REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Bucovală: "Hotelierii investesc, dar cât? Ministrul Turismului ne ignoră"

Bucovală: "Hotelierii investesc, dar cât? Ministrul Turismului ne ignoră"

Replica API 3 aprilie 2012 | 00:00 88

Se lucrează la foc continuu în Mamaia

Se lucrează la foc continuu în Mamaia

Dacă în anii trecuţi hotelierii din Mamaia se plângeau de controalele prea dese ale reprezentanţilor Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, anul acesta dezamăgirea cea mai mare se referă la faptul că nu sunt băgaţi în seamă. Staţiunea Mamaia s-a transformat în şantier, hotelierii , gata să primească sezonul estival cu braţele deschise dar şi viitoarele controale, pentru că, spun ei, s-au conformat tuturor cerinţelor, în limita fondurilor disponibile, bineînţeles. Referitor la dezamăgirea curentă, hotelierii afirmă că noul ministru al Turismului nici nu i-a băgat în seamă cu ocazia vizitei sale pe litoral.

Staţiunea Mamaia arată bine şi este lăudată de către turiştii străini, susţine Nicolae Bucovală, preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia. De asemenea, acesta declară că fără o serie de modernizări anuale, piaţa turismului nu ar rezista. Însă, o problemă substanţială o reprezintă fondurile hotelierilor, tot mai greu de obţinut din cauza sistemului bancar care a impus condiţii exigente în acordarea împrumuturilor bancare. "Suntem în grafic, staţiunea Mamaia arată bine, nu trebuie să ne panicăm. Oamenii sunt la treabă. Mai greu cu fondurile. Oamenii investesc, dar cât şi cu ce, când sistemul nostru bancar este mort. Te duci să iei un credit şi te întorc pe toate părţile. Aşa se întâmplă când nu mai avem bănci româneşti", a declarat, pentru "Replica, Nicolae Bucovală. Lucrările hotelierilor sunt în toi, s-a dat startul igienizării clădirilor, reparaţiilor, reabilitărilor şi investiţiilor, firmele contractate şi-au început deja activitatea, iar din 2 aprilie a.c. oamenii au vinit la muncă, la fel şi personalul angajat. În ceea ce priveşte angajaţii, nu sunt probleme, oamenii sunt păstraţi de la an, la an, iarna fiind băgaţi în şomaj. "Cu personalul angajat nu sunt probleme. Oamenii sunt aceeaşi, iar dacă îşi mai găsesc de muncă în altă parte, facem angajări. Din acest punct de vedere nu întâmpinăm probleme", susţine Bucovală. Cât despre controalele din partea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, sunt aşteptate mai mult ca oricând cu speranţa că vor fi mai întâi preventive. "Aşteptăm controalele şi mâine. Noi suntem pregătiţi, suntem în regulă. Ar fi bine să vină, să discutăm, să ne sfătuiască, nu să sară direct cu sancţiuni. Cred că aşa s-ar face mai multă treabă. Ministrul Turismului nici nu ne-a băgat în seamă. Când a fost în vizită pe litoral nu au dorit să vorbească cu noi. Atât de nesemnificativi suntem. Ce să facem, noi sperăm într-o bună colaborare, dorim să punem lucrurile la punct şi nici nu suntem băgaţi în seamă. Atât reprezentăm noi", declară Nicolae Bucovală.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108