloc fără autorizaţie, întrucât, după cum a declarat el ieri, pentru „Replica” de Constanţa: „Terenul pe care se construieşte blocul nu mai este al meu. L-am dat firmei care face blocul, eu voi avea acolo vreo 5 apartamente, luaţi legătura cu cei de la Arproex să vă dea punct de vedere, nu ştiu nimic despre vreo schelă căzută”, a declarat cântăreţul.

Vezi şi:

http://www.replicaonline.ro/ionut-galani-investeste-in-imobiliare-ridica-bloc-cu-9-etaje-intr-un-cartier-rezidential-263165/

VIDEO:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
oamenii care au cumparat apartamente de buna credinta ce vor face???
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102