REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Budăi: 1,3 milioane de pensionari ar putea avea o creştere de 25%, din ianuarie

Budăi: 1,3 milioane de pensionari ar putea avea o creştere de 25%, din ianuarie

A.F. 17 noiembrie 2022 | 00:00 1136

Un număr de 1,3 milioane de pensionari ar putea avea pensii mai mari cu 25%. Este vorba despre cei care au pensia minimă de 1.000 de lei. Ceilalţi ar putea beneficia de o majorare de doar 10% cu un ajutor suplimentar pentru ianuarie în valoare totală de 4.000 de lei.

Marius Budăi

Aşa şi-ar dori PSD să fie majorate diferit pensiile, potrivit unor surse.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a confirmat marţi că şi această variantă este pe masa de lucru. Întrebat dacă se pot majora diferenţiat pensiile, Budăi nu a negat această variantă.

"Vorbim de două lucruri separate: una este o majorare a pensiei și alta este majorarea de venituri.

Ceea ce s-a discutat în spațiul public, s-a vorbit de o majorare a valorii punctului de pensie, după care vorbim de majorare de venituri pentru categoriile vulnerabile.

Și acolo într-adevăr avem și este obligatorie intervenția Guvernului, astfel încât toate aceste categorii de persoane să traverseze această iarnă care se anunță a fi una grea din punct de vedere al prețurilor. (...) Trebuie să-i sprijinim pe oameni astfel încât să avem convingerea că vor traversa iarna", a spus Marius Budăi.

Cât despre "pensia de ianuarie", ministrul Budăi a precizat: "atunci când liderii coaliției, a partidelor care formează coaliția, vor lua decizia finală, cu siguranță vom veni transparent în fața cetățenilor.

Timp mult nu va mai dura, pentru că trebuie să închidem și bugetul pentru anul 2023", a spus Budăi.

Referitor la cei 1,3 milioane de pensionari care ar putea avea o creştere de 25% din ianuarie, iar ceilalţi o majorare de 10%, ministrul a spus: "Noi avem pe masă mai multe variante, însă aici cred că președintele partidului, Marcel Ciolacu, a fost extrem de clar și a spus că așteaptă de la Ministerul Muncii și de la Ministerul Finanțelor propuneri, le avem deja înaintate pentru a decide în coaliție exact varianta corectă.

Ceea ce a spus președintele Marcel Ciolacu este că trebuie să sprijinim, e obligatoriu să sprijinim categoriile vulnerabile și așa vom face categorie vulnerabilă (...).

Vă spun foarte clar că vor exista majorări de pensii în România și vor exista măsuri de sprijin pentru categoriile de cetățeni vulnerabili.

Eu, ca membru al Guvernului, sunt obligat practic să spun că aceste măsuri vor fi implementate, dar vă spun cu respect și pentru cetățeni.

Nu vreau să intru într-un malaxor al presupunerilor, pentru că nu vreau să aducem în fața oamenilor variante, să aducem speranțe pe care ulterior să nu le îndeplinim. Permiteți-ne să luăm decizia finală.

Ceea ce este important vor fi majorări de pensii și vor fi măsuri de sprijin pentru cetățeni.

Ceea ce trebuie să reținem este că pensiile vor crește și că măsuri de sprijin vor fi identice cu măsurile din programul repetat "Sprijin pentru România", a precizat ministrul Muncii, Marius Budăi, scrie antena3.ro.

De ce unele pensii vor întârzia în ianuarie 2023

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a dat asigurări că pensiile românilor vor creşte de la 1 ianuarie 2023, dar spune că acestea vor ajunge cu întârziere la început de an.

"Pentru ca în luna decembrie să putem calcula pensiile aferente lunii ianuarie şi să putem avea şi actul normativ în baza căruia să mărim pensiile şi să tipărim cupoanele va trebui ca undeva la sfârşitul lunii noiembrie sau în decembrie să avem actul normativ publicat în Monitorul Oficial şi cu siguranţă aşa va fi", a spus ministrul Muncii, Marius Budăi.

"Nu mă feresc de cuvântul întârziere, dar nu este vorba despre o întârziere. După cum bine ştiţi se închide anul bugetar pentru decembrie pe 3 – 4 ianuarie 2023, atunci sunt deschise conturile şi sunt făcute plăţile aferente", a spus Budăi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
SA TRAIESTI DUMMEATA DRAGA DNLE MINISTRU SI PSD II DUMITALE CU 10MILIOANE PENSIE LUMAR.DE AICI SA PLATESTI CHIRIE SI UTILITATI DE AICI SA IEI SI MEDICAMENTE MULTE MEDICAMENTE SI SI LA URMA SA MAI SI MANIINCI DACA RAMIME CEVA.NU MAI VB DE HAINE CARE IN MARE PARTE SINT PRIMITE DE POMANA ALTELE SINT DATE DE OAMENII CU SUFLET PE LA BISERICA. UN PAPUC O GECUTA UN PLOVAR.SA TRAIESTI DUMNEATA CA MIME LIMA ACEASTA NU AM LUAT TOATA RETETA NU I MI AJUNGEAU BANI ACU VA SCRIU DIN STATIA DE AUTOBUZ UNDE INTERNETUL ESTE GRATUIT.
1
0
Anul acesta celor cu pensii mici au primit 25% la 01.ianuarie, au primit 1200, apoi 700 de lei, plus ajutoarele anuale de la primărie, deci în total 40% la pensie, iar cei care au 40 de ani de munca au primit 10% , fi pt ca pensia este peste 2000 lei , parca ar fi colosala , plătesc și impozit , de parca nu au fost impozitate veniturile odată......Rușine.....Pt.ce se mai face punctajul la pensie....
4
0
Hoție pe fata! Cei care au muncit pe rupte și au plătit zeci de ani sume mari la stat sunt discriminați!
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272