REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Bucăţi de FIER vechi au ZBURAT dintr-un TIR, în plin TRAFIC, pe A4!

Bucăţi de FIER vechi au ZBURAT dintr-un TIR, în plin TRAFIC, pe A4!

Replica API 2 martie 2021 | 12:23 2080

Doar un pas a mai fost până la a avea loc o tragedie pe autostrada A4 Ovidiu-Agigea. Un camion plin „ochi” cu fier vechi a repezentant o adevărată problemă pentru ceilalţi participanţi la trafic, din cauza încărcăturii care era la un pas să zboare peste celelalte maşini. Anumite bucăți chiar au căzut, după cum au spus martorii.

La un pas de tragedie

Şoferii care au circulat duminică pe autostrada A4 Ovidiu-Agigea au avut bătăi mari de cap. Aceştia au fost puşi în pericol de şoferul unui camion care transporta fier vechi. Încărcătura, cel mai probabil peste limitele legale, a fost la un pas să zboare peste maşinile celorlalţi participanţi la trafic. Bucăţi de fier vechi ieşeau din remorca TIR-ului, fiind la un pas să cadă şi să provoace, astfel, o tragedie. „Indiferenţa acestui şofer este uimitoare. În viteza lui, fierul se mişca haotic, atârna. S-a urcat pe A4, în dreptul localităţii Valu lui Traian. A trebuit să îl aştept să intre pe autostradă, din precauţie, ca acel fier să nu cadă pe mine. Chiar nu-i verifică nimeni?”, a explicat şoferul care a surprins imaginile.

Legislaţia, încălcată

Potrivit legislaţiei în vigoare, privind transporturile rutiere de mărfuri, conducătorii auto trebuie să supravegheze ca încărcătura să fie repartizată uniform pe platforma autovehiculelor, precum şi respectarea tonajului şi a gabaritului. În plus, se interzice plecarea în cursă dacă încărcătura nu a fost asigurată corespunzător. Aşezarea mărfurilor în autovehicule se va face astfel încât să fie asigurată stabilitatea lor în timpul deplasării. Responsabilitatea asupra modului de aşezare şi de ancorare a încărcăturii revine unităţii la care se face încărcarea. Conducătorul auto va refuza efectuarea transportului dacă aceasta nu îndeplineşte condiţiile de tonaj şi/sau gabarit.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Azi au fost amendati 2 soferi la intrare in port la poarta 7 pentru ca nu aveau plasa peste fiare
0
0
In jegu asta de tara nici o institutie nu si face treaba. Nu tu prelata nu tu nimic ,in schimb taxe si plati fara numar .
0
0
Hanaaaa..fer vechi !
2
0
Acum 6 ani o familie a fost ditrusa langa Buzau urmare unei bucati de fier cazuta dintr-un camion.Nici pana azi nu au identificat camionul, asa ca sunteti pe cont propriu, nimeni nu misca, politistii nu au bani de pensat si epilat, judecatorii nu se incurca cata vreme nu este rost de-o retrocedare...etc
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614