REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Bucată dintr-un SARCOFAG antic, CONFISCATĂ de polițiști de la un bărbat din Valu lui Traian

Bucată dintr-un SARCOFAG antic, CONFISCATĂ de polițiști de la un bărbat din Valu lui Traian

Replica API 17 ianuarie 2021 | 22:13 4222

Polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale - Compartimentul Protejarea Patrimoniului Cultural Național al I. P. J. Constanța au ridicat, în cursul zilei de vineri, 15 ianuarie a.c., în vederea indisponibilizării, de la domiciliul unui bărbat, din localitatea Valu lui Traian, un bun cultural susceptibil a face parte din patrimoniul cultural național.

În fapt, bunul reprezintă o bucată dintr-un sarcofag de epocă romană, care ar proveni din cetatea Tomis, aflată pe teritoriul municipiului Constanța, ulterior fiind folosită ca material de construcție la valul mare de piatră (din apropierea comunei Valu lui Traian).

Bunul cultural a fost datat de un expert din cadrul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța ca aparținând epocii romane (sec. al II/III-lea) și evaluat la aproximativ 2.500 de euro.

În cauză, polițiștii constănțeni continuă cercetările în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat de bunuri care fac parte din patrimoniul cultural și tăinuire.

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si pnl istul ala borat din piata ovidiu care a turnat placa peste fosta cetate, langa lupoaica, nu pateste nimic! psd ul i a blocat autorizatia pentru faptul asta, abia astepta sa vina ai lui la putere ca sa si ridice hotel peste patrimoniul national!
0
0
Parca e din Karmasutra, o fi sarcofag de barbat sau femeie....Haha!
4
0
Cataroiul ala este pretios...dar cand se intra intentionat cu buldozerul peste situri arheologice si nu pateste nimeni nimic, cum e? Dar de Edificiul Roman si Mormantul lui Hipogeu lasate in paragina si degradate, de ce nu va pasa? Ati gasit infractorul cel mai mare...
17
0
Bietul om nici nu stie ce-i cu piatra aia ---daca stia o vindea la directia de patrimoniu Cta
12
0
Pe vremea aia nu se purta nici masca! Cred ca era bine.
4
2
e o sedinta de guvernare USR PNL: ala din fata nu are tate si pare a avea si cuc. UDMR n-a participat la sedinta.
4
1
S-a dat jos Monica Perlea jos dupe scaun? Acu poa' sa hiberneze inca 500 de ani ca a facut treaba.
4
1
ia-ti luat omului viagra saracului! N-ati vazut ce muncesc aia pe basorelief?Ce pozitie e asta mancatziash? Cred ca gagica e stramoasa lui sosoaca si ala din spate e base cand era el gras
12
4

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367